newmiiind

newmiiind

علت پای کوتاه نوزاد | کوتاهی یک پا در کودکان

شنبه دهم 4 1402

علت پای کوتاه نوزاد در نوزادی یا جنینی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. در زمان جنینی که تمام اعضا و بافت های بدن در حال شکلگیری هستند؛ با بروز کوچک ترین مشکلی در مادر، جنین نیز دچار مشکل خواهد و در آینده او تاثیر خواهد داشت. البته همیشه دلیل بروز مشکلات مادر نیست. بیماری های ژنتیکی و عوامل محیطی نیز در این مورد موثر هستند. اگر پای کودک در دوران جنینی به طور کامل رشد نکند؛ بعد از تولد نیز باعث تفاوت اندازه در پاها خواهد شد و با روش های دیگری قابل جبران است.

منبع: علت پای کوتاه نوزاد | کوتاهی یک پا در کودکان

کوتاهی یک پا در کودکان

در بیشتر موارد کوتاهی یک پا در کودکان، مادرزادی است و بعد از تولد  ایجاد نشده است. این تفاوت در دوران کودکی زیاد به چشم نمی‌خورد و در دوران بلوغ که استخوان های دراز مثل ساق پا و دست، درحال رشد کردن هستند؛ فاحش می‌شود. قطعا این مشکل جسمانی کودک را دچار مشکلاتی در آینده خواهد کرد.

عوارض پای کوتاه نوزاد یا کوتاهی یک پا در کودکان

با نابرابری اندازه پاها در نوزاد، او نه تنها در راه رفتن، بلکه در فعالیت های حرکتی دچار مشکلاتی خواهد شد. این مشکل گاهی در زمان تولد مشخص نمی‌شود؛ بلکه با بزرگ شدن کودک و زمانی که شروع به راه رفتن می‌کند؛ والدین متوجه پای کوتاه نوزاد می‌شوند. برخی از عوارضی که پای کوتاه برای فرد ایجاد می‌کند؛ شامل موارد زیر می‌شود.

🔸اختلال در راه رفتن

🔸درد در ناحیه کمر ولگن

🔸مصرف انرژی بیشتر برای راه رفتن

🔸کوتاه بودن طول گام ها در پای کوتاه تر

🔸ناتوانی فرد در رشته های ورزشی

🔸شکستگی استخوان های پای مخالف به دلیل فشار بیشتر روی آن

🔸همچنین کوتاهی پای نوزاد باعث رشد کمتر در ناحیه کف پا و ضعف در ناحیه مچ نیز می‌گردد.

علل کوتاهی یک پا در کودکان

همانطور که گفته شد، کوتاهی پای نوزاد دلایل مختلفی دارد که بیشتر آنها مادرزادی هستند. اما بعد از تولد نیز به دلایل مختلفی ممکن است رشد قسمتی از بدن متوقف شود. متخصصین معتقدند عمده ترین علل کوتاهی پا در کودکان، شامل موراد زیر می‌شود.

📌عفونت استخوانی یا التهاب مفصلی

عفونت استخوانی در کودکان، به مفاصل نیز منتقل شده، و منجر به التهاب آنان نیز می‌گردد. تحقیقات حاکی از آنند که این نوع عفونت بیشتر بر استخوانهای ران، درشت نی و استخوان بازو را درگیر می‌کند. با درگیر شدن استخوان ران یا ساق پا به این عفونت، طول استخوان ها به طرز فاحشی، متفاوت خواهد شد.

📌عدم جوش خوردگی بعد از شکستگی | کوتاهی یک پا در کودکان

اگر فرد در دوران نوزادی یا کودکی خود دچار شکستگی در ناحیه پا شود؛ و به طور کامل به درمان آن نپردازد؛ موجب توقف رشد استخوان ها می‌شود. جوش نخوردن استخوانها در محل شکستگی، باعث تداوم درد در این ناحیه می‌شود که احتمالا تا مدت های زیادی ادامه خواهد داشت. این مشکل در کودکی عوارض بدتری مثل کوتاهی یک پا در کودکان، می‌شود.

📌سرطان استخوان | کوتاهی یک پا در کودکان 

سرطان استخوان در دوران کودکی و حتی فرایند درمان آن بر رشد استخوانها تاثیر دارد. ابتلا به سرطان در دوران کودکی و حتی عوارضی که روش های درمانی مختلف برای آنها به همراه دارد؛ باعث بروز اختلالات جسمانی بیشتری خواهد شد. رشد نکردن استخوانهای دست و پا یکی از عوارض سرطان استخوان برای کودکان است.

📌بیماری نورفیبروماتوز

اسکولیوز و فیبروماتوز از انواع بیماری استخوانی هستند که علاوه بر جلوگیری از رشد استخوان ها، باعث ایجاد مشکلاتی مثل آرتروز تغییر شکل در استخوانها می‌شود. این بیماری در کودکان نیز بروز می‌کند و گاهی باعث کوتاه شدن یک پای نوزاد می‌شود.

📌بیماری دیسپالزی | کوتاهی یک پا در کودکان 

این بیماری فقط برروی استخوان های طویل تاثیر گذاشته و باعث کوتاهی آنها می‌شود. افراد مبتلا به این بیماری جثه کوچکی دارند. در نتیجه استخوان های کوتاه پا، قد کوتاهی نیز دارند. دیسپالزی، یک اختلال رشدی است که در کودکان نیز رخ می‌دهد.

📌اختلال اولیر

این بیماری بسیار نادر است که با رشد غیراستخوانی تومورهای غضروفی، در نزدیکی صفحات رشدی استخوان ها می‌شود. در این اختلال اسکلت بدن بدشکل شده و ناهماهنگی حرکات دست و پا نیز ظاهر می‌شود. یکی دیگر از عوارض بیماری اولیر، کوتاهی پا در کودکان نیز هست.

📌عوامل محیطی کوتاهی یک پا در کودکان 

در دوران جنینی و قبل از تولد، عوامل محیطی مثل ایجاد ضربه یا پیچیدن بندناف به دور اعضای مختلف، سبب بروز مشکلاتی می‌شوند. این دوران از حساسیت بالایی برخوردار است ومادر باید به نحوه خوابیدن و حتی عادت های رفتاری خود توجه کنید. یکی دیگر از علل کوتاهی یکپای نوزاد پیچیدن بندناف به دور پای نوزاد است که از رشد آن قبل از تولد جلوگیری می‌کند. ضربه هایی بعد از تولد نیز باعث توقف رشد اعضای بدن نوزاد می‌شود.

درمان کوتاهی یک پا در کودکان

قطعا کوتاهی یک پا در کودکان علاوه بر اینکه آنها را از بازی و ورزش کردن به همراه دیگر همسالان خود باز می‌دارد؛ بلکه برای آنها سبب بروز عوارض روانی نیز خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود؛ والدین هرچه سریعتر به درمان این مشکل بپردازند. درمان این مشکل بر رشد طبیعی نوزاد نیز موثر خواهد بود.

🔶روشهای غیر تهاحمی

معمولا اگر این کوتاهی کمتر از 2.5 سانتی متر باشد؛ جبران آن با روش های دیگری غیر از عمل جراحی امکانپذیر است. برای مثال کفش ها یا پاشنه های طبی، که درون کفش قرار می‌گیرند؛ این مشکل را برطرف خواهند کرد. همچنین انجام ورزش هایی برای این افراد نیز توصیه می‌شود.

🔶پروتز های درمانی | کوتاهی یک پا در کودکان

استفاده از پروتز ها بستگی به نوع و علت کوتاهی یک پا در کودک دارد. برای مثال برای کودکانی که مشکل آنها پیش رونده است؛ فرد باید تا زمان بلوغ و کامل شدن رشد استخوانهای پا صبر کند یا مدام در حال عوض کردن پروتز پای خود باشد. این پروتز ها  برای افرادی که کوتاهی محسوسی در یکی از پاهای آنان ظاهر می‌شود؛ بیشتر موثر است. برای دریافت ومشاوره در زمینه پروتزهای درمانی باید با پزشک متخصص مشورت کنید.

🔶جراحی

احتمالا اولین روش درمانی که فرد برای کوتاهی یک پای کودک امتحان می‌کند؛ جراحی خواهد بود. حتی قبل از استفاده از پروتزهای درمانی نیز باید عمل جراحی را انجام داد. برخی برای کند کردن فرایند رشد پای مخالف از جراحی استفاده می‌کنند. این دسته از جراحی ها به یک بار ختم نخواهند شد؛ احتمالا فرد تا زمان بلوغ و کامل شدن رشد استخوانها باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.

سخن پایانی

کوتاهی یک پا در کودکان، نه تنها برای آنان بلکه برای والدین آنان نیز مشکلاتی را به همراه خواهد آورد. به طورکلی کودکان، در این دوران نیاز به مراقبت و حمایت والدین دارند. با وجود این مشکل، آنها نیاز بیشتری مراقبت و حمایت دارند. تشخیص به موقع و جبران این مشکل برای کودکان اهمیت زیادی دارد. آنها در دوران کودکی نیاز به فعالیت های حرکتی برای تخلیه انرژی خود دارند همچنین کوچک ترین تفاوتی میان آنها و همسالانشان، آنها را در معرض عوارض روانی قرار خواهد داد. برای جلوگیری از بروز این مشکلات حتما در هنگام بارداری و بعد از زایمان از یک متخصص کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه علت پای کوتاه نوزاد یا کوتاهی یک پا در کودکان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

درمان کوتاهی پا مادرزادی چیست؟

برای درمان کوتاهی پا به صورت مادرزادی می‌توان از پروتزهای درمانی، کف و پاشنه های طبی و عمل جراحی کمک گرفت.

علت کوتاهی یک پای کودک چیست؟

این اختلال به دلیل بیماری های مختلفی مثل عفونت های استخوانی،عدم جوش خوردگی در دوران شکستگی، سرطان استخوان، بیماری اولیر، نورفیبروماتوز و یا عوامل محیطی ایجاد می‌شود.

منبع: علت پای کوتاه نوزاد | کوتاهی یک پا در کودکان

(0) نظر

امید درمانی | 7 روش امید درمانی

چهارشنبه هفتم 4 1402

امید درمانی یکی از روش های جدید در حوزه درمان روانشناسی است. ویکتور فرانکل در گذشته مفهومی به نام معنا درمانی را وارد علم روانشناسی کرد که با امید درمانی متفاوت است. اما از اشتراکات زیادی برخوردارند. امید‌درمانی، مفهوم پیچیده ای ندارد و همانطور که نامش پیداست؛ به معنی ایجاد امید یا انگیزه ای برای ادامه زندگی است. در دنیای صنعتی و پیشرفته کنونی؛ بسیار طبیعی است که افراد، امید خود را برای ادامه زندگی، از دست بدهند. اما این روش به کمک بشریت آمده تا خود را نجات دهد.

منبع: امید درمانی | 7 روش امید درمانی

امید درمانی

اینکه دلیلی برای ادامه زندگی خود پیدا کنیم؛ با خیال پردازی و امید واهی متفاوت است. افراد گاهی با خوش بینی سمی خود به زندگی، کاملا برعکس عمل کرده؛ باعث سرخوردگی و ناکامی خود می‌شوند. در واقع در امید درمانی، سطح امید، با توجه به توانمندی و شرایط افراد تعیین می‌شود.

امید درمانی روشی نوین در علم روانشناسی است که به کمک بشریت می‌پردازد. در واقع در این روش درمانی، درمانگر به درمانجویان کمک خواهد کرد تا با برنامه ریزی صحیح و مناسب به سوی زندگی هدفمند قدم بردارند. این روش درمانی بسیار برای بشر مفید است که سلامت روان از جنبه های این روند درمانی است. 

تاثیر امید در زندگی

بدون شک امیدواری، نیروی محرکه زندگی محسوب می‌شود. شاید شما هم این ضرب المثل را شنیده اید؛ که آدمی به امید زنده است. امید به انسان ها کمک می‌کند تا هدف خود را در زندگی پیدا کرده و برای آن برنامه ریزی کنند. با وجود مشکلات فراوان، می‌توان به زندگی ادامه داد و تسلیم نشد. قطعا امید درمانی، جنبه های مختلف زندگی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. که سلامت روان یکی از آنهاست. در این بخش مقاله راجع به تاثیر امید‌درمانی توضیح داده ایم.

🔶 سلامت روانی | امید درمانی

اگر بگوییم سلامت روان افراد در گرو امیدواری و انرژی مثبت است؛ زیاده روی نکرده ایم. تحقیقات حاکی از آن هستند که افراد امیدوار، طول عمر بیشتری دارند، کمتر دچار اضطراب و افسردگی می‌شوند؛ و اعتماد به نفس بالاتری دارند. امید درمانی، با انگیزه دادن به فرد برای بهبودی اوضاع و رسیدن به هدف هایش، او را به تلاش وا می‌دارد. از گوشه گیری و منزوی شدن نیز جلوگیری می‌کند. امیدواری یک حس درونی است؛ گرچه به عوامل محیطی هم بستگی دارد. اما قطعا رابطه سلامت روان با امید درمانی، مستقیم است و بر روی هم تاثیر می‌گذارند.

🔶 پیشرفت تحصیلی

دانشمندان ایرانی با انجام تحقیقاتی در مورد نقش امیدواری در پیشرفت تحصیلی، در دانشگاه مختلف ایران، دریافتند که دانشجویان امیدوار به زندگی، فارغ از جنسیت و سن شان، پیشرفت تحصیلی بهتر و سریع تری دارند. حتی این دانشجویان سریع تر فارغ التحصیل شده و وارد بازار کار می‌شوند. این وضعیت نشان دهنده تاثیر شگفت انگیز امید درمانی در جوانان است.

🔶 رضایت زناشویی | امید درمانی

امید درمانی، نه تنها رضایت زناشویی را بالا می‌برد؛ بلکه بر روی سبک دلبستگی نیز تاثیر گذار است. امید، مخصوصا در زوج هایی که به تازگی ازدواج کرده اند؛ بیشتر است. اما با گذشت مدتی از زندگی مشترک، احتمالا افراد بدبین شده و دیگر انگیزه ای برای ادامه ندارند. در این زمان امید درمانی به زوجین کمک می‌کند تا رابطه خود را بهبود بخشند. 

عوامل موثر بر امید درمانی

همه افراد با هر سن و جنسیتی، به امید نیاز دارند. اما برخی از عوامل بر روی این فرایند درمانی تاثیرگذار هستند. برای مثال کودکان معمولا نیازی به امید درمانی ندارند. اما با افزایش سن، این کیفیت در افراد کاهش می‌یابد. وضعیت اقتصادی و فرهنگی جامعه نیز بر میزان امیدواری افراد، موثر است. افرادی که بیماری غیر قابل درمان دارند کمتر به زندگی امیدوارند. اما حتما دیده اید که بسیاری از بیماران سرطانی، با حفظ روحیه خود و تلاش، این بیماری را شکست داده اند. اما چگونه می‌توان امید درمانی کرد؟

روش های امید درمانی

امید درمانی، معمولا یک روش ساده است که فقط نیاز به اصلاح سبک زندگی دارد. این تمرین ها را می‌توان با کمک یک روانشناس و یا اطرافیان انجام داد. و نتایج آن را در زندگی مشاهده کرد. در این قسمت راه های افزایش امید در زندگی را بررسی خواهیم کرد.

💠 هدف گذاری

هدف به زندگی معنا می‌دهد و افراد را مجبور به تلاش کردن می‌کند. با هدف گذاری صحیح و کوتاه مدت، می‌توان میزان امید را در زندگی بالابرد. رسیدن به اهداف، به افراد حس عزت نفس و خود ارزشمندی می‌دهد. هدف گذاری، یکی از روش های امید درمانی است که مستلزم برنامه ریزی دقیق و تلاش مستمر است.

💠 نگاه واقع بینانه | امید درمانی

نگاه واقع بینانه به زندگی شخص یا اجتماعی، افراد را بیشتر دچار اضطراب خواهد کرد. زندگی پستی بلندی های زیادی دارد که قرار نیست در همه آنها موفق باشیم. در این شرایط، امید درمانی به افراد کمک خواهد کرد، به زندگی ادامه دهند و دیدگاه خود را نسبت به زندگی تغییر دهند. خوش بینی با امیدواری، متفاوت است. همه ما در شرایط سخت نیازمند به امید هستیم.

💠 افزایش عزت نفس

با افزایش عزت نفس و تکیه بر خود می‌توان به زندگی امیدوار شد. به طور کلی بهبود سلامت روان، یکی از راه های امید درمانی است. عزت نفس و احترام به فرد باعث می‌شود دیگران نیز با ما رفتار بهتری داشته باشند. و همین امر، امید به زندگی را بالا می‌برد. با تعیین برنامه بر اساس استعداد و توانمندی هایمان، می‌توان عزت نفس را بالا برد.

💠 حس شوخ طبیعی | امید درمانی

جدی و خشک بودن در ارتباط با دیگران، به مرور ما را افسرده و گوشه گیر خواهد کرد؛ و اطرافیان دیگر علاقه ای به برقراری ارتباط با ما ندارند. حس شوخ طبعی و خندیدن، سبب تقویت روحیه می‌شود. لبخند یکی از راه های فائق شدن بر مشکلات است. با تقویت حس شوخ طبعی و لبخند به دیگران، به خود و دیگران کمک کنید. این، یکی از موثرترین روش های امید درمانی است.

💠 ایجاد تعادل در زندگی

با برقراری تعادل در زندگی می‌توان، امیدوار ماند. برای مثال ایجاد تعادل بین زندگی شخصی، اجتماعی و جلوگیری از کار کردن بیش از حد؛ یکی از راهکارهای امید درمانی است. افرادی که بیش از حد مشغول دغدغه های خود هستند و کار می‌کنند؛ امیدواری کمتری دارند. آنها فقط خود را وسیله ای برای پول درآوردن می‌دانند. غافل از اینکه زندگی جنبه های دیگری هم دارد.

💠 خود مراقبتی واهمیت به دیگران | امید درمانی

همیشه در زندگی برای خود الویت قائل باشید و قبل از هر چیزی به شرایط و احساسات خود فکر کنید. برخی از افراد در این کار زیاده روی کرده و به دیگران هیچ اهمیتی نمی‌دهند. جالب است بدانید؛ اهمیت به دیگران و فکر به آنها، به افراد حس مفید بودن و کار آمدی می‎‌دهد. و آنها را به زندگی امیدوار می‌کند. وقتی افراد، تصور می‌کنند که در زندگی شخص دیگری موثر هستند. و می‌توانند کمک کننده باشند؛ بیشتر تلاش می‌کنند و امیدوار هستند. رویکرد امید درمانی در این زمینه، فعالیت های داوطلبانه یا کار کردن در موسسات خیریه را پیشنهاد می‌کند. 

💠 مراجعه به روانشناس

برای پیگیری و دنبال کردن راه های بیشتر در زمینه امید درمانی، حتما از یک روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان با پیدا کردن علل ناامیدی؛ روش های متناسب با مشکل شما را پیدا خواهند کرد. امید درمانی، همیشه نیز با انجام روش های ساده، امکانپذیر نیست. برای مثال افرادی که به فکر خودکشی هستند؛ بهتر است با کمک یک متخصص، امید درمانی را شروع کنند.

سخن پایانی

در زندگی زمان هایی پبش می‌آید که همه امید خود را از دست می‌دهیم و ادامه زندگی برایمان دشوار می‌شود. امید درمانی با قرار دادن راه های ساده بر سر راهمان، ما را مجدد به زندگی بر خواهد گرداند. داشتن هدف مشخص، برنامه ریزی متناسب با آن و استعداد و توانمندی های افراد، در امید درمانی بسیار موثر هستند. افراد روش های منحصر به فردی برای امیدوار نگه داشتن خود دارند. به همین دلیل پیچیدن نسخه ای واحد برای همه افراد، امکانپذیر نیست. در این شرایط حتما از یک روانشناس کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه امید درمانی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

تمرین های امید درمانی کدام اند؟

افزایش حس شوخ طبعی، تعادل در زندگی، خود مراقبتی و اهمیت به دیگران، افزایش عزت نفس، مراجعه به روانشناس و نگاه واقع بینانه؛ از روش های امید درمانی هستند.

(0) نظر

غر زدن | 4 روش تغییر عادت غر زدن

چهارشنبه هفتم 4 1402

غر زدن یکی از ویژگی های رفتاری است که تقریبا برای همه ما رخ داده است. گاهی برخی از موقعیت ها به شیوه ای پیش می‌آید که باب میل مان نیست. این ناراحتی ها و عدم علاقه باعث شکایت می‌شود. در واقع غر زدن یک مسکن برای تسکین دردها و شکایت هاست. افراد با غر غر کردن دردهای خود را کاهش می‌دهند. اما این غر زدن ها باعث کلافگی بیش از حد اطرافیان می‌شود. و همچنین خود فرد نیز از بابت بازخوردهای منفی و به نتیجه نرسیدن اذیت می‌شود. پس حتما برای کاهش این رفتار و اطلاع از روش‌های موثرتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

منبع: غر زدن | 4 روش تغییر عادت غر زدن

غر زدن چیست؟

غر زدن یک اصطلاح بسیار رایج است که تقریبا همه ما با آن آشنا هستیم. همه ما حداقل تجربه مشاهده فرد غرغرو را داشته ایم. اگر آن فرد خودمان نباشیم! بنابراین شکایت و ناله کردن باعث کاهش استرس و تخلیه بار هیجانی است. مخصوصا زمانی که یک رفتار یا اتفاقی باعث عصبانیت می‌شود. شدت غر زدن بیشتر می‌شود. ناله کردن هرگز خوب نیست. به مرور زمان این رفتار اطرافیان را اذیت می‌کند و باعث فرار و دوری از شما می‌شود. بنابراین این رفتار باید کاهش یابد که با کمک روانشناس امکان پذیر است.

ویژگی های افراد غرغرو

افراد غرغرو به راحتی قابل تشخیص هستند. نشانه هایی از خود بروز می‌دهند که شامل موارد زیر است.

🔺 قضاوت کننده می‌باشند

🔺 بدبین هستند

🔺انتظار شکست دارند

🔺 همیشه همه چیز را بد می‌بینند

🔺اعتقاد دارند که همه برای شکست آنها تلاش می‌کنند

🔺 دائم در حال شکایت هستند

🔺 از چیزهای کوچک هم ایراد می‌گیرند

🔺از عملکرد خود مطمئن نیستند

🔺 دیگران را مقصر همه چیز می‌دانند

راهکارهای تغییر عادت غر زدن

غر زدن همیشه باعث دوری و تنهایی می‌شود. به جای شکایت دائمی سعی کنید رفتار خود را تغییر دهید. و برای کاهش این رفتارها تلاش کنید. برای کاهش غر زدن های پی در پی، از روش های زیر استفاده کنید.

📌 به جای غر زدن، شکایات خود را پیگیری کنید

یکی از روش های جلوگیری از غر زدن، پیگیری شکایات است. بعد از اینکه ناراحتی و درد خود را بیان کردید، حساب کنید که چقدر غر زده اید. در کنار محاسبه زمان ناله کردن، عواملی که باعث بروز این رفتار شده است را بنویسید. برای نوت برداری نیاز به تفکر زیاد نیست. تنها هر چیزی که به خاطر دارید را یادداشت کنید.

پس از یادداشت برداری باید به خاطر بیاورید که سر چه کسانی غر زده اید. و پس از غر زدن چه احساسی داشته اید. پس از بازه زمانی یک هفته ای باید توانایی تشخیص الگوهای شخصی خود را داشته باشید. یافتن عملکرد مناسب شما در رابطه با ناراحتی برای حل مشکلات شما موثر است.

📌 خود را از افراد سمی دور کنید | غر زدن

برای کاهش و جلوگیری از غر غر کردن، باید از افراد سمی دور شوید. معمولا به دلیل رفتارهای دیگران است که دائم غر می‌زنید. حال اگر قصد رهایی از این رفتار را دارید، باید اطرافتان را از آدم های سمی و موقعیت های منفی خالی کنید. برای خودتان اهمیت قائل باشید و بررسی کنید که چه افرادی باعث حال خوب و بد شما می‌شوند.

اگر دائما در حال مکالمه با افراد منفی و ناله کنان باشید، به مرور شما نیز شبیه این افراد می‌شوید. بنابراین جهت تغییر عادت غر زدن حتما از افراد سمی دوری کنید. 

📌 جایگزین غر زدن، نکات مثبت زندگی خود را بیابید

بهترین راهکار برای ترک عادت غر زدن، توجه به نکات مثبت زندگی است. غرغر کردن برای چه دلیلی رخ می‌دهد؟ به این دلیل که از زندگی و موقعیت های موجود راضی نیستید. بنابراین برای جلوگیری از این رفتار حتما باید به جنبه های مثبت زندگی بنگرید. برای مثبت اندیشی از روش هایی مانند نوشتن احساسات و روزمرگی کمک بگیرید.

با مثبت اندیشی علاوه بر اینکه میزان غر زدن شما کاهش می‌یابد، زندگی راحت تری نیز خواهید داشت. که راه حل های مناسب تری پیش روی شما قرار خواهد داد. حتی با تمرین قدردانی می‌توانید بر افکار منفی غلبه کنید و برای آنچه که دارید سپاسگذار باشید.

ر زدن به دلیل افکار منفی داخل ذهن است. زمانی که افکار منفی در ذهن شما نمایان شد، توقف کنید و به سراغ فکر مثبت روید. تا افکار منفی از ذهنتان پر شود. 

📌 از روانشناس کمک بگیرید

برای جلوگیری از غر زدن، گاهی راهکارهای خود درمانی چاره نیست. باید حتما از روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان دلیل غر زدن های شما را بررسی می‌کنند و راهکار جایگزین شکایت به شما ارائه می‌دهند. با کمک روانشناس شیوه های مناسب بروز احساسات، هیجانات و بیان مناسب شکایات را آموزش خواهید دید. 

کلام آخر

غر زدن نشانه ای از ناراحتی و عصبانیت است. به جای اینکه عصبانیت و ناراحتی خود را با غر زدن بیان کنید، برای رفع مشکلات از روش های درمانی کنترل عصبانیت کمک بگیرید. روانشناس به شما روش های جایگزین غر زدن را آموزش می‌دهد. تا به جای این رفتار به دنبال رفع مشکلات و حل مسائل باشید. بنابراین حتما در این زمینه از روانشناس و مشاورین کمک بگیرید.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه غر زدن می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

 

سوالات متداول

نشانه های افراد غرغرو چیست؟

قضاوت کننده می‌باشند، بدبین هستند، انتظار شکست دارند، همیشه همه چیز را بد می‌بینند، اعتقاد دارند که همه برای  شکست آنها تلاش می‌کنند، دائم در حال شکایت هستند، از چیزهای کوچک هم ایراد می‌گیرند واز عملکرد خود مطمئن نیستند.

راهکارهای تغییر عادت غر زدن چیست؟ 

جهت چلوگیری از غر زدن های متداول؛ خود را از افراد سمی دور کنید، شکایات خود را پیگیری کنید، نکات مثبت زندگی خود را بیابید و از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: غر زدن | 4 روش تغییر عادت غر زدن

(0) نظر

ماه عسل | 7 راه که در ماه عسل چیکار کنیم؟

چهارشنبه هفتم 4 1402

ماه عسل فردای روز عروسی است که زوجین اولین سفر دوتایی را تجربه می‌کنند. روزهای ابتدایی یک زندگی مشترک همیشه دلچسب و شیرین است. خانم و آقا حس های جدیدی را تجربه می‌کنند که تا قبل از ازدواج از آن غافل بودند. حس هایی که سرشار از لذت است. روزهای ابتدای زندگی مشترک فارغ از بیهودگی های دنیا و سختی است. زوجین تمام افکار خود را صرف ساخت آینده ای بهتر می‌کنند.

اهمیت زیادی دارد که ماه عسل و اولین سفر دوتایی زوجین به چه صورت باشد. به دلیل کسب تجربه های جدید حتما مقصد سفر را به خوبی انتخاب کنید. تحقیقات لازمه را انجام دهید تا در سفر اذیت نشوید. این سفر باعث شناخت عادت های خوب و بد یکدیگر می‌شود. حتی در این سفر صمیمیت بین زوجین افزایش می‌یابد. در این مقاله سعی کرده ایم تمامی کارهایی که در ماه عسل باید انجام دهید را توضیح دهیم.

منبع: ماه عسل | 7 راه که در ماه عسل چیکار کنیم؟

ماه عسل

ماه عسل آغاز زندگی مشترک است. زندگی که با عادت ها، چالش ها و آغاز روابط جنسی روبرو است. برای ماه عسل حتما باید آمادگی لازم را داشته باشید. زیرا اولین سفر با همسر شما را با مسائل زیادی روبرو می‌کند. تجربه های زیادی کسب خواهید کرد و قطعا با عادت های خوب و بد همسر آشنا خواهید شد. 

در سفر ماه عسل به راحتی می‌توانید همسر خود را زیر نظر بگیرید و تعاملات او را بررسی کنید. به طور کل زوجین در این سفر سعی دارند که بهترین خود را ارائه دهند تا خوب به نظر برسند. ام سعی کنید خودتان باشید و ویژگی های اصلی تان را بروز دهید. بسیاری از افراد نیز توانایی چگونه برقراری ارتباط با همسر خود را در ماه عسل ندارند که باید حتما از روانشناس کمک بگیرند.

در ماه عسل چیکار کنیم؟

در ماه عسل اتفاقات فراوانی رخ می‌دهد که باعث کسب تجربه می‌شود. بنابراین باید در ماه عسل رفتارهایی از خود نشان دهید که در ادامه توضیح داده ایم.

📌 روابط جنسی در ماه عسل

یکی از کارهایی که اکثر زوجین در ماه عسل انجام می‌دهند، برقراری رابطه جنسی است. اگر قبل از ماه عسل و در دوران نامزدی رابطه جنسی برقرار نکرده باشید، حتما در این سفر با آرامش بیشتری این کار را انجام دهید. به دلیل اینکه سفر خوبی را تجربه کنید، حتما در کمال آرامش و پیشنوازی فراوان رابطه برقرار کنید. قبل از شروع رابطه جنسی انتظارات خود را بیان کنید و با برنامه پیش بروید. فضای رمانتیکی در نظر بگیرید و از همسر خود غافل نشوید. از ایده ها و آرزوهایتان در رابطه جنسی سخن بگویید و معاشقه طولانی مدت داشته باشید.

📌 بررسی رفتارهای همسر

زن و شوهر در دوران نامزدی به میزان زیادی با رفتارهای یکدیگر آشنا می‌شوند. اما احتمالا شنیده اید که آدم ها را می‌توان در سفر شناخت! به دلیل اینکه زندگی چند روزه در کنار هم باعث آشنایی از ویژگی های فردی، عادات، رفتار و واکنش های مختلف به رفتار دیگران می‌شود. به همین دلیل است که ماه عسل باعث افزایش شناخت هرچه بیشتر می‌شود.

در ماه عسل به رفتارهای همسر خود با دقت بیشتری نگاه کنید. نگاه های او به جنس مخالف را در نظر بگیرید. نحوه غذا خوردن، خوابیدن، عادت های خواب، عادت های بیدار شدن، شادی ها، صحنه های منزجر کننده و … را زیر نظر داشته باشید.

در ماه عسل ژولیده ترین حالت های همسر خود را مشاهده خواهید کرد. و به طور کلی در این سفر با چالش های بسیار زیادی روبرو خواهید شد. که حل آنها باعث افزایش کیفیت رابطه در آینده خواهد شد.

📌 انتظارات خود را بیان کنید

شاید در طول رابطه با همسر خود در رابطه با مسائل گوناگونی صحبت کرده باشید. اما اینکه چه انتظاری در سفر از همسر خود دارید فرق دارد. حتما در طول سفر به او بگویید که انتظارات شما چیست و چه درخواستی دارید. گاهی اوقات افراد از برآوردن انتظارات همسر غافل می‌شوند که یادآوری آن ایرادی ندارد. 

📌 میزان صمیمیت خود را افزایش دهید

ماه عسل دوران خوبی برای افزایش صمیمیت است. مثلا اگر در طول نامزدی از همسر خود خجالت می‌کشیدید؛ حال زمان آن رسیده که با کمال آرامش میزان صمیمیت را افزایش دهید. زمانی که زوجین به شناخت وسیع تری از یکدیگر برسند، حتما صمیمت نیز شکل خواهد گرفت.

📌 احساسات خود را بگویید

ماه عسل بهترین زمان برای بیان احساسات است. به همسرتان ویژگی های شخصیتی خود را شرح دهید و بگویید که در چه مواردی احساس خوب یا بد به شما دست می‌دهد. از میزان حساسیت های خود نیز توضیح دهید تا به شناخت کامل تری از یکدیگر برسید.

📌 ساده بگیرید

برای اینکه ماه عسل برای شما اولین تجربه شیرین باشد، بهترین راه ساده گرفتن است. اگر سفر را برای خود و همسرتان سخت کنید، اولین مسافرت زندگی شما با یاد بد ماندگار خواهد شد. بنابراین سعی کنید تا جای ممکن ساده بگیرید. اگر اتفاقی رخ داد به راحتی از آن عبور کنید و هر موقعیت دشوار را به آرامش تبدیل کنید. در این شرایط حتما زندگی بهتری خواهید داشت و این سفر شیرین و ماندگار در ذهن شما جا خواهد گرفت.

📌 از سفر لذت ببرید

به جای غر زدن های بیهوده بر سر تمامی مسائلی که در سفر رخ می‌دهد، از ماه عسل لذت ببرید. چنین تجربه شیرینی تند به تند وارد زندگی افراد نمی‌شود. بنابراین برای داشتن ماه عسلی سرشار از خاطره خوب، حتما از سفرتان نهایت لذت را ببرید.

کلام آخر

ماه عسل یکی از سفرهای جذاب و دوست داشتنی است. تصور اینکه با عشق و همسر خود به سفر چند روزه پس از عروسی خواهید رفت شیرین است. چه بسا این اتفاق واقعی باشد. زمانی که زوجین در دوران نامزدی سپری می‌کنند، پس از استرس است. اما ماه عسل دوران بدون استرس و سرشار از احساس خوب است. بنابراین نحوه برخورد و رفتار مناسب در این دوران از اهمیت بالایی برخوردار است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نحوه رفتار در ماه عسل، حتما از روانشناس کمک بگیرید.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ماه عسل می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره  02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

1.چه کارهایی برای ماه عسل باید انجام داد؟

رابطه جنسی سالم، لذت از سفر، ساده زیستی، افزایش صمیمیت، بیان احساسات و بررسی رفتارهای همسر از کارهای مهم در ماه عسل است.

(0) نظر

واقع بینی | چطور واقع بین باشیم | واقع بینی در روانشناسی

چهارشنبه هفتم 4 1402

واقع بینی نوعی از تفکر بوده که با مثبت نگری یا بدبینی متفاوت است. با نگاهی دقیق برروی تفکرات مان یا نوع نگاهی که به زندگی داریم؛ متوجه خواهیم شد در اکثر موارد چگونه فکر می‌کنیم. نگاه واقع بینانه به زندگی کار آسانی نیست. چرا که در اکثر موارد گرفتار برخی از تله های ذهنی یا خطاهای شناختی خواهیم شد که ما را از واقعیت دور خواهند کرد. بسیاری از عوامل برروی نحوه اندیشیدن ما موثر هستند. در بیشتر موارد کنترل افکار خود را از دست می‌دهیم و به مسائل غیرضروری فکر خواهیم کرد.

منبع: واقع بینی | چطور واقع بین باشیم | واقع بینی در روانشناسی

واقع بینی در روانشناسی

مفهوم واقع بینی در روانشناسی، با آن چیزی که در فضای مجازی یا تحت تاثیر اطرافیان با آن روبرو هستیم؛ متفاوت است. واقع بینی به معنی توانایی درک و پذیرش حقایق و واقعیت هاست به شکلی که هستند؛ و نه با تغییردادن آنها به شکلی که خودمان دوست داریم. گاهی قبول کردن واقعیت، چندان هم آسان نیست. بسیاری از مسائل در زندگی مغز را به چالش می‌کشند و آن را گمراه می‌کنند برای آشنایی با طرحواره منفی گرایی کلیک کنید. .

چطور واقع بین باشیم

اگر معمولا فردی هستید که بر اساس احساسات خود رفتار و تصمیم می‌گیرید؛ احتمالا اتخاذ تفکر منطقی و واقع بینی برای شما کار دشواری خواهد بود. بدون نگاه واقع بینانه به مسائل و هدف هایمان موفق نخواهیم شد. پس باید روش هایی را برای تمرین آن، به کار ببریم. در واقع اگر بتوانید تعادلی میان مثبت نگری و بدبینی برقرار کنید؛ تا حدی به واقع بینی دست می‌یابید.

🔶از قضاوت دوری کنید

سعی کنید از قضاوت عجولانه وبدون دلیل کافی دوری کنید. وقتی چیزی را مورد قضاوت قرار می‌دهید به طور دقیق در مورد آن فکر نکرده و حتی به جزئیات آن توجه نمی‌کنید. صرفا با نگاهی اجمالی نظر خود را بیان کرده و این را تبدیل به حقیقتی برای خود می‌کنید. اما با دقیق شدن بر روی جزییات و تامل بیشتر، از قضاوت دوری کنید.اینکار با گذشت زمان باعث واقع بینی خواهد شد و حتی سلامت روان را نیز بهبود می‌بخشد.

🔶اهداف خود را ارزیابی کنید

اگر بیشتر بر روی هدف تان تمرکز کنید و همه جوانب را در نظر بگیرید؛ با واقعیت های بیشتری روبرو خواهید شد. گاهی افراد بدون اینکه ذره ای فکر کنند هدف خود را انتخاب کرده و برآن پافشاری می‌کنند. اما وقتی به مسائل پیرامون هدف خود فکر کرده و موانع را هم در نظر می‌گیرید؛ با واقع بینی تصمیمات درست تری خواهید گرفت.

🔶نگاه سوم شخص به مسائل

وقتی به اتفاقات و مسائل پیرامون خود نگاه سوم شخص دارید؛ مسائل بیشتری را در نظر خواهید گرفت. قبل تر هم گفتیم که به عنوان شخصی که فقط تماشاگر است؛ قضاوت کردن آسان است. در مورد مسائل خود نیز چنین نگاهی داشته باشید. از دور به زندگی خود نگاه کرده و نقاط مثبت و منفی را ارزیابی کنید. حتی گاهی از دیگران بخواهید که نظرشان را بیان کنند. شنیدن نظرات دیگران مخصوصا افرادی شناخت کافی از ما دارند؛ بسیار موثر است.

🔶شناخت خود را افزایش دهید

با افزایش اطلاعات و آگاهی بیشتر، دید شما نسبت به مسائل فرق خواهد کرد. گاهی دانش زیاد افراد را بدبین یا ناامید نسبت به دنیا می‌کند. اما این موضوع همیشه هم صادق نیست. اغلب با شناخت بیشتر،واقع بینی حاصل خواهد شد. با مطالعه و جستجو در مورد مسائل مختلف، نگاه شما متفاوت خواهد شد و از جانب داری دوری می‌کنید. 

واقع بینی به معنای رادیکال گرایی نیست

بسیاری از افراد همه چیز را مطلق می‌دانند و انعطاف پذیر نیستند. اما این به معنای واقع گرایی نیست. در واقع با نگاه رادیکال به زندگی و مسائل، هیچ تلاشی در جهت تغییر اوضاع نخواهیم کرد و منفعل خواهیم شد. باید پذیرفت که واقعیت، مطلق نبوده و هیچ کس از همه چیز مطلع نیست. 

تاثیرات واقع بینی در زندگی

با واقع بینی، اوضاع متفاوت خواهد شد. مبنای بسیاری از موفقیت ها در زندگی واقع بینی است. بسیاری از افراد مثبت اندیشی را واقع بینی اشتباه می‌گیرند؛ که همین موضوع سبب آسیب هایی در زندگی خواهد شد. با مثبت اندیشی سمی از زندگی و اطرافیان متوقع خواهید شد. با تغییر نگاه خود به زندگی، متوجه تاثیرات آن خواهید شد.

🔷واقع بینی خطر شکست را کاهش می‌دهد

وقتی با واقع بینی به نتایج عملکرد خود فکر می‌کنید؛ خطرات احتمالی را در نظر گرفته و احتمال شکست خوردن را کاهش می‌دهید. فکر کردن به پیامدها و نتایج هرکاری، اهمیت دارد و همیشه باید احتمال شکست را هم در نظر گرفت. اما برخی افراد با خوش بینی فقط به نتیجه فکر می‌کنند و هنگام شکست ناامیدی و سرخوردگی زیادی را تجربه خواهند کرد برای جلوگیری از شکست خوردن در زندگی کلیک کنید. .

🔷سرعت بخشیدن به روند تغییرات

همانطور که گفته شد با واقع بینی، اوضاع متفاوت خواهد شد. اما این نوع از نگرش باعث می‌شود؛ تغییرات سریعتر از گذشته اتفاق بی‌افتند. اگر همه چیز را به شانس واگذار نکنیم یا در مورد نتایج با قطعیت فکر نکنیم؛ سرعت تغییرات نیز بالاتر خواهد رفت. تغییر همیشه با رشد فردی همراه خواهد بود اما برعکس این قضیه صادق نیست. رشد و تغییر هردو نیاز به زمان دارند اما با واقع بینی این زمان کوتاه تر خواهد شد.

🔷امنیت روانی

یکی از تاثیرات مثبت واقع بینی در زندگی، امنیت روانی است. درواقع شما با پذیرش شرایط، براین اساس تصمیم می‌گیرید. همیشه برنامه دیگری برای جبران اوضاع دارید و اتفاقات مختلف را در نظر می‌گیرید. برای مثال این موضوع را پذیرفته اید که شاید در سخنرانی که بسیار برای آن زحمت کشیده اید؛ دچار مشکلاتی شوید و بر این اساس اوضاع را جوری مهیا می‌کنید که اضطراب کمتری را تجربه کنید. مثلا زودتر از خانه راه می‌افتید یا تمرین بیشتری می‌کنید.

🔷افزایش اعتبار شما میان اطرافیان

وقتی با یک فرد واقع بین روبرو می‌شوید؛ متوجه مسائل بیشتری خواهید شد و از حرف زدن با او اطلاعات بیشتری کسب می‌کنید. واقع بینی جایگاه افراد را میان دیگران بالاتر می‌برد. برای مثال شما برای تصمیم گیری در مورد موضوعی ترجیح می‌دهید با یک فرد واقع بین صحبت کنید تا کسی که مدام منفی بافی می‌کند. اینگونه افراد در پست های مدیریتی نیز بسیار موفق عمل خواهند کرد.

🔷کنارآمدن با شرایط سخت

با کمک واقع بینی راحت تر می‌توان با شرایط سخت کنار آمد. همه ما وقتی در شرایط سختی قرار می‌گیریم؛ شروع به خیالپردازی می‌کنیم. معمولا بدترین حالت را تصور می‌کنیم یا برای رهایی از این اوضاع به خوش بینی روی می‌آوریم. اما با نگاه دقیق به شرایط و حتی نگاه به گذشته متوجه خواهیم شد همانطور که قبلا توانسته ایم اوضاع را مدیریت کنیم؛ اکنون نیز موفق خواهیم شد.

سخن پایانی

اینکه افراد را به کنترل خود در آوریم و از مثبت اندیشی یا بدبینی جلوگیری کنیم؛ کار ساده ای نخواهد بود. برای مغز همیشه راحت تر است که از مسیر اصلی منحرف شود و به چیزهای ساده تر توجه کند. اما با کمی تمرین برای واقع بینی و افزایش تمرکز می‌توان این ویژگی را تقویت کرده و تاثیر بی نظیر آن را در زندگی شخصی و اجتماعی مشاهده کرد. در این مسیر می‌توانید از یک مشاور کمک بگیرید و با تکنیک های مختلف روانشناسی دید خود را به زندگی اصلاح کنید

برای دریافت مشاوره در زمینه واقع بینی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چگونه می‌توان واقع بینی را تقویت کرد؟

با نگاه سوم شخص به مسائل، دوری از قضاوت، ارزیابی اهداف و کمک گرفتن از یک روانشناس می‌توان واقع بینی را تقویت کرد.

تاثیرات واقع بینی در زندگی کدام اند؟

تسریع فرایند تغییرات در زندگی، موفقیت در اهداف، بالارفتن جایگاه اجتماعی، کنار آمدن با شرایط سخت و امنیت روانی، برخی از تاثیرات واقع بینی در زندگی هستند. 

(0) نظر

استرس مزمن | 6 روش درمانی استرس مزمن

شنبه سوم 4 1402

استرس مزمن به شرایطی گفته می‌شود که کسی فشار عاطفی طولانی مدتی را تجربه کرده است و کنترلی روی شرایط ندارد. در واقع استرس مزمن شامل پاسخ سیستم غدد درون ریزی است که کورتیکواستروئیدها آزاد می‌شوند.

منشاء استرس مزمن معمولا از مشکلات خانوادگی، کاری، فردی و … است. این استرس تقریبا به طور مستقیم و غیر مستقیم بر سیستم های بدن اثر می‌گذارد. با استرس کوتاه مدت و گذرا متفاوت است و در طولانی مدت عوارض جبران ناپذیری به دنبال دارد. در این مقاله سعی کرده ایم تمامی جوانب این نوع استرس را بررسی کنیم.

منبع: استرس مزمن | 6 روش درمانی استرس مزمن

استرس مزمن

به استرس بسیار طولانی مدت و قدیمی، استرس مزمن می‌گویند. این استرس ها با دوام هستند و در صورتی که درمان نشوند، آسیب های منفی بر زندگی می‌گذارند. استرس‌مزمن می‌تواند ناشی از مسائل شغلی، خانوادگی، آسیب های کودکی، موقعیت های استرس زا و … باشد.

از علائم استرس مزمن می‌توان به سر درد، خستگی، انواع دردهای جسمانی، تحریک پذیری، تنش عضلانی و غیره اشاره کرد. اگر این علائم درمان نشود بهبودی به سختی امکان پذیر است. برای درمان نیز حتما باید از روانشناس کمک بگیرید. کمک از روانشناس کمک شایانی به بهبودی افراد می‌کند. برای دریافت مشاوره استرس کلیک کنید.

علائم استرس مزمن

استرس مزمن به طور کلی ذهن و جسم را به خود درگیر می‌کند. حتی در بروز علائم نیز به صورت جسمانی و روانی عمل می‌کند. این استرس عملکرد طبیعی و روزانه فرد را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بخش مقاله سعی کرده ایم تمامی نشانه ها و علائم این استرس را توضیح دهیم.

🔸 خستگی

🔸ناراحتی معده

🔸 تجربه انواع درد های جسمانی

🔸 سر درد

🔸 عدم تمرکز

🔸 تحریک پذیری

🔸 کاهش انرژی

🔸 اختلال در خواب

🔸 احساس درماندگی

🔸 تنش عضلانی

🔸 عفونت های مکرر

🔸 بیماری مداوم

🔸 عدم کنترل

🔸 ناراحتی در دستگاه گوارش

🔸 مشکلات عصبی و اضطراب

علل استرس مزمن

استرس مزمن به دلایل مختلفی بروز پیدا می‌کند. گاهی به دلیل شرایط زندگی دشوار، مسائل کاری، درگیری های روزانه و … به استرس مبتلا می‌شویم. و تا زمانی که این عوامل در زندگی ما نقش دارند، ما نیز به استرس مبتلا هستیم. بنابراین هر چیزی در زندگی که باعث اندکی ترس مداوم باشد، همراه با استرس است.

علل استرس مزمن متفاوت است. اما اغلب در 4 زمینه پدیدار می‌شود که در ادامه شرح داده ایم.

✔️ استرس کاری: چالش های مربوط به کار

✔️ استرس محیطی: محل کار و خانواده

✔️ استرس رابطه: نحوه ارتباط با دوستان، همکاران، شریک احساسی و خانواده

✔️ استرس عاطفی: تجربه احساساتی مانند غم، ناامیدی و خشم

عوارض استرس مزمن

استرس مزمن حالت طولانی مدت استرس است. که اگر درمان نشود، عوارض زیادی به دنبال دارد. در این بخش مقاله از عوارض مربوط به استرس‌مزمن حرف زده ایم.

❌ سندرم روده متحرک

❌ آکنه

❌اگزما

❌ افسردگی

❌ دیابت

❌تغییرات وزنی

❌ بیماری قلبی

❌پرکاری تیروئید

❌ فشار خون بالا

❌ کاهش میل جنسی

تشخیص استرس مزمن

تشخیص استرس مزمن اصلا کار ساده ای نیست. از آنجایی که این استرس فراگیر و طولانی مدت است، عموم مردم تحمل آن را طبیعی می‌دانند. در این بخش مقاله برخی از روش های تشخیص را در غالب سوال پرسیده ایم.

آیا فکر می‌کنید که وقت مراقبت از خود ندارید؟ یا کارهایی را انجام می‌دهید که موجب لذت شما می‌شود؟

آیا برای کنترل استرس خود به سوی مصرف الکل می‌روید؟

آیا همیشه به سرما خوردگی مبتلا هستید؟

آیا همیشه عفونت دارید؟

آیا همیشه نگران چیزی هستید؟

آیا در بیشتر موارد بد خلق و تحریک پذیر هستید؟

در پاسخ به این سوال ها متخصص و حتی خود شما به تشخیص این نوع استرس می‌پردازید.

درمان استرس مزمن

اگر به استرس مزمن مبتلا هستید؛ حتما فکر چاره ای برای درمان آن داشته باشید. زیرا این اختلال باعث پریشانی و نقص در عملکرد طبیعی می‌شود. با درمان های مشخص توسط درمانگر می‌توانید برای مقابله با استرس اقدام کنید. روش های درمانی ارائه شده در این بخش مقاله برای درمان استرس مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

✨ روان درمانی

یکی از روش های درمان استرس مزمن، روان درمانی است. 2 درمان در روان درمانی به بهبود این استرس کمک می‌کند. در این بخش مقاله راجع به درمان شناختی رفتاری و درمان مبتنی بر ذهن آگاهی توضیح داده ایم.

▪️ درمان شناختی رفتاری

در روان درمانی از رویکردهایی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) برای کاهش استرس مزمن استفاده می‌کنند. در روش شناختی رفتاری، درمانگر تمام تفکرات منفی درمانجو را تغییر می‌دهد. هم چنین به درمانجو تکنیک های مقابله ای را آموزش می‌دهد. در این روش به شخص دارای این استرس کمک می‌شود تا در برابر استرس خود را کنترل کند.

▪️ درمان مبتنی بر ذهن آگاهی

کاهش استرس مزمن گاه با درمان مبتنی بر ذهن آگاهی نیز صورت می‌گیرد. در این روش، درمانگر به درمانجو روش های ذهن آگاهی و مراقبه برای مقابله با استرس را آموزش می‌دهد. 

✨ دارو درمانی

یکی از روش های درمانی برای استرس مزمن، دارو درمانی است. در این روش درمانی به بیمار داروهای کاهش استرس تجویز می‌شود. اگر فرد علائمی مانند اضطراب و افسردگی نیز تجربه کند؛ داروهای ضد افسردگی در کنار کنترل استرس تجویز می‌شود.

✨ ورزش منظم

ورزش منظم یکی از روش های درمانی استرس مزمن است. ورزش باعث افزایش تولید اندورفین در بدن می‌شود. با ترشح و تولید این ماده، استرس کاهش می‌یابد و روحیه فرد تقویت می‌شود. هر ورزشی باعث کاهش این استرس می‌شود. اما سعی در ورزش های سبک و آرام داشته باشید.

✨ شناسایی علائم

گاه برای درمان استرس مزمن، باید علائم را شناسایی کنید. اگر فردی بتواند علائم خود را تشخیص دهد که در چه موقعیتی استرس او افزایش می‌یابد، به راحتی می‌تواند از علائم استرس زا دور شود. در نهایت استرس او نیز کاهش می‌یابد. 

✨ تمرکز حواس

تمرکز حواس روشی برای درمان استرس مزمن است. افرادی که روش های تنفس برای کاهش استرس را آموزش دیده اند، به راحتی می‌توانند شرایط استرس زا را کنترل کنند. حتی روش تمرکز حواس باعث کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می‌شود.

✨ خواب منظم

معمولا افراد مبتلا به استرس مزمن، خواب منظمی ندارند. بنابراین کم خوابی و بی خوابی باعث افزایش استرس می‌شود. حداقل شبانه به مدت 7 ساعت خواب داشته باشید و روتین منظمی برای خود در نظر بگیرید.

کلام آخر 

هر موقعیت تکراری و مداوم می‌تواند باعث ایجاد استرس مزمن شود. زمانی که برای مسائل کاری، مشکلات رابطه، چالش های خانوادگی و … روزانه درگیر باشید، دچار استرس مزمن خواهید شد. اگر این استرس درمان نشود، مشکلات فراوان و جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین برای درمان حتما اقدام کنید. هرچه زودتر با روش های کنترل استرس آشنا شوید، کمتر با آسیب روبرو خواهید شد. برای درمان نیز حتما از روانشناس کمک بگیرید.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استرس مزمن می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

نظریه ویگوتسکی | خلاصه و کاربرد نظریه ویگوتسکی

پنج شنبه اول 4 1402

نظریه ویگوتسکی یکی از نظریه های رشد است که در زمینه شناختی مطرح می‌شود. نظریه های این دانشمند نقش بزرگی در روانشناسی رشد ایفا می‌کند. در واقع تئوری های او مدت هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرند و حتی در رشته روانشناسی تدریس می‌شوند. معروف ترین نظریه او فرهنگی- اجتماعی است که در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد. وی در طول عمر خود در زمینه های مختلفی مثل زبان شناسی، تحلیل روانشناسی هنر و افسانه ها، روانشناسی کودک و همچنین کودکان ناشنوا و عقب افتاده کار کرد.

منبع: نظریه ویگوتسکی | خلاصه و کاربرد نظریه ویگوتسکی

نظریه ویگوتسکی

 ویگوتسکی، در شهری واقع در بلاروس متولد شد و تحصیلات آکادمیک خود را در روسیه گذراند. شهرت نظریه ویگوتسکی به دلیل تمرکز او بر روانشناسی رشد است. مطالعات و نظریه ویگوتسکی بسیار تحت تاثیر پیاژه قرار داشت. آن دو در یک عصر زندگی می‌کردند اما هرگز یکدیگر را ندیدند و پیاژه بعد از مرگ ویگوتسکی، نظریات او را مطالعه کرد.

لو ویگوتسکی

این داشنمد از مکتب مارکسیست پیروی می‌کرد. در واقع برای او بیشتر جنبه تولید و استفاده از انسان ها مورد توجه بود. در واقع معتقد بود انسان ها از طریق اختراع و ابزارهای مختلف می‌توانند به طور کامل بر محیط خود مسلط شوند. همانطور که گفته شد در حوزه های زیادی ورود کرد، اما ویگوتسکی در طول زندگی خود سعی بر تبیین نظریه ای روانشناختی درباره آگاهی داشت؛ با مرگ وی این نظریه تایید نشده و ناقص باقی ماند.

تفاوت نظریه ویگوتسکی با ژان‌پیاژه

پیاژه بر جهان شمولی و همه گیر بودن رشد شناختی تاکید می‌کند؛ اما ویگوتسکی رشد را بسیار تحت تاثیر فرهنگ و محیط می‌داند. حتی ویگوتسکی نظریه ای با همین مضمون نیز به نام فرهنگی- اجتماعی ارائه داده است. او معتقد است فرایند رشد در هر فرهنگی متفاوت است.

📌تاکید بیشتر بر عوامل اجتماعی

ویگوتسکی معتقد است رشد شناختی کودکان ریشه در تعاملات اجتماعی دارد و از آموزش هایی که در مناطق مجاور کودک نیز اتفاق می‌افتد؛ نشات می‌گیرد. اما پیاژه معتقد است کودکان به طور مستقل در محیط کاوش می‌کنند و دانش را به تنهایی کسب می‌کنند. درواقع ویگوتسکی بیشتربر محیط تاکید دارد.

📌نقش زبان در نظریه ویگوتسکی و پیاژه

لو ویگوتسکی، برخلاف پیاژه زبان را مقدم بر تفکر می‌داند. او معتقد است زبان و تفکر دو فرایند متفاوت هستند که به طور جداگانه رشد می‌کنند. اما در سه سالگی با یکدیگر ادغام می‍شوند و کودک قادر به تفکر درونی خواهد بود. او رشد شناختی را ناشی از درونی شدن زبان می‌داند.

📌بزرگسالان در نظریه ویگوتسکی

در واقع بزرگسالان نیز بخشی از محیط اطراف کودک هستند و آن‌ها افکار خود را در اختیار کودک قرار می‌دهند. پیاژه بر نقش همسالان تاکید دارد و آن‌ها را عامل مهمی در کسب دیدگاه اجتماعی  کودک می‌داند. ویگوتسکی نیز با پیروی از پیاژه، نقش مهمی برای بزرگسالان در فرایند رشد، قائل است. او باور دارد کودکان بیشتر از طریق تعامل با والدین یا مربیان خود، اجتماعی می‌شود.

ابزارهای سازگاری فکری

ویگوتسکی و پیاژه هر دو معتقدند که کودکان با یک سری توانایی های اولیه متولد می‌شوند. پیاژه بر واکنشهای حرکتی و توانایی های حسی تاکید می‌کند. اما در نظریه ویگوتسکی این ابزارها را احساس، ادراک و حافظه معرفی کرد. ویگوتسکی آن‌ها را کارکردهای عالی ذهن می‌داند که بسیار تحت تاثیر فرهنگ هستند.

نظریه فرهنگی اجتماعی

برای درک بهتر نظریه فرهنگی-اجتماعی ویگوتسکی، باید دو مفهوم فردآگاه‌تر و منطقه مجاور رشد را بشناسید. این نظریه از اصلی ترین نظریه های ویگوتسکی است که در روانشناسی و مراحل رشد کودک تا بزرگسالی نقش مهمی ایفا می‌کند.

🔶فرد آگاه‌تر دیگر

همانطور که از اسم آن پیداست به معنای فردی در زندگی کودک است که دارای مهارت خاص یا دانش و تجربه بیشتری است. فرد آگاه تر دیگر در بیشتر موارد معلم یا والدین هستند؛ اما در دیگر موارد، شاید برخی از دوستان یا افرادی که کودک به تازگی با آنها آشنا می‌شود؛ باشد. حتی در مواردی فرد آگاه تر دیگر، یک شخص نیست بلکه می‌تواند یک سیستم آموزشی باشد. این مورد لزوم حضور یک فرد کمک کننده برای کودک را نشان می‌دهد.

🔶منطقه مجاور رشد

منطقه مجاور رشد در نظریه ویگوتسکی، به معنای بیشترین آموزش، راهنمایی و کمک حسی است که باید صورت بگیرد تا کودک امکان کسب یک مهارت را پیدا کند. بعد از مدتی، کودک قادر به استفاده از این توانایی ها به تنهایی است و دیگر نیازی به کمک دیگران ندارد. همزمان با منطقه مجاور رشد، کارکردهای عالی ذهن نیز رشد می‌کنند. فروید در انجام آزمایشی این مورد را تایید کرد.

در پژوهش او از دو دسته از کودکان درخواست شد وسایل خانه عروسکی را در جای مناسب قرار دهند. در این آزمایش، کودکانی که از قبل با مادران خود، این بازی را تمرین کرده بودند؛ نتیجه بهتری کسب کردند تا کودکانی که هیچ تمرینی در این زمینه نداشتند. تمرین با مادر در این آزمایش به معنای منطقه مجاور رشد است.

زبان در نظریه ویگوتسکی

در نظریه ویگوتسکی زبان دو نقش بسیار مهم در انتقال اطلاعات از بزرگسالان به کودکان دارد:

🔷زبان ابزار قدرتمندی برای سازگاری ذهن است

🔷زبان ابزار اصلی انتقال اطلاعات برای کودکان محسوب می‌شود.

همچنین او برای گفتار درونی 3 مرحله قائل است که شامل موارد زیر می‌شوند.

🔶در ابتدا کودکان فقط به اشیای غایب، اشاره می‌کنند.

🔶سپس در حدود سه سالگی، به خود فرمان می‎دهد و درشش سالگی این فرمان های خود جهت دهنده، روز به روز بی صدا تر، مختصر و کمتر قابل فهم می‌شوند.در واقع فقط خود کودک متوجه آن‌ها می‌شود.

🔶در آخر در هشت سالگی این گفتگوها به طور کلی از بین رفته و درونی می‌شوند.

کارکرد حافظه

او در آزمایشی در سال 1931 بین کودکان و بزرگسالان، قدرت حافظه آنان را مورد سنجش قرار داد. در این آزمایش او رنگ های مختلفی را به گروه های مختلف سنی نشان می‌داد و از آن‌ها می‌خواست در واکنش، عمل ساده را انجام دهند. برای مثال با دیدن رنگ قرمز عدد یک را نشان داده یا با مشاهده سبز دکمه ای را فشار دهند.

در این آزمایش کودکان بین 4 تا 8 سال معمولا هرچیزی که را که به یاد می‌آورند؛ انجام می‌دهند. در واقع درک درستی از محرک های بیرونی ندارند و واکنش درست را انجام نمی‌دهند. اما در مورد کودکان 9 تا12 سال تصاویر برای این دسته، یادآور واکنش درست بود و آن‌ها به بیشتر رنگها پاسخ درستی دادند.

سخن پایانی

ویگوتسکی، از نظریه های دیالکتیک هم بهره می‍گرفت و در مواردی متهم به یکسونگری و مطلق گرایی است. اما به طور کلی کمک شایانی به علم روانشناسی کرد و نظریه های او هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی می‌توان گفت که نظریه گفتار خصوصی او انقلابی در روانشناسی رشد است. این دانشمند در 1934 در گذشت و از خود آثار مهمی برجای گذاشت.

برای دریافت مشاوره در زمینه نظریه ویگوتسکی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

کاربرد نظریه ویگوتسکی در مورد یادگیری چیست؟

نظریه ویگوتسکی در غالب نظریه فرهنگی اجتماعی و همچنین مفاهیم او در زمینه زبان و حافظه در یادگیری و آموزش کودکان نقش مهمی ایفا می‌کند.

منطقه تقریبی رشد به چه معناست؟

منطقه مجاور یا تقریبی رشد به معنای بیشترین آموزش، راهنمایی و کمک حسی است که باید انجام گیرد تا فرد مهارت لازم را کسب کند. در این مسیر والدین و معلمان نقش مهمی ایفا می‌کنند.

(0) نظر

طولانی شدن دوران عقد چه پیامدهایی دارد؟

پنج شنبه اول 4 1402

طولانی شدن دوران عقد بیش از حد انتظار می‌تواند زمینه بروز چالش و تعارض را میان زوجین پدید آورد. چرا که دختر و پسر در دوران عقد وضعیت بلاتکلیفی را تجربه می‌کنند که در طولانی مدت می‌تواند آن‌ها را آشفته کرده و به اختلاف‌ها دامن بزند. دلایل مختلفی وجود دارد که به طولانی شدن دوران عقد می‌انجامد، از جمله این دلایل می‌توان به مشکلات مالی، داشتن اختلاف نظر در مورد نحوه برگزاری مراسمات و بروز اتفاقات ناگوار نظیر مرگ عزیزان اشاره کرد. در ادامه این مقاله به طور جامع‌تر به دلایل و پیامدهای طولانی شدن دوران عقد پرداخته‌ایم.

منبع: طولانی شدن دوران عقد چه پیامدهایی دارد؟

طولانی شدن دوران عقد چه پیامدهایی دارد؟

 

معمولا همه زوجین از سردرگمی که در این دوران تجربه می‌کنند؛ شاکی هستند. بیشتر افراد قبل از همخانه شدن با همسر خود عقد می‌کنند و همین موضوع برایشان مشکل ساز می‌شود. البته فاصله زمانی میان عقد تا ازدواج، کاملا توافق است و به طرفیت بستگی دارد. اما به هر حال با طولانی شدن دوران عقد، پیامدهایی در انتظار آنها خواهد بود. دوران عقد و نامزدی معمولا برای آشنای بیشتر لازم است؛اما دخالت های والدین و تعارضات مختلف، اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد.

دلایل و علت طولانی شدن دوران عقد

اکثر زوجین برای شروع زندگی مشترک خود شوق زیادی دارند و دوست دارند زودتر مراسم عروسی خود را برگزار کنند. در این میان عوامل مختلفی وجود دارند که همانند یک مانع عمل کرده و باعث طولانی شدن دوران عقد می‌شوند. از جمله مهم ترین عواملی که در این زمینه وجود دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجود مشکلات مالی

امروزه با وجود مشکلات اقتصادی برگزار کردن یک مراسم عروسی هرچند ساده یا خرید جهیزیه برای بسیاری از خانواده‌ها امری دشوار و زمان بر است. همین مسئله باعث می‌شود که دختر و پسر مجبور باشند زمان بیشتری را در دوران عقد بگذرانند و برای شروع زندگی مشترک خود بیش از پیش صبر کنند.

طولانی شدن دوران عقد به دلیل داشتن انتظارات بالا از زندگی

فارغ از مشکلات مالی در بسیاری از مواقع آنچه باعث می‌شود دختر و پسر نتوانند زندگی مشترک خود را شروع کنند، کمال‌گرایی و داشتن انتظارات بسیار بالا است. این روحیه باعث می‌شود که زوجین همواره به دنبال خرید بهترین وسایل و یا برگزار کردن یک مهمانی بسیار مجلل باشند که فراهم کردن امکانات آن اوضاع را دشوارتر می‌سازد.

◀مرگ عزیزان

در فرهنگ ایرانی اکثر خانواده‌ها هنگامی که عزیزی را از دست می‌دهند به احترام او به مدت خاصی از برگزاری هرگونه مراسم جشن خودداری می‌کنند. این مدت زمان به تناسب نزدیک بودن آن فرد به خانواده عروس و داماد می‌تواند متغیر باشد. برای مثال برای اقوام درجه یک بسیاری از خانواده‌ها تا یک سال صبر می‌کنند و برای اقوام دور نیز ممکن است تا 40 روز مراسم خود را به تعویق بیندازند. طولانی شدن دوران عقد به دلیل مرگ عزیزان هنوز هم بسیار رخ می‌دهد.

عدم کسب شناخت کافی از یکدیگر پیش از عقد

برخی از زوجین که به هر دلیلی قبل از عقد به شناخت کافی از یکدیگرنرسیده‌اند، در دوران عقد به مرور با یکدیگر آشنا می‌شوند. این آشنایی باعث می‌شود به تازگی جنبه‌هایی متفاوتی از یکدیگر را کشف کنند که آن‌ها را برای شروع زندگی مشترک به تردید بیندازد. از همین رو متخصصین همواره تاکید می‌کنند که قبل از تصمیم‌گیری قطعی برای عقد همه اقدامات لازم برای کسب شناخت کافی از یکدیگر را انجام دهید.

◀ طولانی شدن دوران عقد بدلیل عدم حمایت خانواده ها

برای اینکه دختر و پسر بتوانند از دوران عقد عبور کرده و زندگی مشترک را آغاز کنند به حمایت‌های فکری، عاطفی، مالی و … از جانب خانواده‌هایشان نیاز دارند. متاسفانه برخی از خانواده‌ها نه تنها از فرزندان خود حمایت نمی‌کنند، بلکه با دخالت‌های بی جا زمینه بروز تنش‌ها و تعارضات را نیز افزایش داده و شروع زندگی را برای زوجین سخت‌تر می‌کنند.

آثار منفی طولانی شدن دوران عقد

 

اکثر زن و شوهرها وقتی دوران عقدشان بیش از حد انتظار طولانی می‌شود، چالش‌های مختلفی را در رابطه خود تجربه می‌کنند که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای آشنایی با مسائل مربوط به دوران نامزدی کلیک کنید.

⭕نداشتن استقلال کافی

زن و شوهر وقتی عقد می‌کنند مسئولیت‌هایشان تغییر می‌کنند و دیگران نیز انتظارات متفاوتی از آن‌ها پیدا خواهند کرد. در این شرایط آن‌ها نیاز دارند، استقلال بیشتری داشته باشند و بتوانند به عنوان یک خانواده جدا برای زندگی‌شان تصمیم بگیرند. اما زندگی در خانواده پدری و رسمی نشدن ازدواج دائما این نیاز آن‌ها را سرکوب کرده و باعث تجربه تنش در رابطه‌شان می‌شود.

احساس بلاتکلیفی

حضور در خانه پدری، نامشخص بودن زمان ازدواج و آغاز زندگی مشترک  در دوران عقد باعث تجربه حس بلاتکلیفی در زوجین می‌شود. پایدار ماندن این حس در بلند مدت می‌تواند نوعی اضطراب و نگرانی مزمن را ایجاد کرده و سلامت روان هر دو را کاهش دهد. در واقع این اصلی ترین پیامد منفی طولانی شدن دوران عقد است. اما با مشورت با خانواده ها و مراجعه به یک روانشناس می‌توان این مشکل را برطرف کرد. 

مشکلات مرتبط با مدیریت نیازهای جنسی

داشتن رابطه جنسی در دوران عقد برای اکثر زوجین کار دشواری است. آن‌ها به دلیل اینکه در خانه خود زندگی نمی‌کنند ممکن است در حفظ حریم خصوصی با مشکل زیادی رو به رو باشند. همچنین بسیاری از بانوان به دلیل نگرانی از به هم خوردن ازدواج یا ترس از بارداری از برقراری رابطه جنسی کامل امتناع می‌کنند که این مسئله در کنار وجود میل جنسی نسبت به همسر می‌تواند برای دو طرف ناکام کننده باشد. 

درگیری با مشکلات خانوادگی

نداشتن استقلال کافی در دوران عقد باعث می‌شود که حد و مرز دقیقی بین زوجین و خانواده‌های آن‌ها برقرار نباشد. این مسئله با منجر شدن به دخالت‌های بی‌جا زمینه بروز انواع اختلافات و تعارض‌ها را فراهم می‌کند و رضایت زناشویی را در دوران عقد کاهش می‌دهد. همیشه خانواده ها نقش حمایتگر را ایفا نمی‌کنند. این گونه خانواده ها در واقع فرزندان خود را مجبور به ازدواج می‌کنند.

 ⭕تردید و دودلی برای ازدواج

احتمالا یکی از دلایل طولانی شدن دوران عقد، تردید و دودلی برای ازدواج و زندگی مشترک خواهد بود. با جدی تر شدن مشکلات و حتی رابطه، طبیعی است که زوجین احساس خطر کنندو از زیر بار مسئولیت، شانه خالی کنند. افرادی که در زمان ازدواج، سن کمتری دارند؛ بیشتر گرفتار این شک، خواهند شد. گاهی افراد تصور می‎کنند شاید موقعیت های بهتری در انتظار آنان است یا حتی در خانه بهتری شرایط بهتری خواهند داشت. به همین دلایل از ازدواج امتناع می‌کنند.

 ⭕طلاق به خاطر طولانی شدن دوران عقد

احتمالا بدترین آثار منفی که طولانی شدن دوران عقد ممکن است؛ ایجاد کند، طلاق و جدایی است. گاهی فشارها به قدری زیاد می‌شود که افراد قبل از شروع زندگی مشترک از آن منصرف می‌شوند. فراموش نکنید که ازدواج، نیاز به صبر و مدارا دارد. همیشه طلاق اولین گزینه نیست. با امتحان کردن راه های مختلف، همدلی با همسر خود و کمک گرفتن از یک زوج درمانگر از طلاق جلوگیری کنید. 

طولانی شدن دوران عقد و توصیه‌هایی برای مدیریت مسائل دوران عقد

از نظر متخصصان طولانی شدن دوران عقد دارای ایراداتی است و نباید بیش از 6 ماه تا یک سال طول بکشد. در این مدت برای اینکه بتوانید اوضاع را به بهترین شکل مدیریت کنید و از طولانی شدن عقد خود پیشگیری نمایید، در نظر گرفتن برخی توصیه‌ها می‌تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد، برای مثال:

  • تلاش کنید از  ابتدا برنامه ریزی دقیقی برای نحوه برگزاری مراسم عروسی و خرید جهیزیه داشته باشید.
  • انتظارات خود را با امکانات موجود هماهنگ کنید.
  • پیش از تصمیم‌گیری برای عقد اقدامات لازم برای کسب شناخت کافی از یکدیگر را انجام دهید.
  • در دوران قبل از عقد از خدمات مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید.
  • اگر دوران عقد نسبت به شروع زندگی مشترک تردید پیدا کردید، از یک زوج درمانگر برای بررسی بهتر اوضاع کمک بگیرید.
  • پس از عقد در ارتباط با خانواده‌های خود حد و مرزهای مشخصی وضع کنید تا درگیر دخالت‌های اطرافیان نشوید.

سخن پایانی

به طور کلی، ازدواج فرایند آسانی نخواهد بود. درواقع یکی از بزرگ ترین تصمیماتی که افراد برای آینده خود می‌گیرند ازدواج است. همانطور که در متن هم به آن اشاره شد؛ عوامل زیادی، این موضوع را پیچیده تر می‌کنند. خانواده ها نیز به جای حمایت فشار را بر زوجین بیشتر می‌کنند و شاید همین امر موجب پشیمانی آنان گردد. به همین دلیل بهتر است فرد آگاهانه و با کمک متخصص یه حل این موضوع بپردازد.

برای دریافت مشاوره در زمینه طولانی شدن دوران عقد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

به چه دلایلی دوران عقد افراد طولانی می‌شود؟

مشکلات مالی،مرگ عزیزان، انتظارات بالا، عدم شناخت کافی و عدم حمایت خانواده از دلایل طولانی تر شدن دوران عقد می‌باشند.

آثار منفی طولانی شدن عقد کدام است؟

تردید و دودلی، دخالت خانواده ها، بیشتر شدن مشکلات با همسر، مشکلات مربوط با نیاز جنسی و احساس بلاتکلیفی از آثار منفی طولانی شدن دوران عقد هستند که در مقاله، به توضیح آنها پرداخته ایم.

دوران عقد چقدر باید طول بکشد؟  

این امر مسئله ای نسبی است. با این حال متخصصین بر این باورند که اکثر افراد زمانی که دوران عقدشان بیش از 6ماه تا 1 سال طول می‌کشد بیش از سایرین تنش و تعارض در رابطه را گزارش می‌دهند

(0) نظر

ولخرجی | 9 راه جلوگیری از خرج های زیادی

پنج شنبه اول 4 1402

ولخرجی به منظور خرج بیش از اندازه و بدون سرمایه گذاری است. زمانی که شخصی برای زندگی خود هیچ برنامه ای نداشته باشد و تنها پول خود را خرج امورات و کارهای غیر واجب کند، اصطلاح ولخرج به او داده می‌شود. به طور معمول آقایان از خانم ها ولخرج تر هستند. اما این رفتار اصلا مناسب و درست نیست. در واقع شما هیچ آینده نگری ندارید و تنها از موقعیت حال استفاده می‌کنید.

برای درمان ولخرجی راهکارهای زیادی وجود دارد. عده زیادی از افراد با کمک روانشناس و مشاورین این رفتار خود را اصلاح کرده اند. برای بهبودی و کمک به برنامه ریزی برای زندگی آینده، حتما از روانشناس کمک بگیرید.

منبع: ولخرجی | 9 راه جلوگیری از خرج های زیادی

ولخرجی چیست؟

ولخرجی به منزله خرج بسیار زیاد و بدون برنامه ریزی برای پس انداز است. زمانی که شخصی هیچ پس اندازی نداشته باشد و فورا با مشاهده هرچیزی وسوسه به خرید شود، ولخرج نامیده می‌شود. خرج افراطی رفتار مناسبی نیست و برای جلوگیری از آسیب های این رفتار به زندگی حتما باید درمان شود.

ولخرجی به دلیل مواردی مانند عدم اعتماد به نفس، عدم برنامه ریزی، رودربایستی، جلب توجه و … بروز پیدا می‌کند. معمولا شخصی که چنین ویژگی هایی دارد زندگی پر دردسری هم خواهد داشت. معمولا افراد ولخرج برای آینده خود برنامه ریزی نمی‌کنند و همیشه لنگ پول در شرایط اضطراری خواهند ماند. شاید به این خاطر که از شغل و آینده مالی خود مطمئن و راضی نیستند.

دلایل ولخرجی چه چیزهایی هستند؟

ولخرجی به دلایل خاصی اتفاق می‌افتد. و این دلایل بنا به ویژگی هر شخص تاثیر متفاوتی می‌گذارد. در ادامه این بخش مقاله راجع به دلایل ولخرجی های زیادی توضیح داده ایم.

📌 عدم اعتماد به نفس

یکی از دلایل بروز ولخرجی، فقدان اعتماد به نفس است. عده ای از افراد به دلیل کمبود اعتماد به نفسی که دارند اقدام به خریدهای با قیمت بالا می‌کنند تا اطرافیان خود را تحت تاثیر قرار دهند.

📌 رودربایستی | ولخرجی

گاهی به خاطر رودربایستی شخص اقدام به ولخرجی می‌کند. در این شرایط زمانی که مهمان به خانه شما وارد می‌شود، به جای 1 نفر اندازه 6 نفر برای او تدارک می‌بینید. و یا حتی مجبور به خرج های زیاد و غیر ضروری می‌شوید.

📌 جلب محبت

از دیگر دلایل ولخرجی، جلب محبت است. عده ای از افراد به دلیل اینکه به دنبال جلب محبت هستند؛ شروع به خرید کالاها و وسایل گران قیمت برای دیگران می‌کنند تا ذره ای محبت ببینند. چنین رفتاری هم از طرف مردان و هم زنان رخ می‌دهد. آن ها با هدایای گران قیمت و یا تفریحات لوکس سعی در جلب محبت طرف مقابل دارند. حال آنکه چنین محبتی هرگز نمی‌تواند نیاز روانی آن ها را رفع نماید.

📌 خجالت | ولخرجی

از دیگر دلایل افراط در هزینه ها، خجالت است. گاه وارد مغازه ای می‌شوید و با استعلام قیمت در کنار فرد خاص خود را مجبور به خرید جنس می‌کنید. در واقع صرف هزینه به خاطر احساس خجالت در موقعیت نوعی ولخرجی‌ محسوب می‌شود. در عوض بهتر است روی عزت نفس خود کار کنید. در این باره می‌توانید با روانشناسان مشورت نمایید.

راهکارهای جلوگیری از ولخرجی

همانطور که توضیح دادیم. زیاده روی در مخارج رفتار مناسب و درستی نیست؛ چرا که با مدیریت هزینه ها شما قادر به ساختن آینده ای بهتر و آسوده تر خواهید داشت. همچنین در بلند مدت خواهید دید که ولخرجی‌ها چگونه فرصت‌های شما را از بین برده اند. پس برای جلوگیری از این رفتار باید روش‌های به خصوصی را به کار بگیرید. در ادامه به چند روش کاربردی اشاره کرده ایم. اگر با وجود این راهکارها موفق به تغییر نشدید، حتما برای دریافت مشاوری کلیک اقدام کنید.

✨ برای درآمد خود برنامه ریزی داشته باشید

از مهم ترین کارهای جلوگیری از ولخرجی، بودجه بندی و برنامه ریزی است. در این شرایط باید میزان خریدهای خود را یادداشت کنید. سپس با برنامه درآمدی و پول خود طبقه بندی کنید. تمامی مخارج را بنویسید تا میزان پس انداز و هزینه های اضافی خود را متوجه شوید. در این شرایط اگر برنامه مناسبی داشته باشید؛ به راحتی می‌توانید پول را با برنامه ریزی بهتری خرج کنید.

✨  دستمزد روزانه خود را محاسبه کنید

زمانی که برای ترک ولخرجی اقدام کرده اید. باید دست مزد روزانه خود را محاسبه کنید. پس از محاسبه دقیق و بررسی خریدها، متوجه خواهید شد که دستمزد روزانه شما چه مقدار از خریدهای‌تان را در بر دارد. بنابراین در این شرایط یاد می‌گیرید که با توجه به این دستمزد، نباید هر هفته لباس خرید یا صرف خورد و خوراک غیرضروری کرد.

✨ کارت بانکی پر پول را با خود حمل نکنید | ولخرجی

یکی از روش های جلوگیری از ولخرجی، عدم حمل کارت بانکی پر پول است. بنابراین برای جلوگیری از این رفتار باید پول نقد برای خرید همراه خود ببرید. تا اگر کالای وسوسه انگیزی هم مشاهده کردید، مجبور به خرید آن نشوید. پول نقد باعث می‌شود که عملا ببینید که چقدر پول صرف می‌کنید. پس احتمال خرید کالا و خدمات غیرضروری کمتر می‌شود.

✨ از افراد ولخرج دوری کنید

از دیگر راهکارهای مهم جلوگیری از ولخرجی، دوری از افراد ولخرج است. دوستی با ولخرج‌ها؛ قدرت نه گفتن را از شما خواهد گرفت. به جای گشت و گذار با این افراد، به تنهایی به خرید بروید تا وسوسه نشوید.

✨ لیست خرید داشته باشید

برای ترک ولخرجی حتما خرید های ضروری خود را لیست کنید. زمانی که برای تهیه وسایل ضروری لیست تهیه می‌کنید، باید برنامه ریزی داشته باشید که وسایل غیر ضروری تهیه نکنید. هر کدام از خرید ها که تکمیل شد علامت بزنید تا متوجه شوید که چه چیزهایی لازم دارید.

✨ به مراکز خرید تفریحی نروید | ولخرجی

برای اینکه از ولخرجی فاصله بگیرید. باید رفتن به مراکز تفریحی را محدود کنید. در این صورت تنها زمانی که وسائل ضروری نیاز دارید می‌توانید به مراکز تفریحی بروید. زرق و برق فروشگاه‌ها و مراکز تفریحی باعث خرج های زیادی می‌شود.

✨ هزینه های روزمره خود را یادداشت کنید

اگر قصد جلوگیری از ولخرجی را دارید؛ باید هزینه های روزمره خود را یادداشت کنید. با یادداشت هزینه های روزمره می‌توانید به راحتی دخل و خرج خود را مشاهده کنید. شاید با نوشتن خرج های خود، منطقی تر پول خرج کنید.

✨ برای خرید ماهانه خود سقف هزینه مشخص کنید

اگر معتاد به ولخرجی هستید و با هیچ راهکاری توانایی قطع این رفتار را ندارید. باید برای هزینه های خود سقف مشخص کنید. در این شرایط حتی زمانی که به سوپر مارکت می‌روید، بر اساس محدودیت هزینه‌ها خرج خواهید کرد.

✨ برای جلوگیری از ولخرجی، پس انداز داشته باشید

اگر از دسته کسانی هستید که توانایی پس انداز ندارند، بنابراین باید برای جمع آوری پول یا پس انداز از اطرافیان کمک بگیرید. یا در قرعه کشی های قابل اعتماد یا صندوق های پولی عضو شوید. در این شرایط مجبور به پرداخت ماهانه هزینه ای هستید که موجب جلوگیری از ولخرجی می‌شود.

البته پس انداز کردن چیزی نیست که یک روزه بتوانید آن را فرا بگیرید. بلکه یک نوع مهارت و توانایی است که از کودکی باید آموزش داده شود. اما ناامید نشوید، هر وقت اراده کنید می‌توانید شروع به پس انداز کردن را یاد بگیرید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله راجع به ولخرجی اطلاعات کسب کردید. متوجه شدید که این رفتار همراه با خود عواقب بدی دارد. اما گاه شدت این رفتار به حدی است که برای جلوگیری از‌ خرج های افراطی لازم به ارائه راهکارهایی توسط روانشناس است. بنابراین برای پیشگیری و بهبود این اتفاق حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ولخرجی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

دروغگویی در نوجوان را چگونه درمان کنیم؟

پنج شنبه اول 4 1402

دروغگویی در نوجوان برای والدین موضوع نگران‌کننده‌ای است که به دنبال راه‌حلی برای توقف آن می‌گردند. وقتی کسی دروغ می‌گوید به معنای آن است که چیزی را پنهان می‌کند و با توجه به اینکه نوجوانی سن بحرانی است این پنهان‌کاری برای بسیاری از والدین نگران‌کننده است.

دروغ‌گویی نوجوان در اکثر مواقع به دلیل ترس آن‌ها از بدرفتاری پدرومادر ایجاد می‌شود و به همین خاطر بهترین راهکار برای مبارزه با آن این است که به فرزندتان اطمینان بدهید همواره او را دوست دارید و برای افکارش احترام قائل هستید. اما اگر احساس می‌کنید دروغ‌گویی باعث شده رابطه شما با یکدیگر دچار مشکل شود و یا این موضوع در فرزند شما تبدیل به یک عادت شده که نمی‌توانید جلوی آن را بگیرید بهتر است در این زمینه مشاوره نوجوان بگیرید.

منبع: دروغگویی در نوجوان را چگونه درمان کنیم؟

دروغگویی در نوجوان

دروغگویی در نوجوان یکی از رفتارهای شایعی است که دیر یا زود با آن مواجه خواهید شد. در واقع این رفتار روند رشدی محسوب می‌شود که شما باید برخورد صحیح با آن را آموزش ببینید. در ادامه ابتدا دلایل دروغگویی در نوجوان را معرفی کردیم تا در برخورد با آن‌ها رفتار مناسب تری داشته باشید.

دلایل دروغگویی در نوجوان

دروغ‌گویی با توجه به شرایطی که نوجوان در آن قرار دارد و همین‌طور نوع دروغی که می‌گوید می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و این مهم‌ترین وظیفه شما به‌عنوان والدین است که با گوش دادن به صحبت‌های فرزندتان دلایل دروغ‌گویی را پیدا کنید. به خاطر داشته باشید که نیمی از مسیر از بین بردن دروغ‌گویی پیدا کردن دلایل است. ازجمله معمول‌ترین دلایل برای دروغ‌گویی نوجوان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

ترس از بدرفتاری والدین

اصلی‌ترین دلیل دروغ‌گویی در تمام سنین این است که از پیامد حقیقت ترس داریم. برای مثال نوجوانی که راجع به استفاده از سیگار یا حتی یک نمره امتحانی بد به شما دروغ می‌گوید احساس می‌کند با گفتن حقیقت پیامدهای منفی بسیاری در انتظار او هستند، به همین دلیل راه ساده‌تر (از نظر خودش) یعنی دورغگویی را انتخاب می‌کند.

دروغگویی در نوجوان برای توجیه رفتار اشتباه

گاهی اوقات نوجوانان دوست ندارند بپذیرند رفتار آن‌ها اشتباه بوده و یا به این مسئله در حضور دیگران اعتراف کنند. زیرا این موضوع غرور و اعتمادبه‌نفس آن‌ها را دچار مشکل می‌کند و به همین خاطر دست به دروغ‌گویی یا پنهان‌کاری می‌زنند.

پوشاندن ضعف‌ها

نوجوانی بازه سنی است که فرد تلاش می‌کند تا خود را به‌عنوان یک بزرگ‌سال به جامعه معرفی کند و قضاوت دیگران راجع به او اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. به همین خاطر سعی می‌کنند ضعف‌هایشان را از دیگران پنهان کنند و یا با دروغ خود را تواناتر از آنچه هستند به اطرافیان نشان دهند. به همین خاطر است که گاهی اوقات در جمع دوستان و همسالان یا برای والدینشان داستان‌هایی تعریف می‌کنند که چندان واقعیت ندارد.

دروغگویی در نوجوان برای حفظ استقلال

گاهی اوقات دروغ‌گویی نوجوان به این خاطر است که آن‌ها می‌خواهند استقلال خود را حفظ کنند. تصور اینکه اگر حقیقت را بگویند شما آن‌ها را محدود می‌کنید و یا حتی بی هیچ دلیلی فقط برای اینکه سر از کارشان درنیاورید دروغ می‌گویند.

دفاع از دوستان

گروه دوستان در سنین نوجوانی اهمیت بسیاری دارد. و دفاع از آن‌ها نیز به همین اندازه برای نوجوان مهم است. به همین خاطر گاهی آن‌ها راجع به دوستان خود، رفتار آن‌ها و همین‌طور میزان ارتباطی که با یکدیگر دارند به والدینشان دروغ می‌گویند. 

جلوگیری و برخورد با دروغگویی در نوجوان

بزرگ‌ترین سؤالی که برای والدین ایجاد می‌شود این است که در مقابل دروغ‌گویی نوجوان باید چطور واکنش نشان دهند. واکنش‌های تند باعث می‌شوند رابطه شما و فرزندتان دچار تنش شود و از سوی دیگر نادیده گرفتن این رفتار نیز باعث خواهد شد تا فرزندتان به دروغ‌گویی ادامه دهد. ازجمله نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید می‌توان به این موارد اشاره کرد.

🔸الگوی خوبی برای فرزندتان باشید

اگر می‌خواهید مطلبی را به فرزندتان یا هر فرد دیگری آموزش دهید در اولین قدم باید خودتان آن را رعایت کنید. به خاطر داشته باشید که اطرافیان و به‌خصوص نوجوانان بیش از آنکه از صحبت‌های شما چیزی یاد بگیرند از رفتارتان آموزش می‌بینند. به همین خاطر اگر می‌خواهید دروغ‌گویی در نوجوان را از بین ببرید در اولین قدم خودتان دروغ نگویید.

🔸فرزندتان را بی‌قیدوشرط دوست داشته باشید

اگر فرزندتان از ترس تنبیه یا از دست دادن محبت شما دروغ می‌گوید، احتمالاً به این خاطر است که او احساس می‌کند در غیر این صورت شما او را دوست نخواهید داشت. برای برطرف کردن این تصور در نوجوان سعی کنید همیشه با رفتار و کلامتان به او نشان دهید که هر اتفاقی بیفتد و هر خطایی هم بکند بازهم به‌عنوان فرزندتان او را دوست دارید و از وی حمایت می‌کنید. البته این به معنای آن نیست که هرگز پیامد رفتار بد فرزندتان را به او نشان ندهید اما بحث بر سر نوع نشان دادن این پیامد و شدت رفتار شماست.

🔸دلایل دروغ گفتن را پیدا کنید

با بررسی چند نمونه از دروغ‌های فرزندتان سعی کنید دلایل وی را برای این کار پیدا کنید. با خودتان به این سؤال پاسخ دهید که او بیشتر در چه مواقعی دروغ می‌گوید و از این کار چه منظوری دارد؟ آیا او می‌خواهد ناتوانی‌های خود را پنهان کند و یا از واکنش شما نگران است؟ هنگامی‌که این دلایل را پیدا کردید توانایی بیشتری برای کنترل فضا و تغییر شرایط خواهید داشت.

🔸از رفتار تند خودداری کنید

هنگامی‌که متوجه دروغ بودن صحبت‌های فرزندتان می‌شوید سعی کنید تا جای ممکن این موضوع را به روی او نیاورید و یا از رفتار تند با وی خودداری کنید. نوجوانی بازه سنی است که فرزند شما نسبت به نوع رفتارتان بسیار حساس است. آن‌ها به‌سرعت در مقابل رفتار تند واکنش نشان می‌دهند و این می‌تواند باعث شود نه‌تنها چیزی از رفتار شما یاد نگیرند بلکه رابطه‌تان نیز دچار مشکل شود. اگر احساس می‌کنید شرایط به‌گونه‌ای است که می‌بایست به او نشان دهید متوجه دروغش شده‌اید بهتر است این کار را با آرامش و یا در فضای خنده و شوخی انجام دهید.

🔸 در برخورد با دروغگویی در نوجوان جوش نیارید در عوض قاطعانه برخورد کنید

اگر دروغ فرزندتان مشخص شد، قطعا باید واکنشی نشان دهید. اما خونسردی خود را حفظ کنید. به جای پرخاش قوانین تعیین کنید. قوانین باعث می شوند که او بداند در صورت تخطی مجازاتی در پیش دارد. این مجازات ها باید متناسب با خطای نوجوان باشند. همچنین در نظر بگیرید که نوجوان دروغ می‌گوید تا بتواند از سرزنش، نصیحت ها و دعواهای شما بگریزد. پس به خود نیز بنگرید. اگر مسبب دروغ شما بودید بهتر است صادقانه با او صحبت کرده و سهم خود را بپذیرید. تعیین این مرزها به کمک روانشناس بسیار آسان تر خواهد بود.

🔸 به دنبال مچ گیری نباشید

متاسفانه خیلی از والدین وقتی متوجه دروغ نوجوان شان می‌شوند با ترفندهای مختلف سعی در اعتراف گرفتن یا مچ گیری او دارند. بر عکس تظاهر به بی اطلاعی از دروغ هم کار شایستی نیست. اینگونه نوجوان به این باور می رسد که دروغ‌هایش هرگز پیامدی نخواهند داشت. خیلی اوقات این والدین هستند که دروغگویی در نوجوان را تقویت می‌کنند. پس حتما باید در مورد روش تربیتی خود با روانشناسان مشورت نمایید.

برای مثال می‌توانید هنگام آگاهی از دروغ نوجوان، با او در این باره صحبت کنید. او را مطمئن کنید که تنبیه و مجازات نخواهد شد، سپس علت این رفتارش را بپرسید. به او نشان دهید که همیشه و هر جایی پشتیبان و حامی او هستید و نیازی به دروغگویی نیست. اما با تکرار دروغ حتما تنبیه خواهد شد.

🔸 او را دروغگو خطاب نکنید

دروغگویی در نوجوان ارتباطی با شخصیت او ندارد. پس رفتار دروغگویی را به شخصیت او ارتباط ندهید. ارتباط دادن دروغگویی به شخصیت، او را دروغگوتر خواهد کرد. پس شما هر چقدر که از این روش برای توقف دروغگویی در نوجوان خود استفاده کنید به نتیجه دلخواه نخواهید رسید.

🔸 برای شنیدن حقیقت آماده شوید

فرزند شما در هر سنی که باشید، باز هم نیاز به توجه و تاییدتان دارد. پس اگر نیاز به تایید او به خطر بیافتد، احتمال دروغگویی در نوجوان بیشتر می‌شود. پس خیلی اوقات نوجوان برای ناراحت نکردن والدین هم که شده، شروع به دروغگویی می کند. دروغگویی در نوجوان با هدف از دست ندادن تایید والدین بسیار رایج است.

🔸 نسبت به حرف هایش علاقه نشان دهید

همانطور که گفتیم دریافت توجه و محبت برای نوجوان بسیار اهمیت دارد. گوش دادن به حرف ها و حتی روزمرگی های نوجوان نیز راهی برای نشان دادن توجه تان است. پس به حرف های نوجوان بدون قضاوت گوش دهید. هرگز از سرزنش و تحقیر برای آموزش استفاده نکنید. چنین رفتاری باعث دور شدن هر چه بیشتر او خواهد شد. در نتیجه به جای زدن حرف های دلش، شروع به دروغگویی می کند تا دیگر سرزنش نشود.

🔸از یک مشاور کمک بگیرید

تربیت نوجوان یکی از سخت‌ترین وظایفی است که والدین بر عهده دارند و گاهی اوقات واقعاً نمی‌دانیم چطور باید در مقابل آن‌ها واکنش نشان دهیم. دروغ‌گویی نوجوان نیز یکی از چالش‌های جدی در رابطه میان شما و فرزندتان است که باید به آن توجه داشته باشید. به همین خاطر شاید بهتر باشد در این شرایط از یک متخصص روانشناسی نوجوان کمک بگیرید. مشاورین با توجه به تخصص و تجربه‌ای که در برخورد با نوجوانان دارند به‌خوبی می‌توانند به شما در جهت جلوگیری از این شرایط کمک کنند. 

سخن آخر

با توجه به گفته هایمان دروغگویی در نوجوان حاصل روش تربیتی غلط و احتمالا مشکلات مربوط به دوران نوجوانی است. دروغگویی در نوجوان روزی شروع شده است و در ادامه عوامل دیگر موجب تقویت و ادامه دار شدنش گشته‌اند. والدین آگاه پیش از هر چیز به دنبال نقش خود در این مساله هستند و با مطالعه و مشورت راهی برای برخورد با دروغگویی در نوجوان پیدا می‌کنند. پس هرگز از روبرو شدن با دروغگویی در نوجوان نترسید. شما برای رشد و تربیت فرزندتان هنوز باید وقت و انرژی صرف کنید.

پس برای جلوگیری از دروغگویی در نوجوان حتما با روانشناسان خانواده و نوجوان مشورت نمایید. مشاوران با ارائه آموزش های لازم به والدین و ایجاد ارتباط مثبت با نوجوان به شما در جهت بهبود روابط و از بین بردن تنش های خانوادگی کمک می‌کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه دروغگویی در نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سؤالات متداول

چرا نوجوانان دروغ می‌گویند؟

ترس از رفتار والدین، پنهان کردن ناتوانی‌ها و یا دفاع از دوستان از مهم‌ترین دلایلی هستند که باعث دروغ‌گویی نوجوان می‌شوند.

چطور به فرزندم نشان بدهم متوجه دروغ‌گویی او شده‌ام؟

تا جای ممکن این کار را بدون خشم و بدرفتاری انجام دهید. اگر احساس می‌کنید شرایط به‌گونه‌ای است که باید این موضوع را به فرزندتان نشان دهید سعی کنید تا جای ممکن با آرامش و یا شوخی و خنده این کار را انجام دهید.

(0) نظر
X