newmiiind

newmiiind

ترک قرص خواب | قطع ناگهانی و بهترین روش ترک قرص خواب

شنبه بیست و هفتم 3 1402

ترک قرص خواب بدون مشورت با متخصص آسیب‌های جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت. مصرف این داروها نباید به طور خودسر صورت بگیرد. به هر نحوی که دچار اعتیاد به داروهای خواب آور شده‌اید؛ باید برای قطع داروها نظر متخصصان را جویا شوید. به کمک آن‌ها داروها را قطع یا جایگزین نمایید. متخصصان روانشناسی با رویکرد درمان بدون دارو، کمک می‌کنند تا بتوانید علاوه بر تنظیم سیکل خواب، کیفیت خواب‌تان را نیز بالا ببرید. در ادامه به روش‌های موثر در ترک قرص خواب پرداخته‌ایم.

منبع: ترک قرص خواب | قطع ناگهانی و بهترین روش ترک قرص خواب

ترک قرص خواب

ترک قرص خواب تبدیل به یکی از دغدغه های افراد وابسته به این دارو، می‌شود. امروزه بسیاری از افراد به دلیل مشکلات روانی یا حتی شرایط اضطراب آور زندگی، مجبور به مصرف داروهای آرامبخش یا خواب آور هستند. یکی دیگر از دلایل مصرف این دارو زندگی در مناطق جغرافیایی است که تقریبا 6 ماه از سال، هوا تاریک نمی‌شود. افراد ساکن در این مناطق مجبور به مصرف قرص خواب هستند. بعد از مدتی مصرف این داروها تبدیل به عادت شده و تقریبا دیگر تاثیری بر بدن ندارد. این وابستگی روانی، افراد را مجبور به ادامه مصرف قرص خواب می‌کند.

علائم اعتیاد به مصرف قرص خواب

طبیعی است که با مصرف طولانی مدت قرص خواب به آن وابستگی زیادی پیدا کنید. مهم ترین علائم اعتیاد به مصرف قرص خواب، شامل موارد زیر می‌شود.

🔸مصرف افراطی و غیرقابل کنترل انواع قرص خواب

🔸فراموشی

🔸بی انگیزگی برای ترک

🔸مصرف دارو حتی با وجود خواب آلودگی

🔸شدت گرفتن علائم با یکبار مصرف نکردن

🔸تلاش برای خرید غیرقانونی قرص خواب

🔸ادامه دادن به مصرف با اطلاع از پیامدهای منفی آن

پیش از درمان نوع قرص خواب مشخص شود

کیفیت خواب موضوعی است که می‌‎تواند سلامت انسان را به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد. اکثر کسانی که خواب خوبی ندارند در طول روز سطح استرس بالایی را گزارش می‌دهند و از نظر خلقی ناراحتی‌هایی را تجربه می‌کنند. برای درمان این وضعیت در قدم اول درمان‌های غیردارویی پیشنهاد می‌شود.

برای مثال روانشناسان از طریق آموزش فنون خودآرام سازی نظیر ریلکسیشن، مراقبه و تکنیک‌های ذهن آگاهی تلاش می‌کنند سطح تنش مراجع را کاهش داده و در نتیجه تجربه خواب راحت را تسهیل نمایند. با این حال در مواردی که روان‌درمانی پاسخگو نبوده یا اضطراب‌های شدید مانع از ادامه روند درمان می‌شوند، استفاده از قرص‌های خواب توصیه می‌گردد. قرص‌های خواب معمولا داروهای ضد اضطرابی بنزودیازپینی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به دیازپام، آلپرازوالام، اگزازپام و کلردیازپوکساید اشاره کرد.

📌نحوه عملکرد داروهای خواب

این داروها با تضعیف فعالیت سیستم عصبی مرکزی سطح هوشیاری مغز را پایین آورده، فعالیت سیستم سمپاتیک را کم می‌کنند و در نهایت منجر به احساس خواب آلودگی می‌شوند. با این حال از آنجایی که این داروها قابلیت ایجاد وابستگی جسمانی و اعتیادآوری دارند، باید با ملاحظه بسیار و تحت نظر متخصص مصرف شوند.

ترک ناگهانی قرص خواب

خیلی‌ها از تفاوت قرص‌های خواب با سایر قرص‌ها آگاهی ندارند. از همین رو به محض اینکه مشکل خوابشان برطرف شد یا سطح اضطرابشان پایین آمد اقدام به قطع سرخود این داروها می‌کنند. این در حالیست که اکثر قرص‌های خواب منجر به بروز نوعی وابستگی جسمانی در انسان می‌شوند. قطع ناگهانی آن‌ها با علائم جسمانی و روانی ناخوشایندی همراه خواهد شد که به آن سندروم محرومیت از مواد گفته می‌شود.

در این شرایط ممکن است که علائمی نظیر استرس، بی‌قراری، تشدید بیخوابی، سردرد، افزایش تحریک پذیری، بالا رفتن ضربان قلب، حالت تهوع، لرزش دست، بروز علائم افسردگی ، حملات پانیک و تشنج را تجربه کنید. از همین رو بسیار اهمیت دارد که قبل از قطع قرص خواب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

نکاتی در مورد اعتیاد به قرص خواب

همانطور که گفته شد داروهای ضداضطرابی که به قرص‌های خواب مشهور هستند، قابلیت اعتیادآوری دارند. متاسفانه برخی افراد که درگیر اضطراب‌های مزمن‌اند و یا از روش‌های سالم نمی‌توانند هیجانات منفی خود را کنترل کنند، به مصرف بی‌رویه این داروها روی می‌آورند. مصرف کننده پس از مدتی متوجه می‌شود که استفاده از همان دوزهای قبلی اثرات گذشته را ندارد، در نتیجه مجبور می‌شود که میزان مصرف خود را به مرور افزایش دهد و همین مسئله به مرور منجر به تشدید اعتیاد می‌گردد.

اگر دچار اعتیاد به این قرص‌ها شده‌اید هرگز برای ترک آن‌ها به طور ناگهانی اقدام نکنید. زیرا همانطور که گفته شد ممکن است با سندروم محرومیت مواجه شده و در نتیجه درگیر علائم جسمانی و روانی جدی شوید. از همین رو پیش از هرکاری ابتدا به یک متخصص سلامت روان نظیر روانشناس یا روانپزشک مراجعه کرده و میزان مصرف قبلی داروی خود را با او در میان بگذارید. درمانگر با توجه به شدت اعتیاد و میزان مصرف دارو یک برنامه مناسب برای ترک را در اختیار شما قرار خواهد داد.

عوارض عدم ترک قرص خواب

باید قبل از مصرف، در مورد تاثیرات جبران ناپذیر قرص خواب، اطلاعات کافی داشته باشید. نه تنها مصرف قرص خواب، بلکه ترک کردن این دارو مانند ترک اعتیاد، آثاری را برای بدن برجای خواهد گذاشت. با گذشت زمان، بدن نسبت به این دارو مقاوم شده و دیگر واکنشی نشان نمی‌دهد. قرص خواب با برهم  زدن تعادل هورمون ها و کاهش سطح ایمنی بدن، بدن را در معرض ابتلا به بیماری های زیادی قرار می‌دهد. یکی از شایع ترین عوارض قرص خواب، ایجاد توهمات شنیداری و دیداری است.

عوارض بلند مدت مصرف قرص خواب

تقریبا با یک ماه مصرف مکرر قرص خواب، علائم اعتیاد به آن ظاهر می‌شود. پس شخصی که به این دارو وابستگی پیدا کرده است؛ به این معنی نیست که مدت زمان طولانی این دارو را مصرف کرده است. اما با مصرف طولانی شاید برخی از علائم زیر ظاهر شوند.

🔽انقباضات عضلانی

🔽تشنج

🔽هذیان

🔽بی خوابی های طولانی

🔽افسردگی

🔽اختلال در عملکرد جنسی

🔽تعریق

🔽لرزش دست و پا

🔽افزایش ریتم قلبی

🔽حالت تهوع و استفراغ مزمن

علائم مصرف بیش از اندازه یا اوردوز قرص خواب شامل کما، کاهش ضربان قلب در خواب، سکته قلبی، خواب پریشی و تنفس آهسته می‌شود.

بهترین روش های ترک قرص خواب

 

به طورکلی مراحل ترک قرص خواب مانند دیگر انواع ترک است که شامل سم زدایی، بستری و مراجعه به روانپزشک و روانشناس می‌شود. در صورت بروز اعتیاد به قرص‌های خواب روش‌های متعددی وجود دارد که به شما کمک می‌کنند از شر وابستگی جسمانی و روانی به این دارو خلاص شوید. در مرحله اول ترک قرص خواب متخصص برنامه دقیقی برای سم‌زدایی دارو از بدن در اختیارتان قرار می‌دهد. در نظر داشته باشید که سم زدایی به معنای ترک اعتیاد نیست، بلکه تازه آغاز راه است.

زیرا مواد اعتیادآور منجر به بروز تغییراتی در مدارهای مغزی می‌شوند که در طولانی مدت روی شما اثرگذاشته و از همین رو منجر به بروز علائمی مثل وسوسه و لغزش‌های مکرر می‌شوند. در نتیجه باید برای ترک قرص خواب در کنار سم‌زدایی از روان درمانی نیز کمک بگیرید. جلسات روان درمانی با روانشناس می‌تواند به سه صورت فردی، گروهی و خانوادگی برگزار شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که استفاده از جلسات گروهی یا خانوادگی به صورت روش‌های تکمیلی در کنار جلسات فردی اثربخشی درمان را دو چندان می‌کنند.

زمان لازم برای ترک قرص خواب

تقریبا بلافاصله پس از ترک قرص خواب، علائم کوتاه مدت ترک خود را نشان می‌دهند. علائمی که شامل بی قراری، لرزش، اضطراب، بدن درد و مهمتر از همه بی خوابی می‌شود. اما با گذشت تقریبا یک یا دوهفته، این علائم کمتر می‎گردد. اما علائم روانشناختی ترک قرص خواب همچنان ادامه دارد. برای غالب شدن به این علائم، فرد بهتر است از یک روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرد. علائم حاد دیگر ترک قرص خواب، تغییرات خلقی و تمرکز ضعیف است.

سخن پایانی

اولین گام برای ترک قرص خواب ، ارزیابی دقیق توسط پزشک متخصص است. تاجایی که امکان پذیر است از مصرف قرص خواب امتناع کنید و خواب خود را به روش های دیگر تنظیم کنید. اما اگر این روش تاثیرگذار نبود؛ حتما برای مصرف قرص خواب، با پزشک مشورت کنید. با توجه به توضیحاتی که در بالا داده شد، مصرف قرص خواب برای طولانی مدت و همچنین ترک ناگهانی آن، هر دو برای بدن بسیار مضر هستند.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک قرص خواب می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا برای ترک قرص خواب مراجعه به متخصص ضروری است؟

بله، قرص‌های خواب می‌توانند وابستگی جسمی و روانی ایجاد کنند. از همین رو در صورت قطع سرخود و ناگهانی ممکن است به بروز علائم ناخوشایندی نظیر بی‌قراری، تپش قلب، حالت تهوع و تشنج بیانجامند. در نتیجه باید حتما برای آگاهی از نحوه کنار گذاشتن آن‌ها ابتدا با یک متخصص مشورت نمایید.

علائم کوتاه مدت ترک قرص خواب کدام اند؟

بی قراری، اضطراب، لرزش دست و پا، دردهای عضلانی و… از علائم کوتاه مدت بعذد از ترک قرص خواب هستند که تقریبا با گذشت یک یا دو هفته از بین می‌روند.

نشانه های اعتیاد به مصرف قرص خواب، شامل چه مواردی می‌شوند؟

فراموشی، بی انگیزگی، شدت گرفتن علائم با یکبار مصرف نکردن دارو، بی خوابی، تلاش برای خرید غیرقانونی قرص خواب و ادامه دادن مصرف حتی با وجود اطلاع از پیامدهای بد آن، از نشانه های اعتیاد به قرص خواب است.

منبع: ترک قرص خواب | قطع ناگهانی و بهترین روش ترک قرص خواب

(0) نظر

اختلال تیک در بزرگسالان

شنبه بیست و هفتم 3 1402

اختلال تیک به انجام حرکات یا تولید صداهای غیرارادی و تکراری گفته می‌شود. که فرد به طور اجتناب ناپذیری آن‌ها را از خود نشان می‌دهد. در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی متخصصان 3نوع مختلف را برای این اختلال در نظر گرفته‌اند. که اختلال توره، تیک حرکتی یا صوتی مداوم و اختلال تیک‌گذرا را در برمی‌گیرد. تاکنون یک دلیل مشخص و روشن برای بروز این مشکلات صوتی یا حرکتی پیدا نشده با این حال کارشناسان عوامل محیطی و زیستی مختلفی را در بروز آن دخیل می‌دانند. برای آشنایی با علائم، علل و درمان اختلال تیک در ادامه با ما همراه باشید.

منبع: اختلال تیک در بزرگسالان

اختلال تیک

 

اختلال تیک عبارت است از انجام حرکت، رفتار و صدا به صورت کاملا غیر ارادی. این رفتارها به صورت ناگهانی از فرد سر می‌زند و به طور تکرار شونده و سریع انجام می‌شود. این اختلال گروه سنی ندارد و در تمامی افراد فارغ از جنسیت مشاهده می‌شود.

معمولا علت بروز اختلال تیک، استرس است. که تمرکز شخص را برای مدت زمان کوتاهی کاهش می‌دهد. تیک ها معمولا حرکتی هستند و از کودکی آغاز می‌شود. اگر تیک بیش از 12 ماه ادامه یابد به نام اختلال تیک مزمن شناخته می‌شود. تیک های مزمن پایدار هستند و انقباض ماهیچه ها در آن ها بیش از اندازه است.

آشنایی با انواع اختلال تیک

متخصصان سلامت روان به انواع حرکات یا اصوات که به صورت ناگهانی، سریع، تکراری و ناموزون ظاهر می‌شوند، اختلال تیک می‌گویند. در آخرین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روان پزشکی 3 نوع خاص از اختلال‌تیک معرفی شده‌است. که اختلال توره، تیک حرکتی یا صوتی مداوم و اختلال‌تیک گذرا را در برمی‌گیرد. در ادامه به توضیح علائم هریک از این اختلالات تیک پرداخته‌ایم.

✨ اختلال توره با تورت

اختلال توره یکی از انواع اختلال تیک است. که در طی آن تیک‌های متعدد حرکتی و حداقل یک تیک صوتی در دوره‌ای از بیماری وجود دارند. دفعات بروز تیک‌ها در این اختلال همواره در نوسان است و کم و زیاد می‌شود، ولی پس از بروز اولین تیک، مشکلات حرکتی یا صوتی حداقل به مدت یک سال ادامه پیدا می‌کنند. نکته دیگری که در مورد اختلال توره وجود دارد سن شروع آن است که قبل از 18 سالگی اتفاق می‌افتد.

توجه داشته باشید که مشکلات حرکتی که در اثر مصرف کوکائین (یا هر عامل خارجی دیگری) بروز یابد. یا در پی ابتلا به بیماری‌های عصبی نظیر هانتینگتون تظاهر می‌یابند، به عنوان اختلال توره در نظر گرفته‌نمی‌شوند. 

✨ اختلال تیک حرکتی یا صوتی مداوم (مزمن)

در این نوع از اختلال تیک، تیک‌های منفرد یا متعدد حرکتی یا صوتی در دوره‌ای از بیماری ظاهر می‌شوند ولی تفاوت آن با اختلال توره اینجاست که هردو (تیک حرکتی و صوتی) تجربه نمی‌شود؛ بلکه بیمار فقط درگیر یکی از آن‌ها خواهد بود. در این اختلال نیز دفعات تیک در نوسان است و میزان آن کم و زیاد می‌شود، اما پس از بروز اولین تیک دست کم مشکل بیمار تا یک سال طول خواهد کشید. سن شروع این اختلال همانند توره قبل از 18 سالگی است و علائم آن در پی مصرف یک ماده یا دچار شدن به یک بیماری طبی بروز نمی‌یابد.

✨ اختلال تیک گذرا

در اختلال تیک گذرا تیک‌های منفرد یا متعدد حرکتی و یا صوتی دیده می‌شوند. که برخلاف اختلال توره یا تیک مزمن کمتر از یک سال تداوم می‌یابند. سن شروع این اختلال زیر 18 سال است و همانند دو نوع دیگر از اختلال‌تیک در اثر مصرف یک ماده یا دچار شدن به یک بیماری طبی پدید نمی‌آید.

✨ اختلال تیک ساده

در اختلال تیک ساده، تنها یک قسمت از بدن درگیر می‌شود. که رایج ترین نوع اختلال تیک ساده، پرش پلک چشم است.

✨ اختلال تیک پیچیده

یکی از انواع اختلال تیک، پیچیده است. در این نوع اختلال تیک، چندین قسمت بدن درگیر می‌شود. مثلا در این شرایط شاید فرد بازوی خود را تکان دهد و همزمان سر خود را به بالا و پایین حرکت دهد.

علائم اختلال تیک

اختلال تیک همراه با خود علائمی را بروز می‌دهد که در این بخش مقاله به علائم و نشانه های اختلال تیک اشاره کرده ایم.

🔻 تکانه های عضلات پا و دست

🔻 صاف کردن مداوم و بدون کنترل گلو

🔻شکلک های مختلف در آوردن در چهره

🔻 چشمک زدن

🔻 لرزش پلک چشم

🔻بالا انداختن ابرو

🔻 پیچ دادن گردن

🔻 حرکات غیر ارادی ماهیچه ها

علل بروز اختلال تیک

 

متخصصان بر این باورند که اختلال تیک در پی تعامل فاکتورهای مختلف شخصیتی، محیطی و ژنتیکی بروز می‌یابد و یک عامل مشخص موجب تیک‌ها نمی‌شود که در ادامه به توضیح هریک از آن‌ها پرداخته‌ایم.

📌 علل شخصیتی یا مزاجی بروز اختلال تیک

عوامل شخصیتی یا مزاجی به صفات پایدار رفتاری گفته می‌شوند. که اغلب ریشه‌های زیستی دارند. متخصصان بر این باورند که برخی ویژگی‌های مزاجی می‌توانند ریسک بروز اختلال تیک را افزایش دهند. برای مثال اضطراب، هیجانات بالا و خستگی تیک را تشدید کرده و برعکس آرامش یا انجام کارهایی با تمرکز بالا به بهبود آن کمک می‌کند.

از همین رو شخصیت‌هایی که همواره سطح بالایی از روان رنجوری را بروز می‌دهند و دارای برانگیختگی ذهنی بیشتری هستند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به این مشکل قرار دارند. این افراد ممکن است در موقعیت‌هایی نظیر شرکت در کنکور یا هر آزمون بزرگ دیگر، رفتن به مصاحبه شغلی و سایر مواردی از این دست تشدید اختلال تیک را تجربه کنند.

📌 علل و عوامل محیطی

یکی از علل اختلال تیک، عوامل محیطی است. بررسی‌ها نشان می‌دهند گاهی مشاهده شکل تیک و یا شنیدن صدایی در شخص دیگری سبب بروز تیکی مشابه آنچه دیده یا شنیده در فرد مبتلا به تیک می‌شوند. که اغلب اطرافیان (از روی نا آگاهی) آن را عمدی و هدفمند تلقی می‌کنند. زمانی که نزدیک‌ ترین آدم‌های بیمار این طور فکر کنند این مسئله دردسر ساز می‌شود. برای مثال تکرار حرکات رئیس شرکت یا معلم در کلاس می‌تواند یک شیطنت در نظر گرفته شود. و پیامدهای ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات عصبی رشدی کلیک کنید.

📌 علل و عوامل ژنتیکی و فیزیولوژیکی

عوامل ژنتیکی و محیطی روی نحوه تظاهر و شدت علائم تیک تاثیرگذار هستند. برای مثال آلل‌های مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به اختلال توره را افزایش دهند. در همین راستا انواع نادری از ژنتیک خانوادگی در اختلال تیک شناسایی شده‌اند. عوارض دوران بارداری، سن بالای پدر، وزن پایین هنگام تولد و سیگار کشیدن مادر در طول حاملگی می‌توانند شدت تیک را افزایش دهند.

📌 دیگر علل اختلال تیک

🔹 برخی عفونت ها

🔹 عمل های جراحی

🔹سکته

🔹 آسیب به سر

🔹 مصرف مواد مانند آمفتامین و کوکائین

🔹اختلال وسواس فکری- عملی

🔹 بیش فعالی یا نقص توجه

میزان شیوع اختلال تیک

اختلال تیک بیش از هر زمانی در دوران کودکی شایع است ولی در اکثر موارد گذراست. این اختلال در کودکان دبستانی چیزی در حدود 3 تا 8 در 1000 تخمین زده می‌شود. پسرها با نسبت 2 به1 تا 4 به 1 بیشتر از دختران درگیر انواع مختلف اختلال تیک می‌شوند. همچنین مطالعات آماری بیانگر شیوع کمتر این مشکل در بین آمریکایی‌های آفریقایی تبار و اسپانیایی تبار نسبت به سایر نژادهاست که این مسئله می‌تواند ناشی از دسترسی کمتر آن‌ها به تسهیلات پزشکی باشد.

تشخیص اختلال تیک

روانشناسان و پزشکان با بررسی چند مورد می‌توانند این اختلال را تشخیص دهند. برای بررسی دقیق تر حتی پزشکان آزمایش خون و تصویر برداری را پیشنهاد می‌کنند. برای تشخیص این اختلال، پزشکان فاکتورهای زیر را مورد بررسی قرار می‌دهند.

◼ سن شروع اختلال

◼ مدت زمان اختلال

◼شدت علائم

◼ نوع اختلال (صوتی و حرکتی)

درمان اختلال تیک

برای درمان اختلال تیک دو گزینه رواندرمانی و دارودرمانی پیش روی متخصصان قرار دارد. در رواندرمانی شما باید به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناس با درمانی گفتگو محور تلاش می‌کند تا نسبت به عوامل محیطی تشدید کننده تیک دسترسی پیدا کنند. او در همین راستا با استفاده از تکنیک‌های مختلف به مراجع می‌آموزد که چگونه آرامش خود را حفظ کرده و به مرور زمان از تعداد دفعات بروز تیک بکاهد.

از جمله تکنیک‌های درمانی برای اختلال تیک می‌توان به ریلکسیشن، فنون ذهن آگاهی، تکنیک های تنفسی، مراقبه و سایر روش‌های خود آرام سازی اشاره کرد.

پیشنهاد می‌شود حتما درباره درمان اضطراب شدید بخوانید.

در شرایطی که اختلالات تیک شدید باشد، حتما استرس‌های زیادی در زندگی وی وجود دارد، پس پاسخ دهی به درمان پایین است و مشکلات روانشناختی دیگری نیز مطرح هستند. در صورت شدت بالای علائم اضطراب روانشناس مراجع را به روانپزشک ارجاع می‌دهد تا درمان‌های دارویی را بگیرید. از جمله داروهایی که در این شرایط تجویز می‌شوند می توان به کلونیدین، گوانفاسین و رسپریدون اشاره کرد

راه پیشگیری از اختلال‌تیک

برای پیشگیری از این اختلال باید روتین زندگی خود را منظم کنید. در این بخش مقاله راجع به روش های پیشگیری از اختلال تیک توضیح داده‌ایم.

🟠 اضطراب و استرس را از خود دور کنید.

🟡 خواب و استراحت کافی داشته باشید.

🟢 از بروز نشانه های تیک خجالت نکشید.

🔴 از روانشناس کمک بگیرید.

کلام آخر

اختلالات تیک انواع مختلفی دارد. و تشخیص این اختلال توسط روانشناس و پزشک است. این اختلال در دسته های مختلفی قرار دارد. اگر این اختلال در بازه زمانی بیش از 12 ماه ادامه داشته باشد، به اختلال تیک مزمن نامیده می‌شود. برای درمان این اختلال حتما باید تحت نظر روانشناس باشید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات تیک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا اختلال تیک منشا زیستی و ژنتیکی دارد؟

متخصصان بر این باورند که عوامل ژنتیکی و محیطی در تعامل با یکدیگر در بروز این اختلال نقش دارند. تاکنون محققان فاکتورهای ژنتیکی مختلفی را پیدا کرده‌اند که منجر به بروز اختلال‌تیک می‌شوند.

منبع: اختلال تیک در بزرگسالان

(0) نظر

تخریب دیگران | 7 روش برخورد با تخریب دیگران

شنبه بیست و هفتم 3 1402

تخریب دیگران یک رفتار است. که به دلیل ساز و کار ناسالم جهت مقابله با خشم سرکوب شده بروز پیدا می‌کند. اگر این رفتار درمان نشود، پیامدهای زیادی به همراه دارد. تقریبا همه ما جملات تحقیر آمیز و تخریب کننده شنیده‌ایم. گاه به دلیل حسادت و گاه به شیوه تمسخر این اتفاق رخ می‌دهد. که قطعا حال بدی را برای ما به دنبال دارد.

اما عده ای متولد شدند تا دائم به تخریب دیگران بپردازند. این رفتار ناشایست به دلایل گوناگونی به وجود آمده است. و برای رفع آن حتما باید از روانشناس کمک گرفته شود. اگر این رفتار ادامه داشته باشد، به مرور باعث دوری از اجتماع و کاهش دوستان می‌شود.

منبع: تخریب دیگران | 7 روش برخورد با تخریب دیگران

تخریب دیگران چیست؟

احتمالا بارها در جمع دوستان و یا در تنهایی مورد تخریب دیگران قرار گرفته‌اید. اغلب افراد پس از اینکه مورد تخریب قرار می‌گیرند این سوال برایشان پیش می‌آید که چرا دیگران با آنها به این شیوه رفتار کرده اند. چه اتفاقی رخ داده است که فرد به خود اجازه همچین واکنشی داده است؟

جالب اینجاست که همیشه نباید اتفاقاتی مانند خشم و حسادت باعث بروز تخریب دیگران شود. بنابراین باید جنبه های شخصیتی و تربیتی فرد را نیز مورد بررسی قرار داد. که این روش به تنهایی برای افراد غیر متخصص دشوار است. معمولا روانشناسان برای درمان این افراد در اقدام اول شروع به ریشه یابی می‌کنند. سپس روش های درمانی مناسب برای رفع این رفتار را ارائه می‌دهند. 

دلیل تخریب دیگران چیست؟

همیشه برای هر رفتاری یک دلیل مشخص وجود دارد. برای تخریب دیگران نیز دلیل خاص وجود دارد. بنابراین در این بخش مقاله سعی کرده ایم راجع به دلیل تخریب اطرافیان توضیح دهیم.

📌 تربیت اشتباه

یکی از اصلی ترین دلایل تخریب دیگران، تربیت اشتباه والدین است. کودکان در یک برهه ای از زندگی برای جلب توجه شروع به آزار و اذیت، بی ادبی و حتی به سخره گرفتن دیگران می‌کنند. اگر والدین به کودک آموزش ندهند که این شیوه رفتاری اشتباه است؛ تا ابد رفتار زشت تخریب اطرافیان با او همراه خواهد بود. 

📌 مشاهده والدین | تخریب دیگران

اگر والدین رفتار تخریب دیگران را داشته باشند، فرزندان نیز این شیوه رفتاری را از والدین آموزش می‌بینند. در نهایت به دلیل همگانی بودن والدین در این شیوه تربیتی، فرزندان نیز این رفتار را ادامه خواهند داد.

📌 حسادت

از دیگر دلایل تخریب دیگران، حسادت است. کسانی که ویژگی شخصیتی حسود دارند کمتر به دیگران احترام می‌گذارند. برای قانع کردن خود دست به تخریب و تمسخر می‌زنند. حتی عادت دارند جهت اینکه دیگران را از خود سر تر ندانند، در جمع های بزرگ به تمسخر و تخریب بپردازند.

📌 خشم

خشم از دیگر دلایل تخریب دیگران است. معمولا افرادی که از دیگران خشمگین می‌شوند؛ برای بروز خشم به تخریب می‌پردازند. بنابراین یکی از راه های بروز خشم، تخریب و تمسخر دیگران است.

📌 ناامیدی | تخریب دیگران

یکی از دلایل تخریب دیگران، ناامیدی است. در این شیوه رفتاری عده ای از افراد به دلیل ناامیدی از زندگی و شغل خود به افراد موفق و کسانی که در زندگی در حال پیشرفت هستند؛ تمسخر و حسادت می‌ورزند.

📌 رفتارهای سرکوب شده

زمانی که در دوران کودکی رفتارهای شخص مورد سرکوب قرار بگیرد، در بزرگسالی به تخریب دیگران می‌پردازد. والدین شیوه تربیتی مناسب را وقتی اجرا نکنند، با چنین معضلاتی نیز روبرو خواهند شد. 

روش های برخورد با تخریب دیگران

زمانی که مورد تخریب دیگران قرار بگیرید؛ احتمال زیاد جا بخورید. که دلیل این رفتار چیست؟ چرا باید با شما این رفتار صورت بگیرد؟ اصلا روش برخورد با تخریب اطرافیان چگونه باید باشد؟ در این بخش مقاله راجع به روش های برخورد با تخریب اطرافیان را توضیح داده ایم.

💠 تخریب دیگران را نادیده بگیرید | تخریب اطرافیان

اولین قدم و برخورد با تخریب دیگران، نادیده گرفتن آنهاست. زمانی که مورد تخریب اطرافیان قرار می‌گیرید، باید شخص را نادیده بگیرید. زیرا قصد او از این رفتار بد کردن حال شماست. با نادیده گرفتن نگذارید که شخص به اهداف خود دست یابد.

💠 محلی که مورد تخریب قرار گرفته اید ترک کنید

دومین قدم برای نحوه برخورد با تخریب دیگران، ترک محل است. در این شیوه با رفتاری سرشار از اعتماد به نفس و در کمال آرامش باید محل مورد نظر را ترک کنید. با ترک محل نه تنها نمی‌گذارید فرد به اهدافش برسد؛ بلکه مورد بی اهمیتی نیز قرار خواهد گرفت. 

💠 ارتباط خود را با او قطع کنید | تخریب اطرافیان

قطع ارتباط یکی از روش های برخورد با تخریب دیگران است. زندگی خود را از آدم های سمی پاک کنید. شما مجبور نیستید که تا آخر عمر تخریب اطرافیان را به جان بخرید.

💠 با آرامش کامل روراست صحبت کنید

اگر تخریب دیگران باعث آزار شما می‌شود، در کمال آرامش باید از شخص مقابل سوال کنید که دلیل این رفتارش چیست و از کجا سرچشمه می‌گیرد؟ مستقیم با آنها ارتباط برقرار کنید و به آنها بگویید که ناراحت شده اید.

💠 رفتار معکوس داشته باشید | تخریب اطرافیان

یکی از روش های برخورد مناسب با تخریب دیگران؛ رفتار معکوس است. اگر توانایی برخورد صریح و مستقیم با این افراد را ندارید، پس به صورت معکوس با آنها رفتار کنید. مثلا اگر کسی از رشته تحصیلی شما ایراد گرفت، به او بگویید که عاشق رشته خود هستید و نسبت به این رشته هدف بزرگ دارید.

💠 با شخص تخریب کننده به صورت خصوصی صحبت کنید

اگر در جمع بزرگی مورد تخریب دیگران قرار گرفته اید؛ باید به صورت خصوصی و تنهایی با او برخورد کنید. شخص تخریب کننده را در یک فرصت مناسب به گوشه ای تنها دعوت کنید و از ناراحتی خود به او سخن بگویید.

💠 جهت برخورد تخریب دیگران از روانشناس کمک بگیرید

برای برخورد با تخریب دیگران باید از روانشناس کمک بگیرید. اگر اطرافیان نزدیک شما این رفتار ناپسند را دارند باید برای برخورد از مشاور کمک گرفت. زیرا برخورد مداوم با این افراد سخت است.

کلام آخر

جهت برخورد با تخریب دیگران حتما از روانشناس کمک بگیرید. اگر برخورد با این افراد به صورت مداوم باشد، زندگی سخت می‌شود. بنابراین هنگام برخورد با این افراد حتما از راهکارهای روانشناسی کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تخریب دیگران می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

آبله مرغان در کودکان | علائم و درمان آبله مرغان

شنبه بیست و هفتم 3 1402

آبله مرغان در کودکان یا واریسلا، یکی از بیماری های شایع در این سنین است. بیشتر بچه ها در سنین پایین به آبله مرغان مبتلا می‌شوند؛ اما امکان ابتلا در بزرگسالی هم وجود دارد. در کودکان، این بیماری راحت تر درمان می‌شود و مدت زمان آن کوتاه تر است. آبله مرغان واگیر دار است و اگر کسی به آن مبتلا نشده باشد؛ احتمالا از راه تنفسی منتقل می‌شود. هر فرد در طول عمر خود، یکبار به این بیماری مبتلا می‌شود.

منبع: آبله مرغان در کودکان | علائم و درمان آبله مرغان

آبله مرغان در کودکان 

آبله مرغان در کودکان، شامل جوش های آبدار قرمز رنگ روی پوست است که با علائم دیگری همراه است. در واقع شدت این نشانه ها به سیستم ایمنی بدن کودک بستگی دارد. آبله مرغان یک ویروس است که به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

علائم آبله مرغان در کودکان

مشهود ترین نشانه این بیماری، دانه های قرمز رنگ در تمام نواحی بدن است. این علائم تقریبا تا 5 تا 10 روز ماندگاری دارند. اما احتمالا ویروس این بیماری از 21 روز قبل، در بدن فرد حضور داشته است. در این قسمت، چند نمونه از نشانه های آبله مرغان را ذکر می‌کنیم:

🔵تب

🔵سردرد

🔵بی حالی

🔵عدم اشتها

🔵خارش پوستی

🔵گلودرد

🔵سرفه

🔵مشکلات تنفسی

🔵اختلال در خواب

دانه های پوستی در طول مدت بیماری، مراحل زیر را طی می‌کنند. تغییر ظاهری آنها، جای نگرانی ندارد.

ابتدا به شکل برآمدگی های صورتی یا قرمزی هستند که در چند روز اول بیماری ایجاد می‌شوند.

سپس حالت تاول پیدا می‌کنند ودرون آنها پر از مایع می‌شود. با گذشت چند روز تخلیه شده و مایع از آنها خارج می‌شود.

در آخرین مرحله، پوسته های این دانه ها از بین رفته وپوست به حالت اول بر می‌گردد.

توصیه می‌شود در این دوران کودکان تاجایی که امکان دارد؛ دانه های بدن خود را نخارانند یا پوسته آنها را جدا نکنند.

بروز این دانه ها درگلو، چشم ها، غشاهای مخاطی، مقعد و واژن، در موارد شدید این بیماری اتفاق می‌افتد.

عوارض آبله مرغان در کودکان

در اکثر موارد، آبله مرغان در کودکان، عوارض خاصی ایجاد نمی‌کند. اما اگر به موقع تشخیص داده نشود یا درمان به طور کامل انجام نشود؛ عوارض خطرناکی برای کودک خواهد داشت.

🔽ملتهب شدن عضله قلب

🔽التهاب کلیه

🔽دردناکی آپاندیس

🔽آتاکسی کودکان

🔽ملتهب شدن پانکراس

🔽التهاب بیضه ها

🔽سندروم ری

این عوارض، بسیار نادر بوده اما نشان دهنده اهمیت این بیماری در کودکان هستند. در موارد خفیف تر آبله مرغان عوارضی مثل مشکلات تنفسی، لرزش پاها و تشنج را ایجاد خواهد کرد.

روش های انتقال ویروس آبله مرغان در کودکان

به دلیل سرعت و قدرت انتقال این بیماری، معمولا کودکان بعد از ابتلا از حضور در مدرسه یا مهدکودک منع می‌شوند. حتی احتمال ابتلای خانواده آنان نیز به این ویروس وجود دارد. آبله مرغان در کودکان مسری است و به دلیل تماس نزدیک با اطرافیان، منتقل می‌شود. با تزریق واکسن آبله مرغان، احتمال ابتلا کاهش می‌یابد و اگر کودک مبتلا شود، نوع خفیف آن را تجربه خواهد کرد. بهتر است تا کامل شدن فرایند درمان و بهبود کامل تمام علائم، کودک استراحت کند؛ و به مدرسه برنگردد.

ابتلا عمدی کودکان به آبله مرغان

بسیاری از خانواده با مطلع شدن از ابتلای یکی از اطرافیان به ویروس آبله مرغان، کودک خود را به صورت عامدانه درمواجه به اوقرار می‌دهند تا او نیز مبتلا شود. آنها با تصور این که آبله مرغان در کودکی خفیف تر است و عوارض آن کمتر است. آنان می‌خواهند کودک خود این خطر را  از سر بگذراند و دیگر نگران این موضوع، نباشند.

اما در واقع، حقیقت این است که آبله مرغان در کودکان نیز می‌تواند عوارض جدی مانند دوران بزرگسالی ایجاد کند و یا برعکس. در بزرگسالی نیز ممکن است عوارض آن خفیف باشد. پس به صورت عمدی، کودک خود را در معرض این خطر قرار ندهید. با تزریق واکسن آبله مرغان در سن نوزادی، دیگر نیازی به این کار نیست.

از نزدیکی کودک مبتلا به آبله مرغان و زنان باردار جلوگیری کنید. ابتلای زنان باردار به آبله مرغان، بسیار خطرناک است. 

آبله مرغان در گروه های پرخطر

آبله مرغان برای چه گروهی از کودکان خطرناک، خواهد بود؟ همانطور که گفته شد؛ این بیماری معمولا خطرناک نیست اما حتی در برخی از کودکان نیز ایجاد عارضه خواهد کرد. آبله مرغان در نوزادان زیر یک ماه، کودکانی که مبتلا به بیماری های خاص هستند مثل ایدز یا آنهایی که داروهای خاص مصرف می‌کنند، کودکان مبتلا به بیماری های شدید قلبی یا ریوی و اختلالات پوستی، قطعا عوارض شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

درمان آبله مرغان در کودکان

 

درمان آبله مرغان، با توجه به شرایط این بیماری، شروع می‌شود. بهتر است درمان را تحت نظر یک پزشک انجام دهید. آبله مرغان معمولا طول درمان مشخصی دارد و باید مدت بیماری، طی شود. دراین دوران با انجام روش هایی فرایند درمان را تسریع کنید. روش های پیشنهادی درمان به شرح زیر خواهند بود.

-با تجویز پزشک، پمادهایی برای بهبود دانه ها استفاده کنید.

-بدن کودک را به آرامی خشک کرده و به آرامی حوله را روی پوست قرار دهید.

-مصرف آب و مایعات در این دوران باعث کاهش دمای بدن خواهد شد.

-کمپرس آب سرد برای کاهش التهاب دانه ها و تب نیز موثر است.

-ناخن های کودک را به صورت مرتب، کوتاه و تمیز کنید.

-برای مصرف پمادها و قرص های مسکن، حتما با پزشک مشورت کنید.

-واکسن آبله مرغان، برای درمان نیست؛ بلکه برای درمان است.

جای زخم دانه های پوستی، نیز با درمان آبله مرغان از بین خواهد رفت. همچنین اگر داخل دهان و یا مخاط های پوستی نیز دانه مشاهده کردید؛ غذاهای آبکی و نرم را برای کودک درست کنید. ازتغذیه کودک با غذاهای اسیدی و شور، پیشگیری کنید.

اگر علائمی مثل گیجی، انقباض عضلات، اختلال در ساختمان چشم و خروج چرک زردرنگ از دانه ها و طولانی شدن مدت زمان تب بیشتر از 4 روز، را مشاهده کردید؛ حتما به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از آبله مرغان در کودکان

همانطور که گفته شد؛آبله مرغان بسیار مسری است؛ به همین دلیل برای پیشگیری از ابتلای فرزند خود به آبله مرغان از نزدیکی با کودکان مبتلا، جلوگیری کنید. مخصوصا بروز آبله مرغان در قبل از سن یکسالگی، علائم شدیدتری دارد به همین دلیل توصیه می‌شود در این سنین بیشتر از کودکان در مقابل این بیماری، محافظت کنید.

سخن پایانی

اغلب، آبله مرغان در کودکان، نیاز به درمان جدی ندارد و حتی قبل از مراجعه به پزشک، برطرف می‌شود. اما بهتر است حتی برای درمان های خانگی نیز با پزشک مشورت کنید و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید. درمان ها را متناسب با سن کودک انتخاب کنید. همچنین ابتلای عامدانه و زودتر از موعد آبله مرغان، به هیچ وجه باور درستی در مورد این بیماری نیست.

برای دریافت مشاوره در زمینه آبله مرغان در کودکان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

درمان خانگی برای درمان آبله مرغان چیست؟

حمام با سرکه سیب، استفاده از روغن های گیاهی، مصرف زیاد مایعات و استحمام مداوم، از روش های درمان خانگی، آبله مرغان محسوب می‌شوند. اما بهتر است حتما با پزشک در این مورد مشورت کنید.

آبله مرغان در در کودکان تا چند روز واگیر دارد؟

ویروس این بیماری بسیار سریع و قوی در انتقال است؛ پس بهتر است تا زمان بهبودی کامل، بهداشت و فاصله را رعایت کنید.

چگونه بفهمیم آبله مرغان گرفته ایم؟

معمولا ایجاد دانه های قرمز و تب از شایع ترین علائم آبله مرغان هستند؛ اما برای تشخیص دقیق، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

(0) نظر

به اوج لذت رساندن زنان با 6 راهکار تضمینی

شنبه بیست و هفتم 3 1402

آیا از راه‌های به اوج لذت رساندن زنان اطلاع دارید؟ رابطه سالم و عاشقانه زناشویی یکی از فاکتورهای اساسی در زندگی و رابطه زوجین است و در این میان ارضا جنسی زنان و به اوج لذت رساندن آن‌ها نقش اساسی در رضایت همسر از زندگی دارد. آشنایی با آناتومی بدن و همچنین خلق و خو و روحیات زنان به برقراری رابطه لذت بخش‌تر و به اوج رساندن زنان کمک زیادی خواهد کرد. با آگاهی از راه‌های صحیح به اوج رساندن زنان می‌توانید رابطه جنسی خود را بهبود بخشید.

 

منبع: به اوج لذت رساندن زنان با 6 راهکار تضمینی

به اوج لذت رساندن زنان

شاید برای خانم ها عجیب به نظر آید. اما مردان نیز از به اوج لذت رساندن زنان خود احساس خوشی دارند. مردان به عنوان همسر برای به اوج لذت رساندن زنان باید پیش از هر چیز رابطه ای عاطفی قوی با او ایجاد نمایند. در ادامه راهکارهای مختلفی برای به اوج لذت رساندن زنان آورده‌ایم، اما برای موثر واقع شدن آن ها حتما باید پیوند قلبی نیز با همسرتان برقرار کرده باشید. متاسفانه خیلی از زوج ها در ظاهر با یکدیگر ازدواج کرده، اما قلب هایشان در دو دنیای متفاوت است. هر چه این شکاف بیشتر باشد، در اتاق خواب تان نیز نمی‌توانید این فاصله را از بین ببرید.

شما و همسرتان با یکدیگر باید همدل و یکرنگی را تجربه کرده تا به اوج لذت جنسی نیز برسید. اگر در جنبه های دیگر زندگی مشترک تان دچار تنش و ناملایمت هایی هستید، حتما برای عبور از آنها باید به دنبال راهکار باشید. برای سرعت بخشیدن به این مسیر می‌توانید از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده نمایید.

بر اساس تحقیقات، به اوج لذت رساندن زنان آنها را به خانم هایی پر انرژی و با روحیه بالا تبدیل می‌کند. بنابراین سلامت روان آنها نیز تامین خواهد شد. پس برای بهبود رابطه جنسی حتما از روانشناس کمک بگیرید.

راهکارهای رساندن زنان به اوج لذت جنسی

مهم‌ترین و اساسی‌ترین راهکارهای بهود کیفیت رابطه جنسی و به اوج رساندن زنان به شرح زیر است. اما شما می‌توانید از خواسته ها و علایق خاص خودتان برای به اوج لذت رساندن زنان استفاده کنید. پس با همسرتان در این باره صحبت کنید. به خواسته های او توجه کنید. روش های زیر را هم برای به اوج لذت رساندن زنان بخوانید و به کار ببرید.

1. شناخت آناتومی بدن زنان

عدم شناخت و آگاهی مردان از آناتومی بدن همسران خود یکی از دلایل نارضایتی زنان از رابطه جنسی است. شناخت نقاط تحریک پذیر و حساس بدن زنان مانند سینه‌ها، لب‌های داخلی واژن، باسن، پشت گردن، گوش‌ها و لمس و بوسیدن این نقاط در رساندن زنان به اوج لذت کمک زیادی خواهد کرد. 

2. کاهش استرس همسر

استرس یکی از عوامل کاهش میل جنس در زنان است. صحبت کردن با همسر و دادن آرامش به او کلید بهبود رابطه هست و با این کار به کاهش استرس زنان و آمادگی آن‌ها برای برقراری رابطه و لذت بردن آن منجر خواهد شد.

3. به اوج لذت رساندن زنان | اهمیت پیش نوازی و معاشقه

آماده کردن زنان پیش از برقراری رابطه جنسی از طریق معاشقه یکی از مهم‌ترین عوامل در برقراری رابطه جنسی لذت بخش برای دو طرف است. صحبت در مورد  فانتزی‌های جنسی زنان و کشف علائق جنسی آن‌ها و توجه به عکس العمل‌های همسر، نقشی اساسی در شکل گیری یک رابطه صحیح و به تبع آن لذت بیشتر دوطرف از رابطه خود را دارد.

4. تنوع در رابطه جنسی

تنوع حرکات در طول رابطه جنسی، امتحان حالت‌ها و زوایای مختلف در طول رابطه و به طور کلی تنوع در پوزیشن جنسی کمک بسیار زیادی به پیدا کردن حالت ایده آل و اوج لذت زنان خواهد کرد. برای هر خانمی ممکن است یکی از پوزیشن‌ها لذت بخش بوده و او را ارضا نماید، شما با خواندن مقاله ارضا شدن زنان می‌توانید بهترین پوزیشن را دریابید.

5. رابطه جنسی دهانی

 یکی از موثرترین شیوه‌ها برای اینکه زنان به اوج لذت جنسی برسند، انجام رابطه جنسی دهانی است. تمرکز بر تحریک کلیتوریس و بقیه قسمت‌های واِژن تجربه اوج لذت جنسی را برای زنان به وجود می‌آورد. کمک خواستن از همسر در مورد نحوه انجام این نوع از رابطه و اطلاع در مورد نقاط حساس کمک زیادی خواهد کرد.

6. به اوج لذت رساندن زنان | تغییر جای زن و مرد در رابطه جنسی

برخی از زنان در طول رابطه جنسی تسلیم بودن را ترجیح می‌دهند و عده‌ای نیز علاقه دارند که کنترل رابطه را در دست بگیرند. فرصت دادن به همسر و شناخت علائق جنسی او تعیین کننده علاقه او به یکی از این دو حالت است.

بیشتر بخوانید : ارگاسم در زنان  

7. به یکبار تلاش اکتفا نکنید

به اوج لذت رساندن زنان در هر بار رابطه امکان پذیر است. پس چون دفعات قبلی تلاش کرده اید، دلیل نمی شود که در مراتب بعدی تلاش نکنید. بهتر است به تمام نکات ذکر شده توجه کرده و آن ها را رعایت کنید. بدن همسرتان هر بار که لذت جنسی را می‌چشد، در دفعات بعدی تمایل بیشتری برای رابطه خواهد داشت.

8. به اوج لذت رساندن زنان | بعد رابطه او را در آغوش بگیرید

زنان برخلاف مردان بعد از ارگاسم، همچنان جسم و روان شان در حال شوق به سر می‌برد. شما به عنوان همسر با در آغوش گرفتن او می‌توانید این لذت را برای مدت بیشتری حفظ کنید. این کار باعث می‌شود که در اعماق وجود او یادی خوش از رابطه بماند. این گونه در دفعات بعدی احتمال به اوج لذت رسیدن زنان بیشتر می‌شود.

9. حذف مانع ذهنی برای به اوج لذت رساندن زنان

جهت به اوج لذت رساندن زنان، باید موانع ذهنی و مشغله های فکری را حذف کنید. تفکر راجع به مسائل زندگی و کاری نه تنها رابطه جنسی بدی را تجربه خواهید کرد. بلکه به اوج لذت نیز نخواهید رسید. بنابراین قبل از آغاز رابطه جنسی افکار خود را تخلیه کنید و به همسر خود کمک کنید تا آرامش داشته باشد.

 

نشانه های به اوج لذت رساندن زنان چیست؟

در واقع منظور بسیاری از افراد برای به اوج لذت رسیدن زنان همان ارگاسم است. اما همه زنان ارگاسم را تجربه نمی‌کنند. اما می‌توانند از رابطه لذت ببرند. پس با تحریک مناسب همسرتان نیز از رابطه با شما لذت خواهد برد. شما با مشاهده نشانه های زیر به این موضوع پی خواهید برد.

✨ تمایل و عطش او برای برقراری رابطه

✨ تلاش برای دادن لذت به همسر

✨ میل به حضور شما در کنارش

✨ مشاهده نشانه های ارگاسم

✨ شادی و خوشحالی در طول روز

✨ رسیدگی به آراستگی ظاهری

فواید به اوج لذت رساندن زنان

به اوج بذت رساندن زنان یا ارگاسم از فواید زیادی برخوردار است. که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.

🔺 باعث جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود.

🔺 رگ های خونی باز می‌شود و مانند جوانساز عمل می‌کند.

🔺به دلیل افزایش هورمون استروژن، ارگاسم باعث کاهش بیماری قلبی می‌شود.

🔺 هنگام ارگاسم سروتونین و پرلاکتین آزاد می‌شود که باعث ایجاد آرامش و کاهش استرس می‌شود.

🔺 ارگاسم باعث افزایش قدرت ایمنی بدن و بهبود بیماری های عفونی می‌شود.

🔺افزایش هورمون عشق

🔺 سر دردهای میگرنی و دردهای مفاصل را کاهش می‌دهد.

🔺 بهبود عملکرد مغز

🔺تقویت پوست سالم

🔺 افزایش کیفیت خواب

🔺 بهبود خلق و خو

🔺پیشگیری از ابتلا به سرطان

عوارض به ارگاسم نرسیدن خانم ها

 

همانطور که در بخش قبلی از فواید به اوج لذت رسیدن زنان حرف زدیم. در این بخش قصد داریم راجع عوارض به ارگاسم نرسیدن توضیح دهیم.

🔻 کاهش ایمنی بدن

🔻 افزایش افسردگی

🔻ابتلا به اختلال خواب

🔻 ابتلا به بیماری ها

🔻 خستگی روزانه

🔻نیازمند به مصرف شیرینی جات

سخن آخر

ارضا جنسی در زنان اهمیت زیادی دارد و تاثیرات عمیقی بر جنبه‌های جسمی و روانی آنان می‌گذارد. عدم خودخواهی مردان در رابطه جنسی و همچنین صحبت کردن با همسر در مورد علائق و سلیقه‌های جنسی او، کمک زیادی به به اوج رساندن زنان و پیدا کردن بهترین شیوه ارضا وی خواهد کرد. هم چنین در صورت بروز هرگونه مشکل استفاده از راهکارهای مشاوران و متخصصین مسائل جنسی کمک شایانی به حل این مشکل خواهد کرد. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه به اوج لذت رساندن زنان می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

چرا به اوج لذت رساندن زنان اهمیت دارد؟

اوج لذت جنسی برای زنان بسیار مهم است و ارتباط مستقیمی با رضایت آنان از زندگی زناشویی دارد. در صورتی که زن به اوج لذت جنسی نرسد، رضایت او از رابطه کاهش می‌یابد و در نتیجه به مرور زمان در زندگی دچار مشکل خواهند شد. 

بهترین پوزیشن برای به اوج رساندن زنان چیست؟

این امر در هر فردی متفاوت است اما به طور کلی پوزیشن‌هایی که امکان لمس و تحریک کلیتوریس فراهم باشد بهتر هستند. کلیتوریس نقش اساسی در تحریک و ارضا شدن زنان ایفا می‌کند. 

منبع: به اوج لذت رساندن زنان با 6 راهکار تضمینی

(0) نظر

روانشناسی پول | 7 آسیب پول دوستی و پول پرستی

پنج شنبه بیست و پنجم 3 1402

روانشناسی پول ارتباط میان انسان و پول را بررسی می‌کند. همانطور که دلیل پول دوستی مرتبط با عدم کنترل هیجانات است. روانشناسی پول با آموزش مهارت های مهم به افراد آموزش می‌دهد تا روش های کنترل هیجانات در زمنیه امور مالی را به خوبی آموزش ببینند.

زیرا اگر روانشناسی پول نباشد، شخص پول دوست با آسیب های زیادی مواجهه می‌شود. که این آسیب ها شامل شرطی شدن شادی، احتکار، قضاوت و … می‌باشد. با کمک روانشناسی پول می‌توانید راهکارهای کاهش پول دوستی را آموزش دید. در این مقاله در رابطه با تمامی جوانب پول دوستی و روانشناسی پول توضیح داده ایم.

منبع: روانشناسی پول | 7 آسیب پول دوستی و پول پرستی

روانشناسی پول

روانشناسی پول در رابطه با ارتباط انسان و پول به وجود آمده است. با کمک روانشناسی پول می‌توان افرادی که به دلایل مختلف توانایی کنترل هیجانات را ندارند، آموزش ببینند تا نحوه دخل و خرج مناسب را یاد بگیرند.

معمولا شخص پول دوست زمانی که پول خوبی کسب کند، توانایی خرج آن را ندارد. در واقع در خرید چیزی اگر وسوسه شود، پس از خرج به پشیمانی دچار می‌شود. روانشناسی پول به افراد کمک می‌کند تا با کمک مهارت های کنترل هیجانات؛ امور مالی خود را به نحو احسنت با نگرانی کمتر در نظر بگیرند.

دلایل پول دوستی

دلایل پول پرستی به عوامل مختلفی بستگی دارد. که پول پرستی بیش از حد با آسیب های زیادی همراه است. که در واقع پول پرستی افراطی می‌گویند. در این بخش مقاله راجع به دلایل پول دوستی از طریق روانشناسی پول صحبت کرده ایم.

📌 مشکلات مالی | روانشناسی پول

یکی از دلایل پول دوستی، مشکلات مالی است. تا زمانی که با مشکلات مالی در گذشته سر و کله زده باشید، برای جبران این مشکلات پول های خود را جمع آوری خواهیم کرد. در واقع پول پرست خواهیم شد. البته که با کمک روانشناسی پول می‌توان این میزان را اصلاح کرد.

📌 روانشناسی پول در ناتوانی در کنترل هیجانات

از دیگر دلایل پول پرستی، ناتوانی در کنترل هیجانات است. در این شرایط فرد توانایی کنترل هیجانات خود را ندارد. مثلا برخی از افراد هر ماه تصمیم دارند تا مقداری از هزینه های خود را پس انداز کنند. اما زمانی که پول زیادی در دسترس آنها قرار بگیرد؛ توانایی خرج و تصمیمات درست در رابطه با خرج پول را ندارند. که با کمک روانشناسی پول می‌توان مهارت کنترل هیجانات را آموزش دید.

آسیب های پول دوستی زیاد

در جامعه امروزی همه افراد در جست و جوی کسب درآمد هستند. زمانی که پول خوبی نداشته باشید، زندگی خوبی هم نخواهید داشت. اما زمانی که این پول دوستی افزایش یابد و به صورت افراطی رخ دهد، آسیب های زیادی را به دنبال خواهد داشت. در این بخش مقاله راجع به آسیب های پول دوستی توضیح داده ایم.

🔻 ایجاد شادی شرطی

یکی از آسیب های پول دوستی، ایجاد شادی شرطی است. به این منظور که شما فقط در شرایطی که پول خوب داشته باشید؛ حال خوبی خواهید داشت. تنها در شرایطی که خانه، پول و شغل رویایی خود را داشته باشید، احساس خوشبختی خواهید کرد. در غیر این صورت از زندگی هیچ لذتی نخواهید برد.

🔻 کاهش پذیرش بی پولی | روانشناسی پول

زمانی که شخص پول پرستی باشید، هرگز توانایی پذیرش بی پولی را نخواهید داشت. در نهایت زمانی که با کاهش پول همراه شوید، به سختی می‌توانید با این موضوع کنار بیایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه استرس و ترس از بی پولی کلیک کنید.

🔻مشکلات در زندگی اجتماعی

وقتی که بیش از حد به پول فکر کنید از واقعیت های زندگی دور خواهید شد. در واقع پول پرستی بیش از انداز باعث می‌شود که اجتماع و جامعه روش زندگی را به شما آموزش بدهند. نه شما برای زنگی تصمیم بگیرید؛ بلکه جامعه برای شما تصمیم خواهد گرفت.

🔻 احتکار کنید | روانشناسی پول

یکی از بارزترین آسیب های پول دوستی، احتکار است. اغلب کسانی که بسیار به پول علاقه دارند؛ فقط سود و منفعت خود را در نظر می‌گیرند. به همین دلیل برای رفع نیازهای خود به راحتی همه چیز را احتکار خواهد کرد.

🔻 درک اشتباه از واقعیت

درک اشتباه از واقعیت از دیگر آسیب های پول دوستی است. در این شرایط وقتی که بیش از اندازه و به صورت افراطی به پول اهمیت دهید، افکار متفاوتی از دیگران نیز خواهید داشت. در نتیجه شرایط زندگی برای شما دشوار خواهد شد.

🔻 قضاوت دیگران | روانشناسی پول

یکی از آسیب های پول پرستی، قضاوت دیگران است. افرادی که خیلی به پول فکر می‌کنند، از اعتماد به نفس کمی برخوردارند. و بسیار سریع دیگران را از روی وضعیت مالی قضاوت می‌کنند. به همین دلیل این رفتار باعث بدبینی می‌شود.

🔻 عدم علاقه به چیزهای دیگر

شخصی که به پول دوستی مبتلا است، دیگر علاقه ای به چیزهای دیگر ندارد. در واقع برای هیچ کار و فعالیتی علاقه نشان نمی‌دهد. و تنها چیزی که باعث آرامش و حال خوب آنها می‌شود؛ پول و ثروت است.

راهکارهای جلوگیری از پول دوستی

پول دوستی روش رفتار خوب و مناسبی نیست. بنابراین برای جلوگیری از این رفتار باید از روانشناسی پول کمک بگیرید. با کمک روانشناسی پول راهکارهای جلوگیری از پول پرستی را آموزش خواهید دید. برای درمان پول پرستی و پول دوستی به توضیحات زیر توجه کنید.

🟡 تقسیم را آموزش ببینید | روانشناسی پول

تقسیم دارایی از پول دوستی افراطی جلوگیری می‌کند. زمانی که این کار را انجام می‌دهید؛ به احساس خوشایندی دست خواهید یافت. بنابراین برای تقسیم دارایی و درمان این رفتار حتما از روانشناسی پول کمک بگیرید.

🔴 تا جای ممکن از بدهکاری دوری کنید

یکی از روش های درمان پول دوستی، دوری از بدهکاری است. زیرا فرد بدهکار همیشه برده طلبکار است. زمانی که خرج زیادی داشته باشید، به مرور زمان به افراد بسیار زیادی بدهکار خواهید شد. بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق دخل و خرج خود را مشخص کنید. طوری خرج کنید که با درآمد خود همخوانی داشته باشد. 

🟣 به خاطر داشته باشید که پول می‌آید و می‌رود | روانشناسی پول

برای اینکه دست از پول دوستی بردارید، باید به یاد داشته باشید که پول می‌رود و می‌آید. پس نباید سنگ پول را به سینه زد. زمانی که پول زیادی در دست ندارید یا بالعکس، ترسی نداشته باشید و با کنترل هیجان رفتار کنید.

🟢 پول را وسیله برای طی کردن زندگی در نظر بگیرید

برای درمان پول دوستی باید همیشه در نظر داشته باشید که با پول زندگی به چرخش در می‌آید. بنابراین وقتی که در تلاش برای رفع نیازهای اولیه زندگی هستیم، باید پول پرداخت کنیم. بنابراین اگر پول را وسیله ای برای امرار معاش در نظر بگیرید، در امور مالی نیز منطقی تر برخورد خواهید داشت.

🟠 از وضعیت مالی خود راضی باشید | روانشناسی پول

اغلب کسانی که رفتار پول پرستی دارند. از وضعیت مالی خود راضی نیستند. زمانی که پول نداشته باشند هرگز احساس خوشحالی ندارند. بنابراین برای رفع این ناخوشایندی، از وضعیت مالی خود راضی باشید. رضایت از زندگی تنها راه رهایی از محدودیت است.

کلام آخر

روانشناسی پول به افراد کمک می‌کند تا ارتباط بین پول و خود را بهتر درک کنند. این مدل روانشناسی به افراد کمک می‌کند تا در شرایط بهتری روش های کنترل مدیریت امور مالی را آموزش ببینند. برای آموزش کنترل هیجانات امور مالی نیز، نیازمند کمک از روانشناس هستیم.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رونشناسی پول می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

عقده حقارت | فرق عقده حقارت و احساس حقارت چیست

پنج شنبه بیست و پنجم 3 1402

عقده حقارت یا احساس کهتری در دسته اختلالات شخصیت قرار دارد. در واقع این واژه برگرفته از یکی از نظریه های دانشمند معروف روانشناسی به نام آدلر است. حس حقارت یا خود کم بینی یک حس طبیعی است؛ اما وقتی تبدیل به یک عقده می‌شود؛ نیاز به درمان و پیگیری دارد. این افراد هیچ ارزشی برای خود قائل نیستند و خود را موجودی حقیر می‌دانند. این احساسات بر روی برخود آنان بر دیگران هم تاثیر خواهد داشت.

منبع: عقده حقارت | فرق عقده حقارت و احساس حقارت چیست

عقده حقارت

شخصیت ما پر از عقده‌های حل نشده‌ای است که از کودکی همراه ما هستند یا به تازگی ایجاد شده اند. عقده حقارت یکی از اختلالات رفتاری یا شناختی است که احتمالا در اثر عوامل زیادی ایجاد می‌شود. این عقده شامل احساس حقارت، افسردگی، به همراه کینه توزی دائمی است. این اختلال معمولا در اقشاری که از نظر اجتماعی و فرهنگی پایین تر هستند؛ بیشتر دیده می‌شود.

علائم عقده حقارت

عقده حقارت فقط یک حس درونی نیست و بر روی رفتار فرد، خود را نشان می‌دهد. علائم آن فقط محدود به حس خود کم بینی و حقارت نمی‌شود. این عقده در کنار دیگر اختلالات طیف وسیعی از نشانه ها را شامل می‌شود.

🔍 انزوا و گوشه گیری

کسانی که مبتلا به عقده حقارت هستند؛ خود را دوست نداشتنی می‌دانند و به مرور زمان از جمع فاصله می‌گیرند. این افراد به دلیل کمبود اعتماد به نفس احساس می‌کنند؛ دیگران همواره در حال تمسخر آنان هستند. از رقابتی که با دیگران در ذهن خود دارند؛ فرار می‌کنند. و به تنهایی پناه می‌برند. همچنین این افراد از قضاوت شدن واهمه دارند. افسردگی و اضطراب مداوم نیز حس گوشه گیری را تقویت می‌کند.

🔍 انتقادپذیر نیستند

این افراد به شدت از مورد انتقاد واقع شدن توسط دیگران واهمه دارند. به دلیل فقدان عزت نفس نمی‌توانند بر روی نقاط قوت وضعف خود به درستی تمرکز کنند. به همین دلیل از انتقاد می‌ترسند. آن‌ها از این که کسی کمبودهایشان را گوشزد کند؛ فرار می‌کنند. از طرف دیگر توانمندی های خود را به رسمیت نمی‌شناسند و به ویژگی های خود نسبت نمی‌دهند. برای آشنایی با راه های افزایش انتقاد پذیری کلیک کنید.

🔍 تخریب دیگران

افرادی که به خود اهمیت نمی‌دهند؛ برای دیگران نیز ارزشی قائل نیستند. در واقع اتفاقی که در گذشته خود تجربه کرده اند را حال برای شخص دیگری تکرار می‌کنند. به این معنی که اگر در گذشته قربانی تحقیر و توهین از طرف دیگران شده اند؛ دیگران را هم مستحق این رفتار می‌دانند.

🔍 بی ارادگی

با کوچک ترین حرف یا پیشنهادی تحت تاثیر دیگران قرار می‌گیرند وهیچ اختیاری از خود ندارند. معمولا در رابطه یا خانواده شخص دیگری برای آنان تصمیم می‌گیرد و به شدت دهن بین هستند. قدرت تصمیم گیری حتی در مورد کوچک ترین مسائل را ندارند و همواره در مورد گذشته احساس گناه می‌کنند.

🔍 بی مسئولیتی

حاضر نیستند مسئولیت موضوعات مهم را برعهده بگیرند؛ حتی اگر مربوط به خودشان باشد. معمولا در محل کار در رده های پایین تر کار می‌کنند و در صورت سپردن وظیفه ای مهم تر به آن‌ها از زیر بار آن در می‌روند. در خانواده نیز در مواقع دشواری یا مشکلات خود را عقب می‌کشند و دخالتی نمی‌کنند.

عقده حقارت به چه علت به وجود می‌آید؟

طبق نظریه آدلر، این عقده در همه کودکان وجود دارد. اگر آنان نتوانند در مقابل والدین کنترلگر و مستبد از خود محافظت کنند؛ تا پایان عمر احساس نا لایقی و بی کفایتی خواهند کرد. شیوه فرزندپروری والدین نیز در اینجا بسیار موثر است. اطرافیان کودک هم می‌توانند باعث تقویت عقده حقارت در کودکان شوند. 

▫️ضعف جسمانی

اگر کودکی مبتلا به ضعف جسمانی یا معلولیت باشد؛ برای پنهان کردن آن، دچار دردسر خواهد شد. همچنین همیشه میان خود و همسالان ، این تفاوت را حس می‌کند. اگر فرد نتواند از پس این احساسات برآید یا آن‌ها را با کار دیگری جبران نکند؛ باعث حس انزوا و شرم در او خواهد شد و آینده او را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

▫️توجه بیش از حد والدین

در مقابل بی توجهی و نادیده گرفته شدن توسط والدین، نازپرورده کردن کودک نیز موجب بروز عقده حقارت می‌شود. این افراد احتمالا در کودکی هیچ چیزی کم نخواهند داشت؛ اما با ورود به دنیای بزرگسالی و با تجربه اولین ناکامی، دچار حس سرخوردگی می‌شوند.

افراد چگونه به عقده حقارت واکنش نشان می‌دهند؟

آدلر، معتقد است؛ افراد به سه شکل به عقده حقارت خود پاسخ می‌دهند. عده ای آن را پذیرفته و در جهت بهبود آن تلاش می‌کنند. دسته دوم با فکر کردن بیش از حد به این موضوع دچار نشخوار فکری می‌شوند و اختلالات روانی دیگر در آنها ایجاد می‌شود. در آخرین دسته این احساس به اوج خود می‌رسد؛ در این دسته، احساس حقارت تبدیل به عقده حقارت می‌شود. مدام به دیگران حسادت کرده وافکار منفی خود را فرافکنی می‌کنند. 

برای پیشگیری از بروز عقده حقارت باید چه کرد؟

اگر این عقده از دوران کودکی در درون همه ما وجود دارد، پس چطور می‌توان جلوی آن را گرفت؟ برای همه ما پیش می‌آید که گاهی احساس حقیر بودن کنیم. ولی نباید اجازه دهیم این احساس ادامه پیدا کند. اتفاقا پذیرش همین موضوع که همه افراد احساس ناکافی بودن را دارند؛ به مدیریت احساسات ما کمک خواهد کرد.

◀️ افزایش اعتماد به نفس

خود را دوست بدارید. اگر خود را دوست داشته و تمام ویژگی های خوب و بد خود را بپذیرید؛ اطرافیان نیز، همین کار را خواهند کرد. عقده حقارت با افزایش اعتماد به نفس کم رنگ تر خواهد شد. گاهی برای پیشرفت و بیشتر تلاش کردن، به این حس نیاز داریم اما به اندازه. افزایش عتماد به نفس با کمک روانشناس امکان پذیر است

◀️ معاشرت با دوستان

طبیعی است که با وجود عقده حقارت از حضور در جمع بیزار باشید. اما برای درمان این اختلال نیاز به حس تعلق به گروه دارید. این گروه می‌تواند دوستان یا خانواده باشند. برای مقابله با این حس بیشتر از قبل با اطرافیان خود در ارتباط باشید. با حس حمایت و دوست داشته شدن درمان حس حقارت آسان تر خواهد شد.

◀️ مراجعه به روانشناس

اگر هرکدام از عقده ها یا تعارضات مراحل رشد درون ما، ماندگار شوند؛ برای حل کردن آن ها نیاز به کمک  یک متخصص خواهیم داشت. روانشناس با روان درمانی و آموزش راه های جرئت ورزی در گذر از این مراحل موثر است. درمانگر به شما می‌آموزد چگونه حس منفی نسبت به خود و دیگران را ازبین ببرید. از جمله متدهای درمانی موثر برای حل عقده حقارت روانکاوی ، روان پویشی، طرحواره درمانی، شناختی رفتاری و … می‌باشد.

سخن پایانی

این نکته را فراموش نکنید که احساس ارزشمندی فارغ از میزان هوش یا زیبایی شماست. بدون در نظر گرفتن توانمندی یا عملکردتان، به خود اهمیت دهید. اتفاقات تلخ و شرایط دشوار برای همه وجود دارند و نکته مهم پیدا کردن راه حل و گذر از این مرحله است. اگر والدین در شما باعث تشدید عقده حقارت شده اند؛ شما این چرخه را بشکنید و با کمک گرفتن از یک مشاور از این دوران گذر کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عقده حقارت می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

عقده چیست؟

به طور کلی در دوران رشد با عقده ها و تعارضاتی مواجه می‌شویم؛ که بخشی از آنها فطری و بخشی دیگر حاصل محیط است.

تفاوت احساس حقارت و عقده حقارت چیست؟

احساس حقارت و خود کم بینی به صورت ذاتی در ما وجود دارد؛ اما در بعضی با توجه به عوامل محیطی، تبدیل به عقده حقارت می‌شود.

برای پیشگیری از بروز عقده حقارت باید چه کرد؟

افرایش اعتماد به نفس، مراجعه به روانشناس و معاشرت با دوستان از راه های پیشگیری ار عقده حقارت هستند.

(0) نظر

همسر مضطرب | زندگی با همسر مضطرب چگونه است؟

پنج شنبه بیست و پنجم 3 1402

همسر مضطرب ، یکی از چالش های زندگی مشترک محسوب می‌شود. در واقع اضطراب واکنش طبیعی آدمی نسبت به مسائل، است. اما اگر این موضوع مزمن شده یعنی در همه شرایط و بدون دلیل اتفاق بی‌افتد؛ باید نگران بود. این موضوع در زندگی مشترک، اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد؛ چرا که به مرور برهمسر نیز تاثیر خواهد داشت. پیشنهاد می‌شود؛ حتما قبل از تشکیل خانواده به درمان اختلالات اضطرابی اقدام کنید.

زندگی با همسری که دائم نگران است

اضطراب یکی از شایع ترین اختلالات روان است. به دلایل مختلفی ایجاد شده و همه گیری آن میان زنان بیشتر و آشکار تر است. بدین معنی که زنان بیشتر از مردان نگرانی خود را بروز می‌دهند. همسر مضطرب، احتمالا به شیوه های گوناگونی، استرس بی دلیل خود را بیان می‌کند. در این مقاله به دلایل شکل گیری، علائم و برخورد صحیح با آن، پرداخته ایم. برای آشنایی با روش های آرام کردن همسر زودجوش کلیک کنید.

علائم همسر مضطرب

تشخیص علائم اضطراب در همسر خود، کار سختی نیست. افراد در زندگی مشترک، شاید به دلایلی سعی در پنهان کردن آن داشته باشند؛ اما به طور کلی می‌توان متوجه فشاری که همسر مضطرب تحمل می‌کند؛ شد.

📌دلبستگی ناایمن

یکی از بارزترین نشانه های همسر مضطرب، وابستگی بیش از حد یا از طرف دیگر، بی تفاوتی است. افرادی که در زندگی مشترک دچار اضطراب هستند؛ سبک دلبستگی ناایمن دارند. این افراد مدام در حال دریافت تایید و اطمینان از علاقه همسر خود هستند. همه جا با همسر خود حضور پیدا می‌کنند و معمولا اعتماد به نفس پایینی دارند. ترس از رها شدن یا خیانت یکی دیگر از علل استرس آنهاست.

📌انزوا و گوشه گیری

این افراد به دلیل ترس دائمی که حس می‌کنند؛ ترجیح می‌دهند از همه چیز فاصله بگیرند. در واقع به جای حل کردن اضطراب خود، صورت مسئله را پاک کرده و از جمع فاصله می‌گیرند. از هر موقعیتی که شاید برای آنها اضطراب آور باشد؛ فرار می‌کنند. آن‌ها در زندگی مشترک نیز همسر خود را مجبور به کناره گیری از اجتماع می‌کنند.

📌اضطراب مزمن

قبل تر هم گفته شد که وقتی اضطراب فرد به همه موقعیت ها تعمیم پیدا می‌کند؛ حالت مزمن دارد. به این معنا که فرد همیشه مضطرب است و علت آن را نمی‌داند! حتی در شرایطی آرام و بدون خطر هم باز همسر مضطرب، فشار روانی را گزارش می‌کند. این اضطراب، سلامت روان فرزندان را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد.

📌عدم قدرت در تصمیم گیری

در زندگی مشترک، دونفر با همفکری و کمک یکدیگر، تصمیم می‌گیرند. اما با وجود همسر مضطرب، احتمالا این وظیفه بر دوش یک نفر خواهد بود. چرا که افراد مضطرب بعد از مدتی قدرت تصمیم گیری خود را از دست می‌دهند. این گونه افراد در مورد هر تصمیمی آنقدر دچار استرس می‌شوند که از تصمیم گیری، اجتناب می‌کنند یا آن را به شخص دیگری محول می‌کنند.

📌اختلال در زندگی اجتماعی

علاوه بر مشکلاتی که اضطراب در زندگی مشترک ایجاد می‌کند؛ باید به عوارض اجتماعی آن اشاره کرد. انزوا و گوشه گیری که قبل تر از آن گفته شد؛ مخاطرات اجتماعی نیز به بار می‌آورد و باعث ترک کردن شغل و مشکلات مالی نیز می‌شود. معاشرت با دوستان و خانواده هم از جنبه های دیگر زندگی اجتماعی هستند که همسر مضطرب از آن‌ها باز می‌ماند.

📌عوارض جسمانی

با شکل گیری آسیب های روانی ناشی از اضطراب، فرد دچار عوارض جسمانی نیز خواهد شد. برای مثال اختلال در رابطه جنسی یکی از بزرگ‌ترین آسیب های اضطراب است. حملات پنیک، سو مصرف مواد مخدر یا سیگار، اختلال در خواب و تغذیه از دیگر نشانه های همسر مضطرب هستند. 

علل شکل گیری اضطراب در همسر

در واقع افراد به دلایل مختلفی در زندگی دچار اضطراب می‌شوند. اما زمانی باید نگران بود که این اضطراب در زندگی فرد ماندگار می‌شود. تجارب دوران کودکی، والدین مضطرب یا شرایط محیطی ناپایدار همگی در پدیدایی استرس نقش دارند. همسر مضطرب همیشه در شکل گیری این عوامل مقصر نیست. او فقط سطح تاب آوری کمتری دارد.

چگونگی برخورد با همسر مضطرب

سوالی که ذهن شما را تا این جای مقاله به خود مشغول کرده است چگونگی برخورد با همسر مضطرب است. احتمالا زندگی با فردی که مدام بی قرار است یا انرژی کافی برای وقت گذرانی برای شما ندارد؛ دشوار خواهد بود. اما با راهکارهایی ساده می‌توان بر این مشکل نیز غلبه کرد.

✅به احساسات او توجه کنید

احساسات همسر مضطرب خود را انکار نکرده یا آنها را نادیده نگیرید. برای مثال به او نگویید:”دلیلی برای نگرانی وجود نداره” یا “تو داری بزرگش می‌کنی” احتمالا او بر غیر واقعی بودن افکار خود آگاه است اما نمی‌تواند آنهارا کنترل کند. رفتار پرخاشگرانه یا افراطی فقط اوضاع را بدتر خواهد کرد. برای مثال به او بگویید: “کنار اومدن با اضطراب کار ساده ای نیست؛ من کمکت می‌کنم” یا “در کنارت هستم و احساست رو درک می‌کنم”.

✅برنامه ریزی مطابق با شرایط روحی همسر

سعی کنید در برنامه هایتان، وضعیت همسر مضطراب خود را هم در نظر داشته باشید. برای مثال سراغ تفریحات یا سفرهای پرهیجان نروید. او را نسبت به خود حساس نکنید. انعطاف پذیری خود را برای شرایطی که اضطراب به سراغ همسرتان می‌آید؛ بالا ببرید.

✅شنونده باشید

گاهی همین که به حرف های همسرمضطرب خود گوش دهید؛ به او کمک بزرگی خواهید کرد. سعی نکنید نصیحت یا قضاوت کنید. مکالمه باید دوطرفه باشد؛ اما در شرایطی که همسرتان به شما احتیاج دارد؛ با دقت گوش دهید. او را تشویق به صحبت کردن کنید. همه ما دوست داریم در مورد خودمان و مشکلات مان صحبت کنیم؛ چرا که این کار از فشار روانی، می‌کاهد. از او، مدام در مورد حالش سوال نپرسید. با این کار او فشار بیشتری برخود احساس می‌کند.

✅مراجعه به متخصص

برای درمان اضطراب همسر، حتما باید از یک متخصص برای دریافت مشاوره خانواده کمک بگیرید. رواندرمانی و دارودرمانی همزمان، بهترین گزینه برای درمان همسر مضطرب است. روش روانشناس با روش هایی مثل رفتار درمانی، درمان شناختی-رفتاری و روش های آرام سازی به شما کمک خواهد کرد. برای تجویز داروهای ضداضطراب و آرام بخش باید به روانپزشک مراجعه کنید. در مواردی دلیل اضطراب خود همسر است؛ بهتر است در این شرایط ، زوج درمانی را آغاز کنید. 

سخن پایانی

اضطراب مثل یک بیماری ویروسی، می‌تواند بین افراد یک خانواه منتقل شود. به همین دلیل تشخیص و درمان به موقع آن حائز اهمیت است. اضطراب کاملا قابل درمان است و در بیشتر موارد حاد نیست. قطعا شروع زندگی مشترک با همسر مضطرب، سخت خواهد بود؛ اما باید به جنبه های دیگر زندگی او نیز توجه کرد. همه افراد مشکلاتی در زندگی خود دارند. فراموش نکنید برای کمک به همسر مضطرب خود از یک روانشناس کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه همسر مضطرب می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره خانواده از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

نشانه های همسر مضطرب چیست؟

بی‌قراری و نگرانی مداوم، دلبستگی ناایمن، گوشه گیری و انزوا و عدم قدت تصمیم گیری از نشانه های همسر مضطرب هستند.

با فرد مضطرب ازدواج کنیم؟

شروع زندگی مشترک با یک فرد مضطرب، کار آسانی نیست. اما با توجه به جنبه هاب دیگر زندگی او، می‌توان برای درمان به او کمک کرد. همچنین بهتر است افراد قبل از ازدواج به درمان اختلالات روانی خود اقدام کنند. همانطور که گفته شد؛ اضطراب کاملا قابل درمان است.

نحوه برخورد با همسر مضطرب چگونه است؟

توجه به احساسات او، شنونده خوبی بودن، تشویق او برای مراجعه به روانشناس و انعطاف پذیری از روش های موثر در برخورد با همسر مضطرب است که در مقاله به توضیح آنها پرداخته ایم.

(0) نظر

اختلالات جنسی مردان | درمان اختلالات جنسی مردان

پنج شنبه بیست و پنجم 3 1402

اختلالات جنسی مردان به سلامت روانی و فیزیکی آن‌ها ارتباط دارد. توانایی جنسی از دیرباز نشانی از بلوغ و مردانگی تعریف می‌شد. بنابراین به هر دلیلی که مردان نتوانند ازرابطه جنسی برقرار کنند و یا شریک جنسی خود را به ارگاسم برسند، معنای مردانگی (حداقل برای خود آن‌ها) دچار نقص خواهد شد. پس علاوه بر مشکلات زناشویی، خود اقایان از این مساله شرمسار بوده و احساس ضعف خواهد کرد. به همین دلیل درمان‌های متعددی برای رفع مشکلات جنسی‌مردان ارائه شده است.

اما باید توجه داشته باشید که همه این درمان‌ها موثر نبوده و حتی گاهی موجب بدتر شدن شرایط خواهد شد. پس توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان بدون مشورت با متخصصان جنسی ازدارو یا درمانی خودسرانه استفاده نکنید. در ادامه به معرفی اختلالات جنسی مردان در سه دسته کلی پرداخته‌ایم.

منبع: اختلالات جنسی مردان | درمان اختلالات جنسی مردان

اختلالات جنسی مردان

در مورد اختلالات جنسی، دوموضوع مختلف کژکاری و انحرافات جنسی، مطرح هستند. کژکاری های جنسی در مردان شامل زودانزالی و دیرانزالی، اختلال نعوظ، مشکل در ارگاسم یا حتی اعتیاد به خودارضایی و… می‌توان اشاره کرد. انحرافات جنسی، معمولا بین زنان و مردان مشترک هستند ولی در این مقاله به آنها نمی‌پردازیم. به دلیل اهمیت رابطه جنسی میان مردان، توضیح و بررسی اختلالات جنسی، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

اختلالات جنسی مردان | مشکل در شروع و ادامه رابطه

رایج ترین اختلال جنسی مردان مشکل در نعوظ است که حدود بیست درصد مردان سراسر دنیا در هر رده سنی را شامل می‌شود. در این اختلال میل و انگیزه برای برقراری رابطه به اندازه کافی هست، اما توانایی رسیدن به حالت نعوظ وجود ندارد یا در حین نعوظ به اندازه کافی عضلات سفت نمی‌شود.

در بعضی‌ها پیش از آن که انزال اتفاق بیافتد آلت سفتی خود را ازدست داده و دیگر قادر به برقراری رابطه نیستند. احتمال بروز این مساله با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود، به طور میانگین ، حدود ده درصد با گذشت هر دهه از زندگی شدت این اختلال افزایش میابد یا به عبارتی توانایی جنسی تحلیل پیدا می‌کند.

برای برخی دیگر از مردان هیچ مشکل جسمانی وجود ندارد و تنها به دلیل مسائل روانشناختی قادر به شروع رابطه نیستند، گاه حتی به دلیل همین مسائل روانی نمی‌توانند به نعوظ برسند و به اشتباه برای درمان مشکل نعوظ خود به دنبال درمان هستند.

برای مثال ممکن است تا به حال چندین بار بعد از رابطه جنسی، همسرتان از شما ایراد گرفته و یا بر سر مسائلی با هم دعوا کرده باشید، در واقع همزمانی تنش با رابطه جنسی به شما یاد داده که همیشه بعد از رابطه قرار است دعوا داشته باشید (نظریه شرطی سازی پاولف) پس به طور ناخودآگاه از رابطه منزجر می‌شوند (اما به طور خودآگاه تمایل به رابطه دارند).

اختلالات جنسی مردان | عواملی که موجب مشکل در شروع رابطه می‌شوند

همیشه برای شروع رابطه جنسی، مقدماتی لازم است. برای مثال در مردان نعوظ کامل، یکی از ملزومات رابطه است. اما گاهی آقایون قادر به حفظ نعوظ خود نیستند و به همین دلیل رابطه پایان می‌یابد؛ یا به روش دیگری ادامه پیدا می‌کند. در این قسمت چند نمونه از دلایل اختلال در نعوظ را ذکر کرده ایم.

  1. قند خون بالا
  2. فشار خون بالا
  3. کلسترول بالا
  4. کم بودن و کاهش جریان خون در آلت تناسلی
  5. مشکل در کارکرد اعصاب
  6. اختلال در هورمون‌ها
  7.  اختلالات جنسی مردان به دلیل دیابت
  8. مشکلات قلبی و عروقی
  9. عوارض برخی از داروها
  10. نداشتن اعتماد به نفس
  11. اضافه وزن و چاقی
  12. مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات
  13. آپنه انسدادی خواب
  14. سندروم پای بی قرار
  15. اسکلرودرمی
  16. سرطان پروستات
  17.  سکته مغزی
  18.  اختلالات جنسی مردان به دلیل آسیب نخاعی
  19.  آسیب به لگن
  20. بیماری صرع
  21. در اختلال پریاپیسم، نعوظ طولانی مدتی که با میل جنسی همراه نیست؛ اتفاق می‌افتد. در این مورد احتمالا فرد، بعد از رابطه دچار مشکل خواهد شد.

اختلالات جنسی مردان | ناتوانی در رسیدن به لذت جسمی یا روانی

زود انزالی در ردیف دوم شایع ترین اختلالات جنسی مردان است. این مردان از رابطه جنسی خود رضایت ندارند چرا که نمی‌توانند مدت زمان بیشتری عمل دخول را انجام دهند و دائم به دنبال راهی برای بالا بردن زمان رابطه هستند. گاه این مساله تبدیل به نوعی وسواس شده و با وجود نرمال بودن طول رابطه همچنان حس رضایت وجود ندارد (حتی اگر همسرشان رضایت داشته باشند، خودشان راضی نیستند). در مورد این مردان متخصصان جنسی باید به بررسی موارد زیر بپردازند:

1- آیا مشکل جسمانی وجود دارد؟

2- مدت رابطه چقدر است؟ انتظار زن و شوهر برای رسیدن به لذت چقدر است؟

3- در صورتی که مشکل جسمانی نبود چه عوامل روانشناختی موجب زودانزالی می‌شود؟

دیرانزالی که در مردان بسیار نادر است، باعث می‌شود که ارگاسم دیرتر به عمل بیاید یا شاید هم اصلا به ارگاسم نرسد. این مساله باعث مشکلاتی مثل نارضایتی جنسی خانم و اقا می‌شود.   دیر انزالی در مردان بیشتر بدلیل دیابت و چاقی بروز می‌یابد.

دسته سوم مردانی هستند که به دلیل اسپاسم عضله یا التهاب پروستات و یا التهاب غده ی پروستات، انزالش ممکن است با درد همراه باشد، البته دلیل دیگرش هم می‌تواند اختلالات عصبی و استرس باشد. این مردان نیز نمی‌توانند از ارگاسم لذت برده و به مرور دچار اختلالات جنسی دیگربرای مردان  نیز می‌شوند. برای آشنایی با علل درد بیضه بعد از رابطه جنسی کلیک کنید.

در برخی از آقایانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و یا داروهای پروستات مصرف می‌کنند، به دلیل آسیب عصبی ممکن است هنگام انزال مایع منی از آن‌ها خارج نشود.

انزال معکوس یا عقب گرد

در این نوع از انزال، مایع منی از آلت تناسلی خارج نشده، به مثانه منتقل می‌شود و از طریق ادرار دفع می‌شود. انزال معکوس یا عقب گرد از اختلالات جنسی مردان محسوب می‌شود که ریشه جسمانی دارد. این عامل موجب عدم لذت در رابطه جنسی برای مردان است؛ که یکی از دلیل ناباروری نیز محسوب می‌شود.

مردانی که تمایلی به برقراری رابطه جنسی ندارند

بعضی از مردان به طور ذاتی میل کمتری به برقراری رابطه جنسی دارند و این مساله ارتباطی به اختلالات جنسی مردان ندارد. این موضوع می‌توان ریشه در سبک تربیتی، باورهای فردی، فیزولوژی بدن، تیپ شخصیتی و …. دارد. این مردان با وجود اینکه همسری زیبا و دلربا دارند، شروع کننده رابطه نیستند و یا در رابطه گرم و صمیمی رفتار نمی‌کنند.

معمولا قبل ازدواج فردی محترم و با شخصیت تصور می‌شوند، اما بعد از ازدواج هم تمایلی به انجام وظایف زناشویی ندارند. فقدان میل جنسی می‌تواند با یکنواخت شدن رابطه و بالا رفتن سن نیز پیش بیاید که در مورد این افراد راهکارهای بهتری برای درمان وجود دارد. برخی دیگر از علل از بین رفتن میل جنسی عبارتند از:

  • عوارض بعضی از داروها
  • مشکلات هورمونی
  • استرس و اضطراب
  • کمبود تستوسترون
  • بیماری سیستمیک
  • افسردگی و بیماری های روانی
  • خستگی و کار زیاد
  • مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات
  • اضافه وزن و چاقی
  • ترس از ابتلا به بیماری های مقاربتی

خودارضایی

قطعا خودارضایی، یکی از تاثیر گذارترین عوامل در اختلالات جنسی مردان است. مردان به دلایل مختلفی به این رفتار روی می‌آورند. اما به طور کلی، پس از مدتی، اعتیاد به خودارضایی سبب بروز مشکلات جدی تری در روابط آنها خواهد شد. مردانی که خودارضایی می‌کنند؛ علاقه خود را به برقراری رابطه جنسی از دست می‌دهند. کوتاه شدن مدت زمان انزال نیز از دیگر عوارض خودارضایی برای مردان است.

درمان اختلالات جنسی مردان

 

بیشتر اختلالات جنسی در مردان، قابل کنترل و درمان هستند. متخصصین، روش های مختلفی را برای درمان پیشنهاد می‌کنند. اما همه آن‎‌ها برای افراد، موثر نیستند. در درمان اختلالات جنسی، علاوه بر رفع مشکلات جسمانی، باید به عوامل روانی نیز توجه کرد. در این قسمت چند نمونه از راهکار های درمانی را ذکر خواهیم کرد.

🔻دارودرمانی

همیشه مصرف داروی جدید برای درمان، پیشنهاد نمی‌شود. گاهی اختلالات جنسی مردان در اثر عوارض جانبی داروهای قبلی، ایجاد شده است. در چنین مواردی با کمک متخصص بهتر است مصرف دارو را قطع کرده یا دوز آن را تغییر دهید. هورمون درمانی نیز یکی از روش های درمانی است؛ که در درمان اختلالات جنسی مردان موثر است. مصرف خودسرانه داروهای شیمیایی که در رسانه ها تبلیغ می‌شوند؛ روش درستی نیست. برای دارو درمانی، حتما با یک متخصص مشورت کنید.

🔻ورزش کگل

ورزش و فعالیت بدنی، یکی از موثرترین روش های درمان اختلالات جنسی مردان است. ورزش نه تنها ترشح هورمون ها را تنظیم کرده؛ بلکه با تقویت ماهیچه های مرتبط، به بهبود کیفیت رابطه جنسی کمک می‌کند. کگل نامعضلات کف لگن است که با انقباض مداوم آنها می‌توانید عملکرد جنسی خود را بالا ببرید. 

🔻مراجعه به مشاور

برای برطرف کردن ریشه روانی اختلالات جنسی مردان، مراجعه به روانشناس یا سکستراپیست، ضروری است. روانشناس با کمک روان درمانی، تکنیک های رفتاری-شناختی و روش های تن آرامی و کنترل تنفس به برطرف کردن اختلالات جنسی می‌پردازند. گاهی علت شکل گیری برخی از مشکلات در رابطه جنسی، همسر است؛ به همین دلیل زوجین با یکدیگر باید از زوج درمانگر کمک بگیرند. همکاری همسر در فرایند درمان، بسیار موثر خواهد بود.

سخن آخر

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دستیابی به دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته و کسب علم های نوین، اغلب بیماری ها مانند اختلالات جنسی مردان قابل درمان هستند و جای نگرانی برای آنها نیست . در صورت وجود هرکدام از علائم ، بهتر است ابتدا به متخصصین مراجعه کرده و زیر نظر و تحت مراقبت او دست به درمان و مصرف انواع داروها بزنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات جنسی مردان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

سوالات متداول

اختلالات میل جنسی مردان، به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

به طور کلی افراد ممکن است در شروع که با میل جنسی همراه است؛ در قسمت برانگیختگی و در نهایت ارگاسم، دچار اختلالاتی شوند.

بهترین راه درمان برای اختلالات جنسی مردان کدام است؟

دارودرمانی، ورزش کگل، مراجعه به روانشناس از روش های موثر درمان اختلالات جنسی مردان هستند.

داروهای موثر در درمان اختلالات جنسی مردان کدام اند؟

برای مصرف دارو، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. از مصرف خودسرانه داروها جدا خودداری کنید و گول تبلیغات رسانه ها را نخورید.

(0) نظر

دیر انزالی چیست | علت و بهترین قرص درمان دیر انزالی

پنج شنبه بیست و پنجم 3 1402

اگرچه بیشتر مردان ممکن است از زودانزالی خود گله داشته باشند و این مسئله باعث بروز مشکلات بین زوجین شود، اما دیر انزالی هم یکی از مشکلات و معضلات بعضی از زوجین است که در زنان با عنوان تاخیر در ارگاسم و در مردان با عنوان دیر انزالی یا انزال دیررس شناخته می‌­شود. اما به راستی دیرانزالی چیست؟ آیا مزیت است یا عیب؟

دیر انزالی به معنای عدم تجربه ارگاسم در رابطه جنسی طبیعی و یا انزال بسیار دیررس است که می­‌تواند باعث عدم رضایت طرفین از رابطه جنسی شده و مشکلاتی را به وجود بیاورد. با آگاهی از دلایل و راه‌های درمان انزال دیررس و کمک گرفتن از یک فرد متخصص، می‌توانید این مساله را برطرف سازید و کیفیت رابطه جنسی خود را ارتقا دهید.

منبع: دیر انزالی چیست | علت و بهترین قرص درمان دیر انزالی

دیر انزالی چیست؟

دیر انزالی در مردان یعنی ناتوانی در به انزال رسیدن در یک رابطه جنسی معمولی در زمانی که دو طرف بتوانند از رابطه جنسی لذت ببرند. به عبارت دیگر دیر انزالی ناتوانی مرد در رسیدن به اوج لذت جنسی است در حالی که میل و تحریک جنسی به میزان کافی وجود دارد. معمولا اکثر مردان چند دقیقه پس از فعالیت جنسی و آمیزش جنسی، ارگاسم و اوج لذت را تجربه می­‌کنند در حالی که برخی از مردان یا بسیار دیر به انزال می‌­رسند یا اصلا به ارگاسم نمی­‌رسند.

فراموش نکنید که دیر انزالی زمانی است که نعوظ در آلت تناسلی کامل است و میل جنسی نیز وجود دارد. دیرانزالی را با اختلال نعوظ اشتباه نگیرید. فراموش نکنید که معمولا زمان انزال زنان در مقایسه با مردان، طولانی تر است و این به معنی دیرانزالی نیست.

مدت زمانی که برای دیرانزالی تعریف می­‌شود، ناتوانی در انزال برای حداقل 30 دقیقه پس از شروع آمیزش جنسی است. مدت نرمال آمیزش جنسی برای مردان 5 الی 15 دقیقه است اما کسانی که دچار دیرانزالی هستند، معمولا انزال آن‌ها 30 تا 60 دقیقه طول می­‌کشد و این مسئله برای شریک جنسی آن‌ها می­‌تواند دردآور وخسته کننده باشد.

انواع مختلف دیر انزالی

دیرانزالی انواع مختلفی مثل موقعیتی و همه گیر، دارد. در دیرانزالی موقعیتی، فرد فقط در بعضی شرایط به این حالت دچار می‌شود. برای مثال فقط وقتی با همسر خود رابطه جنسی دارد دچار دیرانزالی می‌شود. اما در نوع همه گیر، او در هر شرایطی انزال طولانی مدت دارد. حتی در خودارضایی نیز، بسیار دیر به انزال می‌رسد. حتما به این نکته توجه کنید که همسرتان به تازگی دیرانزال شده است یا از ابتدای رابطه همواره این مشکل وجود داشته! این موضوع برای فرایند، اهمیت دارد.

علائم و نشانه‌های دیرانزالی چیست؟

در بیشتر موارد، مردانی که دچار دیرانزالی هستند در رابطه جنسی عادی به ارگاسم نمی‌رسند و تنها پس از خودارضایی ارگاسم را تجربه می‌کنند. دیر انزالی یکی از اختلالات نادر در مردان است و تقریبا 8 درصد مردان درگیر آن هستند و برخلاف تصور نه تنها مزیت نیست، بلکه بسیار آزار دهنده و مشکل زاست. شدت دیر انزالی از کم تا بسیار زیاد متغیر است:

کم: مردانی که تحت شرایط و حالت‌های خاص آمیزش به ارگاسم می­‌رسند.

متوسط: مردانی که در آمیزش جنسی به ارگاسم نمی‌­رسند و حتما باید با رابطه جنسی دهانی یا تحریک دستی ارگاسم را تجربه کنند.

زیاد: مردانی که فقط در تنهایی و با خودارضایی قادر به انزال هستند.

بسیار زیاد: مردانی که اصلا و تقریبا تحت هیچ شرایطی قادر به انزال نیستند.

به طور کلی اگر رسیدن به انزال سبب خستگی، استرس و ناراحتی فرد یا شریک جنسی‌ شود و قبل از رسیدن به انزال به دلیل از بین رفتن نعوظ، آسیب و درد فیزیکی یا درخواست شریک جنسی مجبور به توقف رابطه نمایید، شما به دیر انزالی مبتلا هستید.

تاثیر دیرانزالی در رابطه

قطعا پس از مدتی، دیرانزالی اثرات منفی در رابطه، خواهد داشت. سردی و بی میلی جنسی، طلاق عاطفی، خیانت و… نمونه هایی از اثرات این اختلال در رابطه است. گاهی فرد برای تجربه ارگاسم یا انزال خود، با طولانی تر کردن رابطه، به شریک خود آسیب جسمی می‌رساند. احتمالا این مشکل به بیرون اتاق خواب نیز منتقل شده و افراد را از زندگی جنسی خود منزجر کند.

علت دیر انزالی یا انزال دیررس چیست؟

دیر انزالی مانند اکثر مشکلات جنسی دو بعد جسمانی و روانی دارد. در ادامه هم دلایل جسمانی و هم دلایل روانی دیر انزالی را بررسی می­‌کنیم:

1. دلایل جسمانی دیر انزالی

عمده‌ترین دلیل فیزیکی دیر انزالی، عوارض جانبی برخی از داروها مانند داروهای آرامبخش، ضدافسردگی، فشار خون، الکل و برخی از مسکن‌هاست. همچنین برخی از آسیب‌های جسمانی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی، MS، دیابت، جراحی و آسیب‌های مربوط به پروستات و کاهش حساسیت آلت تناسلی ناشی از افزایش سن است. همچنین بیماری‌های مرتبط با هیپوفیز و غده تیروئید نیز می‌­تواند باعث دیرانزالی شود. بیماری‌های هورمونی، عفونت‌های مجاری ادراری و آسیب‌های لگن نیز در دیرانزالی موثر هستند. ژنتیک نیز یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد دیرانزالی است.

2. دلایل روانی دیر انزالی

اما همیشه علت مشکل، از جسم منشا نمی‌گیرد و دلایل روانی شاید بیش از دلایل جسمانی باعث دیرانزالی شوند. برخی از آن‌ها به طور خلاصه عبارتند از:

-خشم سرکوب شده و فشار و استرس درونی
-مشکلات عاطفی بین زوجین
-عقاید افراطی مذهبی و احساس گناه از انزال
-ترس از بارداری ناخواسته
-کمبود اعتماد به نفس در مورد عملکرد جنسی
-اضطراب و افسردگی و داشتن تصویر منفی از بدن
-سبک زندگی ناسالم مانند خواب ناکافی و ناسالم، تغذیه نامناسب و عدم تحرک کافی
-حواس پرتی به دلیل اضطراب
-نگرانی در مورد ارضا شدن شریک جنسی که باعث تلاش ناخوداگاه برای تاخیر در انزال می­‌شود.
-شدت زیاد خودارضایی (3 بار در هفته یا بیشتر) و عادت به ارضا شدن در شرایط مشابه خودارضایی
-تفاوت در تصویر و حس خودارضایی و رابطه جنسی

جلوگیری از بروز دیرانزالی

قطعا جلوی بالارفتن سن را نمی‌توان گرفت؛ اما با اصلاح سبک زندگی و انجام تمریناتی ساده، می‌توان از دیرانزالی پیشگیری کرد. با اینکه شاید آقایون با این اختلال مشکلی نداشته باشند؛ اما باید همسران خود را نیز در نظر داشته باشند. برای مثال عدم تماشای پورن، و یا گفتگوی صادقانه با همسر از راهکارهای ساده و موثر در جلوگیری از بروز دیرانزالی، هستند.

درمان اختلال دیرانزالی یا انزال دیررس

قبل از درمان، نیاز به تشخیص دقیق بیماری، توسط یک پزشک است. متخصصان گاهی برای تشخیص دیرانزالی از آزمایش خون، آزماش ادرار و معاینه فیزیکی، کمک می‌گیرند. اولین راه درمان این مساله پذیرش آن است و مرد برای درمان دیرانزالی باید در نحوه فعالیت جنسی خود تغییراتی ایجاد کند. تغییر در زمان آمیزش، حالت یا پوزیشن نزدیکی و مکان آن بسیار مهم است. برخلاف زود انزالی، درمان دارویی خاصی برای دیرانزالی وجود ندارد؛ اما برخی دیگر از راه‎های درمان دیر انزالی عبارتند از:

1. ترک عادت‌های غلط مربوط به نحوه خاص ارضا شدن و اصرار به ارضا شدن تحت همان شرایط

2. بهبود سبک زندگی که شامل خواب سالم و کافی، تغذیه سالم و ورزش روزمره است.

3. کاهش مصرف یا ترک مواد مخدر و الکل

4. کنترل دوز مصرفی داروهایی که منجر به کاهش عملکرد جنسی می‌­شود.

5. ایجاد وقفه در فعالیت جنسی؛ یعنی مرد بین دو رابطه جنسی هیچ گونه تحریک جنسی یا ارضا را تجربه نکرده و خود را برای رابطه جنسی سالم با شریک زندگی‌اش آماده کند تا در بیشترین حالت تحریک به رابطه جنسی برسد.

6. استفاده از برخی داروها برای درمان دیر انزالی که تنها با تجویز پزشک قابل مصرف هستند.

7. اصلاح ساختار خانواده و برطرف کردن مشکلات مزمن بین زن و شوهر

8. ورزش و فعالیت های بدنی مثل تمرینات کگل ، با تقویت عضلات لگن و تنظیم هورمون ها به درمان دیرانزالی، کمک می‌کند.

9. مراجعه به روانشناس متخصص 

شاید شما هم در رسانه ها تبلیغ محصولات جنسی را دیده باشید. قبل از خرید و مصرف این داروها حتما در مورد آنها تحقیق کرده و با پزشک خود، مشورت کنید. درمان های خانگی نیز، تاثیرات کوتاه مدت دارند و حتی ممکن است عارضه های دیگری را برای شما ایجاد کنند.

سخن پایانی

دیرانزالی، کیفیت رابطه جنسی را تحت الشعاع خواهد داد. اگر دوطرف از این موضوع ناراضی هستند؛ باید با کمک یکدیگر به درمان بپردازند. به طور کلی با افزایش سن، تایم انزال افزایش پیدا می‌کند که یک عامل طبیعی است. اما باتوجه به مطالبی که ذکر شد؛ همراهی همسر نیز مهم است. در این مسیر، حتما از یک درمانگر کمک بگیرید. قبل از هرچیز به دنبال علت این مشکل باشید و با برطرف کردن آن، درمان را نیز آسان تر کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دیرانزالی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

علت دیرارضا شدن مرد چیست؟

عوامل جسمانی مثل، مصرف برخی از داروها و حتی بیماری های خاص، اختلال در ترشح هورمون ها، ژنتیک و … و عوامل روانی آن مثل اضطراب، ترس از بارداری ناخواسته، خشم سرکوب شده و مشکلات عاطفی بین زوجین، از علل ایجاد دیر انزالی در همسر هستند.

درمان دیر انزالی چیست؟

کمک گرفتن از روانشناس یا سکستراپیست، کنترل مصرف داروهای مختلف، تغذیه مناسب، کاهش مصرف مواد مخدر و الکل و ایجاد وقفه در فعالیت های جنسی از راه های درمانی دیرانزالی هستند؛ که در مقاله به طور مفصل به توضیح آنها پرداخته ایم.

خصوصیات مردان دیرانزال چیست؟

معمولا در رابطه جنسی، به خاطر مشکل خود، اعتماد به نفس پایینی دارند؛ از رابطه جنسی پرهیز می‌کنند و احتمالا افرادی مضطرب هستند

(0) نظر
X