newmiiind

newmiiind

دیر انزالی چیست | علت و بهترین قرص درمان دیر انزالی

پنج شنبه بیست و پنجم 3 1402

اگرچه بیشتر مردان ممکن است از زودانزالی خود گله داشته باشند و این مسئله باعث بروز مشکلات بین زوجین شود، اما دیر انزالی هم یکی از مشکلات و معضلات بعضی از زوجین است که در زنان با عنوان تاخیر در ارگاسم و در مردان با عنوان دیر انزالی یا انزال دیررس شناخته می‌­شود. اما به راستی دیرانزالی چیست؟ آیا مزیت است یا عیب؟

دیر انزالی به معنای عدم تجربه ارگاسم در رابطه جنسی طبیعی و یا انزال بسیار دیررس است که می­‌تواند باعث عدم رضایت طرفین از رابطه جنسی شده و مشکلاتی را به وجود بیاورد. با آگاهی از دلایل و راه‌های درمان انزال دیررس و کمک گرفتن از یک فرد متخصص، می‌توانید این مساله را برطرف سازید و کیفیت رابطه جنسی خود را ارتقا دهید.

منبع: دیر انزالی چیست | علت و بهترین قرص درمان دیر انزالی

دیر انزالی چیست؟

دیر انزالی در مردان یعنی ناتوانی در به انزال رسیدن در یک رابطه جنسی معمولی در زمانی که دو طرف بتوانند از رابطه جنسی لذت ببرند. به عبارت دیگر دیر انزالی ناتوانی مرد در رسیدن به اوج لذت جنسی است در حالی که میل و تحریک جنسی به میزان کافی وجود دارد. معمولا اکثر مردان چند دقیقه پس از فعالیت جنسی و آمیزش جنسی، ارگاسم و اوج لذت را تجربه می­‌کنند در حالی که برخی از مردان یا بسیار دیر به انزال می‌­رسند یا اصلا به ارگاسم نمی­‌رسند.

فراموش نکنید که دیر انزالی زمانی است که نعوظ در آلت تناسلی کامل است و میل جنسی نیز وجود دارد. دیرانزالی را با اختلال نعوظ اشتباه نگیرید. فراموش نکنید که معمولا زمان انزال زنان در مقایسه با مردان، طولانی تر است و این به معنی دیرانزالی نیست.

مدت زمانی که برای دیرانزالی تعریف می­‌شود، ناتوانی در انزال برای حداقل 30 دقیقه پس از شروع آمیزش جنسی است. مدت نرمال آمیزش جنسی برای مردان 5 الی 15 دقیقه است اما کسانی که دچار دیرانزالی هستند، معمولا انزال آن‌ها 30 تا 60 دقیقه طول می­‌کشد و این مسئله برای شریک جنسی آن‌ها می­‌تواند دردآور وخسته کننده باشد.

انواع مختلف دیر انزالی

دیرانزالی انواع مختلفی مثل موقعیتی و همه گیر، دارد. در دیرانزالی موقعیتی، فرد فقط در بعضی شرایط به این حالت دچار می‌شود. برای مثال فقط وقتی با همسر خود رابطه جنسی دارد دچار دیرانزالی می‌شود. اما در نوع همه گیر، او در هر شرایطی انزال طولانی مدت دارد. حتی در خودارضایی نیز، بسیار دیر به انزال می‌رسد. حتما به این نکته توجه کنید که همسرتان به تازگی دیرانزال شده است یا از ابتدای رابطه همواره این مشکل وجود داشته! این موضوع برای فرایند، اهمیت دارد.

علائم و نشانه‌های دیرانزالی چیست؟

در بیشتر موارد، مردانی که دچار دیرانزالی هستند در رابطه جنسی عادی به ارگاسم نمی‌رسند و تنها پس از خودارضایی ارگاسم را تجربه می‌کنند. دیر انزالی یکی از اختلالات نادر در مردان است و تقریبا 8 درصد مردان درگیر آن هستند و برخلاف تصور نه تنها مزیت نیست، بلکه بسیار آزار دهنده و مشکل زاست. شدت دیر انزالی از کم تا بسیار زیاد متغیر است:

کم: مردانی که تحت شرایط و حالت‌های خاص آمیزش به ارگاسم می­‌رسند.

متوسط: مردانی که در آمیزش جنسی به ارگاسم نمی‌­رسند و حتما باید با رابطه جنسی دهانی یا تحریک دستی ارگاسم را تجربه کنند.

زیاد: مردانی که فقط در تنهایی و با خودارضایی قادر به انزال هستند.

بسیار زیاد: مردانی که اصلا و تقریبا تحت هیچ شرایطی قادر به انزال نیستند.

به طور کلی اگر رسیدن به انزال سبب خستگی، استرس و ناراحتی فرد یا شریک جنسی‌ شود و قبل از رسیدن به انزال به دلیل از بین رفتن نعوظ، آسیب و درد فیزیکی یا درخواست شریک جنسی مجبور به توقف رابطه نمایید، شما به دیر انزالی مبتلا هستید.

تاثیر دیرانزالی در رابطه

قطعا پس از مدتی، دیرانزالی اثرات منفی در رابطه، خواهد داشت. سردی و بی میلی جنسی، طلاق عاطفی، خیانت و… نمونه هایی از اثرات این اختلال در رابطه است. گاهی فرد برای تجربه ارگاسم یا انزال خود، با طولانی تر کردن رابطه، به شریک خود آسیب جسمی می‌رساند. احتمالا این مشکل به بیرون اتاق خواب نیز منتقل شده و افراد را از زندگی جنسی خود منزجر کند.

علت دیر انزالی یا انزال دیررس چیست؟

دیر انزالی مانند اکثر مشکلات جنسی دو بعد جسمانی و روانی دارد. در ادامه هم دلایل جسمانی و هم دلایل روانی دیر انزالی را بررسی می­‌کنیم:

1. دلایل جسمانی دیر انزالی

عمده‌ترین دلیل فیزیکی دیر انزالی، عوارض جانبی برخی از داروها مانند داروهای آرامبخش، ضدافسردگی، فشار خون، الکل و برخی از مسکن‌هاست. همچنین برخی از آسیب‌های جسمانی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی، MS، دیابت، جراحی و آسیب‌های مربوط به پروستات و کاهش حساسیت آلت تناسلی ناشی از افزایش سن است. همچنین بیماری‌های مرتبط با هیپوفیز و غده تیروئید نیز می‌­تواند باعث دیرانزالی شود. بیماری‌های هورمونی، عفونت‌های مجاری ادراری و آسیب‌های لگن نیز در دیرانزالی موثر هستند. ژنتیک نیز یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد دیرانزالی است.

2. دلایل روانی دیر انزالی

اما همیشه علت مشکل، از جسم منشا نمی‌گیرد و دلایل روانی شاید بیش از دلایل جسمانی باعث دیرانزالی شوند. برخی از آن‌ها به طور خلاصه عبارتند از:

-خشم سرکوب شده و فشار و استرس درونی
-مشکلات عاطفی بین زوجین
-عقاید افراطی مذهبی و احساس گناه از انزال
-ترس از بارداری ناخواسته
-کمبود اعتماد به نفس در مورد عملکرد جنسی
-اضطراب و افسردگی و داشتن تصویر منفی از بدن
-سبک زندگی ناسالم مانند خواب ناکافی و ناسالم، تغذیه نامناسب و عدم تحرک کافی
-حواس پرتی به دلیل اضطراب
-نگرانی در مورد ارضا شدن شریک جنسی که باعث تلاش ناخوداگاه برای تاخیر در انزال می­‌شود.
-شدت زیاد خودارضایی (3 بار در هفته یا بیشتر) و عادت به ارضا شدن در شرایط مشابه خودارضایی
-تفاوت در تصویر و حس خودارضایی و رابطه جنسی

جلوگیری از بروز دیرانزالی

قطعا جلوی بالارفتن سن را نمی‌توان گرفت؛ اما با اصلاح سبک زندگی و انجام تمریناتی ساده، می‌توان از دیرانزالی پیشگیری کرد. با اینکه شاید آقایون با این اختلال مشکلی نداشته باشند؛ اما باید همسران خود را نیز در نظر داشته باشند. برای مثال عدم تماشای پورن، و یا گفتگوی صادقانه با همسر از راهکارهای ساده و موثر در جلوگیری از بروز دیرانزالی، هستند.

درمان اختلال دیرانزالی یا انزال دیررس

قبل از درمان، نیاز به تشخیص دقیق بیماری، توسط یک پزشک است. متخصصان گاهی برای تشخیص دیرانزالی از آزمایش خون، آزماش ادرار و معاینه فیزیکی، کمک می‌گیرند. اولین راه درمان این مساله پذیرش آن است و مرد برای درمان دیرانزالی باید در نحوه فعالیت جنسی خود تغییراتی ایجاد کند. تغییر در زمان آمیزش، حالت یا پوزیشن نزدیکی و مکان آن بسیار مهم است. برخلاف زود انزالی، درمان دارویی خاصی برای دیرانزالی وجود ندارد؛ اما برخی دیگر از راه‎های درمان دیر انزالی عبارتند از:

1. ترک عادت‌های غلط مربوط به نحوه خاص ارضا شدن و اصرار به ارضا شدن تحت همان شرایط

2. بهبود سبک زندگی که شامل خواب سالم و کافی، تغذیه سالم و ورزش روزمره است.

3. کاهش مصرف یا ترک مواد مخدر و الکل

4. کنترل دوز مصرفی داروهایی که منجر به کاهش عملکرد جنسی می‌­شود.

5. ایجاد وقفه در فعالیت جنسی؛ یعنی مرد بین دو رابطه جنسی هیچ گونه تحریک جنسی یا ارضا را تجربه نکرده و خود را برای رابطه جنسی سالم با شریک زندگی‌اش آماده کند تا در بیشترین حالت تحریک به رابطه جنسی برسد.

6. استفاده از برخی داروها برای درمان دیر انزالی که تنها با تجویز پزشک قابل مصرف هستند.

7. اصلاح ساختار خانواده و برطرف کردن مشکلات مزمن بین زن و شوهر

8. ورزش و فعالیت های بدنی مثل تمرینات کگل ، با تقویت عضلات لگن و تنظیم هورمون ها به درمان دیرانزالی، کمک می‌کند.

9. مراجعه به روانشناس متخصص 

شاید شما هم در رسانه ها تبلیغ محصولات جنسی را دیده باشید. قبل از خرید و مصرف این داروها حتما در مورد آنها تحقیق کرده و با پزشک خود، مشورت کنید. درمان های خانگی نیز، تاثیرات کوتاه مدت دارند و حتی ممکن است عارضه های دیگری را برای شما ایجاد کنند.

سخن پایانی

دیرانزالی، کیفیت رابطه جنسی را تحت الشعاع خواهد داد. اگر دوطرف از این موضوع ناراضی هستند؛ باید با کمک یکدیگر به درمان بپردازند. به طور کلی با افزایش سن، تایم انزال افزایش پیدا می‌کند که یک عامل طبیعی است. اما باتوجه به مطالبی که ذکر شد؛ همراهی همسر نیز مهم است. در این مسیر، حتما از یک درمانگر کمک بگیرید. قبل از هرچیز به دنبال علت این مشکل باشید و با برطرف کردن آن، درمان را نیز آسان تر کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دیرانزالی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

علت دیرارضا شدن مرد چیست؟

عوامل جسمانی مثل، مصرف برخی از داروها و حتی بیماری های خاص، اختلال در ترشح هورمون ها، ژنتیک و … و عوامل روانی آن مثل اضطراب، ترس از بارداری ناخواسته، خشم سرکوب شده و مشکلات عاطفی بین زوجین، از علل ایجاد دیر انزالی در همسر هستند.

درمان دیر انزالی چیست؟

کمک گرفتن از روانشناس یا سکستراپیست، کنترل مصرف داروهای مختلف، تغذیه مناسب، کاهش مصرف مواد مخدر و الکل و ایجاد وقفه در فعالیت های جنسی از راه های درمانی دیرانزالی هستند؛ که در مقاله به طور مفصل به توضیح آنها پرداخته ایم.

خصوصیات مردان دیرانزال چیست؟

معمولا در رابطه جنسی، به خاطر مشکل خود، اعتماد به نفس پایینی دارند؛ از رابطه جنسی پرهیز می‌کنند و احتمالا افرادی مضطرب هستند

(0) نظر

مصرف همزمان الکل و کلونازپام، آلپرازولام

چهارشنبه بیست و چهارم 3 1402

مصرف همزمان الکل و کلونازپام، آلپرازولام چه پیامد هایی دارد ؟ مصرف مواد مخدر و الکل خود ذاتا ضررهای جبران‌ناپذیری برای سلامت بدن انسان دارد؛ ولی در این بین بعضی افراد هم هستند که الکل و مواد مخدر را هم زمان با هم مصرف می‌کنند؛ این مسئله نگرانی بیشتری دارد و حتی امکان ‌مرگ شخص وجود دارد. برخی داروهای مسکن و آرام‌بخش هم مانند ماده مخدر عمل می‌کنند و اعتیاد آورند. آلپروزلام و کلونازپام از جمله آنهاست که به ‌عنوان یک داروی مسکن قوی در درمان اضطراب شدید به کار می‌رود. اگر آلپرازولام همراه با الکل مصرف شودف فعالیت اسید گاما آمینوبوتریک را افزایش می‌دهد. گاما آمینوبوتریک یک انتقال دهنده عصبی است که عملکرد و فعالیت سیستم عصبی مرکزی (مغز) را تحت تاثیر قرار می‌دهد و فعالیت‌های آن را کند می‌کند. در نهایت اثر آرام بخشی به فرد می‌دهد. این مواد که هر دو کاهنده فعالیت‌های سیستم عصبی‌اند، با هم موجب اوردوز شخص می‌شوند که تهدید جدی برای فرد است.

آلپرازولام و کلونازپام چیست

آلپرازولام، یک داروی ضد اضطراب است که پزشک جهت آرامش بیمار تجویز می‌کند و نام دیگر آن زاناکس است. این دارو جز گروه دارویی بنزودیازپین می‌باشد، و مانند داروی مسکن عمل می‌کند. بنزودیازپین‌ها غالبا در درمان اضطراب، اختلال هراس و بعضی اوقات ترک الکل یا تشنج توصیه می‌گردند. هدف آن کاهش فعالیت سیستم عصبی مرکزی و آرام بخشی در بیمار است. الکل هم مثل این داروها تاثیر آرام‌بخشی دارد، برای همین تولید‌کنندگان آلپرازولام توصیه جدی دارند که این داروها هرگز با الکل مصرف نشود. 

کلونازپام روی برخی مواد شیمیایی موجود در مغزاثر می‌گذارد، که غلظت نامتعادل دارند. به عنوان یک داروی ضد تشنج است و ضد صرع نیز کاربرد دارد. کلونازپام جهت درمان انواعی از اختلالات تشنجی (مانند صرع غایب یا سندرم لنوکس گاستات) و اختلال پانیک (مانند هراس از فضای باز) در کودکان و بزرگسالان هم بکار می رود. هرگز کلونازپام را با الکل مصف نکنید. 

خطرات استفاده همزمان کلونازپام، آلپرازولام و الکل

مراقب باشید که مصرف آلپرازولام، علائم اعتیاد به الکل را تشدید می‌کند و همچنین مصرف الکل هم علائم مصرف آلپرازولام را شدت می‌بخشد. بنابراین اگر آلپرازولام و الکل همزمان مصرف شوند، تا جدا جدا، تاثیرشان چند برابر خواهد شد. در نتیجه فرد در معرض خطرات آرام‌بخشی بیش از حد، اتفاق خطرناک، مشکلات قلبی و تنفسی و حتی از دست دادن هوشیاری قرار می‌گیرد. تداخل آلپرازولام و الکل تهدیدی بسیار جدی برای زندگی فرد است. اوردوز و مسمومیت از خطرات شایع آن است.

اوردوز

مصرف بیش از حد این دو با هم و در یک نوبت (استفاده از دوز کشنده) مشکلات جدی همچون تنگی نفس، لختگی خون و در نهایت نرسیدن اکسیژن کافی به اندام‌های حیاتی مانند قلب و مغز می‌شود. اگر هم  اکسیژن کافی به قلب و مغز نرسد موجب سکته فرد خواهد شد. نکته مهم این است که تمامی این عوارضی که گفتیم با مصرف همزمان و بیش از حد این دو (آلپرازولام، کلونازپام با الکل) به وجود می‌آید، با سرعت خیلی بالا در بدن رخ می‌دهند, تا جایی که تلاش برای رساندن به اورژانس و کمک‌های اولیه بی‌ثمر است و اوردوز و مرگ فرد را به دنبال دارد. مسمومیت | مصرف همزمان الکل و کلونازپام، آلپرازولام

گاهی هم مصرف همزمان این دو ماده با هم در بدن فرد مسمومیت ایجاد می‌کند. اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، یادتان باشد هیچ گونه عمل خودسرانه‌ای انجام ندهید. بهترین و مهمترین کار این است که، با اورژانس تماس بگیرید و از یک تیم پزشکی کمک بخواهید.

علائم اوردوز با آلپروزلام یا کلونازپام و الکل

همان‌طور که گفتیم اگر فردی حتی مقدار کمی از این داروها را با الکل به طور دائم مصرف کند، مشکلاتی که برایش به وجود می‌آیند در نهایت او را به کام مرگ خواهد کشید. اولین علائم آن بعد از مصرف، لخته شدن خون، نرسیدن اکسیژن به اعضای حیاتی بدن از جمله مغز و قلب و  سپس سکته است. آلپرازولام و کلوتازپام اگر طولانی مدت مصرف شوند، ترک کردن آنها بسیار سخت خواهد بود. شما باید این کار را حتما تحت نظر روانشناس و پزشک متخصص انجام دهید. 

عوارض مصرف آلپرازولام و الکل

مصرف همزمان الکل و آلپرازولام یا کلونازپام، علائم مصرف آنها را تشدید می‌کنند. عوارض آنها را می‌توان به کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم‌بندی نمود ولی درکل شامل موارد زیر است.

کاهش تنفس، خواب آلودگی، لکنت زبان، اختلال در هماهنگی، حالت تهوع، از دست دادن حافظه، کج خلقی، اضطراب، هذیان، تشنج، کما، مرگ.

عوارض مصرف کوتاه مدت آلپرازولام و الکل

اگر این داروها با الکل به مدت کمی با هم مصرف شود شاید علائم چندان خطرناک نباشد. در کوتاه مدت مشکلاتی در حافظه فرد ایجاد خواهد شد و در نتیجه توانایی او در یادگیری و به یادآوردن افراد و وقایع کاهش می‌یابد، این موارد اصلی‌ترین عارضه حاصل از مصرف کوتاه مدت آلپرازولام، کلونازپام و الکل می‌باشد.

از دیگر عوارض مصرف کوتاه مدت این دو ماده؛ بروز اختلال در سیستم گردش خون فرد (کاهش فشار خون و به تبع آن کاهش ضربان قلب)، بروز اختلال در سیستم تنفسی فرد (ایجاد تنگی نفس)، بروز اختلال در دستگاه گوارش (اسهال و استفراغ) و بروز مسمومیت را می‌توان نام برد. البته اگر به این عوارض مصرف کوتاه‌مدت بی‌توجهی شود، موجب تشدید عوارض و خطر جدی خواهد شد.

عوارض مصرف بلند مدت آلپرازولام و الکل

گذشته از مشکلاتی که در صورت مصرف کوتاه مدت ایجاد و تشدید می‌شوند، فرد با استفاده طولانی مدت آنها با مشکلات جدی دیگری هم مواجه خواهد شد. عوارضی در عملکرد مغز (افزایش احتمال سکته مغزی، از دست دادن هوشیاری و کاهش قدرت تمرکز کردن، یادگیری و به یاد آوردن)، عملکرد قلب (بالا رفتن احتمال بروز بیماری‌های قلبی)، رفتارهای فرد (پرخاشگری و بروز رفتارهای خصمانه) به وجود خواهد آمد. علاوه بر این در صورت استفاده طولانی مدت و همزمان آلپرارولام، کلونازپام با الکل، احتممال ابتلا به سرطان نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت. بر اساس مطالعاتی که  دانشمندان انجام دادند، خطر ایجاد سرطان گلو، دهان، پستان و کبد و نیز احتمال آسیب در عملکرد کبد (نارسایی کبد) به شدت افزایش می‌یابد. عوارض دیگر عبارتند از؛ افسردگی و مشکلات ناشی از آن (کاهش میل جنسی، احساس غم و ناراحتی زیاد، احساس نارضایتی فرد از خود و در برخی موارد حاد خودکشی).

درمان و دریافت خدمات مشاوره‌ای

حتما با خواندن این مقاله به مضرات مصرف همزمان آلپرازولام، کلونازپام و الکل پی بردید. اکنون اگر خود یا یکی از عزیزانتان این کار را انجام می‌دهد، بهتر است هر چه سریعتر تحت نظر روانپزشک در یک کمپ ترک اعتیاد به درمان وابستگی خود اقدام کنید. توجه کنید که اگر این سوء مصرف الکل و استفاده از آلپرازولام را مدت زمان زیادی است که انجام می‌دهید، حتما نسبت به مصرف آنها اعتیاد پیدا کرده‌اید و بهترین و تنها راه مقابله با آن ترک الکل و ترک آلپرازولام است. اگر دور از کلینیک و بطور غیر اصولی و یکباره اقدام به ترک کنید، علائم ترک را از درد و ناراحتی خفیف تا بیماری‌های خطرناک پزشکی همچون تشنج و کما تجربه خواهید کرد. پس هرگز به تنهایی قصد ترک نکنید. ترک اعتیاد تحت نظر روانپزشک، بروز علائم ترک را کاهش می‌دهد.

کلام آخر

داروهای آرام‌بخش (کلونازپام و آلپرازولام) و الکل هر کدام به طور جداگانه عوارضی دارند. وقتی این مواد با هم مصرف شوند عوارضشان دوچندان خواهد شد و خطر مرگ برای فرد وجود دارد. از این رو نگرانی‌های ناشی از اثرات بد مصرف آنها، موجب حرکت افراد به سمت ترک این مواد می‌شود. مسیر ترک باید هوشمندانه و تحت نظر یک تیم درمانی متخصص این کار، طی شود. پس اکیدا توصیه می‌کنیم از انجام هرگونه اقدام خودسرانه‌، پرهیز کنید و از خدمات درمانی و روانشناسی و روانپزشکی در یک کلینیک معتبر ترک اعتیاد استفاده نمایید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترک اعتیاد می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

مصرف همزمان الکل و ترامادول

چهارشنبه بیست و چهارم 3 1402

مصرف همزمان مشروب و ترامادول چه عوارضی دارد؟ ترامادول نوعی داروی مسکن افیونی است که بر گیرنده‌های اپیوئیدی در مغز اثر می‌گذارد و قابلیت اعتیادآوری دارد. این دارو علاوه بر خواص تسکین دهندگی با افزایش سطح سروتونین در سیستم عصبی منجر به ایجاد سرخوشی نیز می‌شود. از همین رو برخی افراد ترامادول را مورد سوء مصرف قرار می‌دهند. در این میان ممکن است مصرف کنندگان ترامادول برای تجربه سرخوشی بیشتر همزمان با آن به مصرف مشروبات الکلی بپردازند. این کار می‌تواند عوارض جبران ناپذیری در پی داشته باشد و منجر به اغما و مرگ شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض مصرف همزمان مشروب و ترامادول تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مصرف همزمان مشروب و ترامادول | آشنایی با ترامادول

ترامادول نوعی داروی مسکن افیونی است که قابلیت اعتیادآوری دارد. این دارو با چسبیدن به گیرنده‌های اپیوئیدی در مغز، انتقال پیام درد را با اختلال مواجه کرده و به همین خاطر به تسکین درد می‌انجامد. همچنین ترامادول با افزایش سطح سروتونین روی خلق انسان اثر می‌گذارد و حالاتی نظیر سرخوشی را در پی خواهد داشت. از این دارو تنها در برخی شرایط بیمارستانی برای کاهش دردهای متوسط تا شدید استفاده می‌شود اما هرگونه استفاده سرخود از آن غیر مجاز می‌باشد.

با این حال برخی افراد که درگیر دردهای مزمن هستند و یا با افسردگی دست و پنجه نرم می‌کنند احتمال دارد به سوءمصرف این دارو روی بیاورند و در نهایت گرفتار اعتیاد به ترامادول شوند. مصرف کنندگان ترامادول ممکن است برای تجربه مضاعف حالات ناشی از این ماده آن را با مواد دیگر یا مشروبات الکلی ترکیب نمایند. در حالی که این کار بسیار خطرناک بوده و می‌تواند عوارض جبران ناپذیری نظیر اغما و مرگ را برای فرد به همراه داشته باشد. 

عوارض مصرف همزمان مشروب و ترامادول

مصرف همزمان مشروب و ترامادول می‌تواند خطرناک باشد و به عوارض جدی بیانجامد. ما در ادامه به جدی‌ترین مشکلاتی که در پی صرف این دو ماده بروز می‌یابند اشاره کرده‌ایم.

1- ایجاد اثرات هم افزایی

مشروب و ترامادول هرکدام عوارض جانبی مخصوص به خود را دارند. مصرف همزمان آن‌ها با یکدیگر باعث ایجاد اثرات هم افزایی می‌شود. به این معنی که هر دارو اثرات مربوط به داروی دیگر را تشدید می‌کند. به این ترتیب در این شرایط مصرف دوزهای پایینی از الکل و ترامادول اثرات شدیدی را ایجاد می‌کند. در نتیجه فرد علائمی مثل سرخوشی یا احساس تسکین یافتن را نیز با شدت بالاتری تجربه می‌نماید.

2- سرکوب مضاعف سیستم عصبی مرکزی

مشروب و ترامادول به روش‌های گوناگونی سیستم عصبی مرکزی انسان را تضعیف می‌کنند. در نتیجه مصرف همزمان آن‌ها با مشکلاتی نظیر کاهش ضربان قلب، افت فشار خون و سطحی شدن تنفس همراه خواهد شد. این علائم در نهایت می‌توانند به کاهش سطح هشیاری، اغما و مرگ بیانجامند. به همین خاطر بسیار اهمیت دارد که در این شرایط فرد را به موقع به اورژانس منتقل نمایید تا اقدامات لازم برای برگرداندن علائم حیاتی او انجام گیرد.

3- سرکوب تنفسی | مصرف همزمان الکل و ترامادول

مصرف همزمان مشروب و ترامادول مراکز تنفسی در بصل النخاع را سرکوب کرده و باعث می‌شود که در نهایت تنفس بسیار سطحی شود. در این شرایط اکسیژن به میزان کافی در اختیار اندام‌ها و مغز قرار نمی‌گیرد. این مشکل که با عنوان هیپوکسی شناخته می‌شود، می‌تواند عملکرد دستگاه‌های مختلف بدن انسان را تحت تاثیر قرار داده و منجر به بروز آسیب‌های مغزی جدی شود. برای آشنایی با تست اعتیاد به الکل کلیک کنید.

4- افزایش خطر مسمویت با الکل یا ترامادول

مشروبات الکلی میزان جذب و نحوه متابولیسم داروی ترامادول را تغییر می‌دهد. همچنین داروی ترامادول نیز روی جذب و متابولیسم الکل تاثیر می‌گذارد. مصرف همزمان این دو ماده در کنار یکدیگر با ایجاد جذب بالاتر و متابولیسم کندتر می‌تواند خطر مسمومیت با الکل و ترامادول را تا حد زیادی افزایش دهد. از جمله علائم مسمویت که در این شرایط بروز می‌یابد می‌توان به تضعیف تنفسی، تضعیف قلبی-عروقی و از دست رفتن هوشیاری اشاره کرد.

5- بروز عوارض مزمن | مصرف همزمان الکل و ترامادول

مصرف همزمان مشروب و ترامادول در دراز مدت نیز می‌تواند هزینه‌های سنگینی را به شما تحمیل نماید. برای مثال در این شرایط احتمال دچار شدن به بیماری‌هایی نظیر سرطان، سیروز کبدی، مشکلات گوارشی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی تا حد زیادی افزایش می‌یابد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که هرچه زودتر برای ترک اعتیاد به الکل و ترامادول اقدام نمایید.

نکاتی شنیدنی درباره مصرف همزمان مشروب و ترامادول

همان طور که گفته شد مصرف همزمان مشروب و ترامادول می‌تواند عوارض جانبی بسیار خطرناک و جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که هرگز به طور سرخود از داروهایی نظیر ترامادول استفاده نکنید. همچنین اگر متخصص آن را برای شما تجویز کرده لازم است در مورد تداخلات آن با سایر مواد و داروها اطلاعات کسب کنید. اگر دچار اعتیاد به الکل و ترامادول شده‌اید لازم است برای شروع ترک ابتدا از یک روانشناس، مشاوره ترک اعتیاد دریافت نمایید. روانشناس به شما در مورد روش‌های گوناگونی که امروزه برای ترک انواع مواد به کار گرفته می‌شود آگاهی می‌دهد. از جمله این روش‌ها می‌توان به دارو درمانی، روان درمانی فردی، گروهی و خانوادگی اشاره کرد. 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید. 

سوالات متداول                   

آیا مصرف همزمان مشروب و ترامادول خطرناک است؟   

بله، این دو ماده می‌توانند سطح هوشیاری شما را کاهش داده، تنفستان را ضعیف کرده و در نهایت به بروز اغما و مرگ بیانجامند. اگر این دو ماده را در کنار یکدیگر استفاده کرده‌اید در صورت مشاهده هرگونه علائم ناخوشایند لازم است که هرچه زودتر به اورژانس مراجعه نمایید.       

(0) نظر

پول گرفتن از شوهر با چند روش ساده | نحوه درخواست پول از همسر

سه شنبه بیست و سوم 3 1402

پول گرفتن از شوهر یکی از مسائلی است که هرگز برای برخی خانم ها آسان نمی‌شود. بسیاری از زوج‌ها مخصوصا تازه عروس و دامادها در مورد مسائل مالی رو راست نبوده و یا مشخص نکرده‌اند که چگونه برای خود و خانواده می‌توانند خرج کنند. پول گرفتن از شوهر حتی برای بعضی نشدنی است. شوهران این خانم‌ها هم انگار از خدا خواسته در این مورد صحبتی نمی‌کنند.

متخصصان خانواده پیشنهاد می‌دهند که از همان ابتدا در باره پول گرفتن از شوهر صحبت کرده. و راجع به نحوه ورود و خروج پول به تفاهم برسید، اما همیشه موضوع به همین سادگی‌ها هم نیست. چرا که همیشه دخل و خرج یکی نبوده و اگر مشکلات مالی با دیگر مسائل زناشویی و خانوادگی همراه شود، پیچیدگی زیادی در رابطه ایجاد می‌کند. بنابراین توصیه می‌کنیم پیش از بدتر شدن اوضاع حتما از خدمات مشاوره خانواده استفاده نمایید.

منبع: پول گرفتن از شوهر با چند روش ساده | نحوه درخواست پول از همسر

پول گرفتن از شوهر یا همسری که اهمیت نمی دهد

پول ندادن همسر را همیشه نباید به پای خساست یا بی توجهی او گذاشت. گاهی اوقات اولویت بندی‌های زن و مرد متفاوت هستند و باعث می‌شود که منابع مالی در اختیار خانم ها قرار نگیرید. به عبارت دیگر مرد می‌خواهد از پس انداز صرف مخارج ماشین کند و خانم به دنبال این است که وسیله‌ای برای آشپزخانه خود بخرد. این تفاوت اولویت هاست که باعث می‌شود زنان آنطور که می‌خواهد نتوانند از همسر خود پول بگیرند. پس بهتر است با همسر خود گفتگو کنید. و به جای اینکه بر حرف خود بدون منطق اصرار داشته باشید، به طور هوشمندانه به دنبال راه حل برای پول گرفتن از شوهر باشید. و آنچه که واجب‌تر است را اولویت خرید بگذارید.

علت عدم درخواست پول از همسر چیست؟

دلایل بی شماری در عدم پول گرفتن از شوهر وجود دارد. که در این مقاله سعی در اشاره به تعداد محکم این دلایل کرده ایم.

🔹 ترس از همسر

🔹 ترس از خشم شوهر

🔹ترس از دعوا و مشاجره

🔹 ترس از نه شنیدن

🔹 مغرور بودن

🔹تسلیم نه شنیدن های همسر شده اید

شیوه پول گرفتن از شوهر و همسر | ساده ترین راه های پول گرفتن از شوهر

 

طبق عرف و قانون هزینه‌های خانه و خانم بر عهده مرد (شوهر) است. این موضوع در خانواده‌هایی که خانم شاغل هست و یا به طور مشخص اختیارات مالی خانم مشخص نشده باشد، می‌تواند مسائلی را به وجود بیاورد، اما بعضی خانم‌ها هم به خاطر شرم و غرورشان نمی‌توانند از شوهرشان تقاضا پول کنند. در ادامه به راهکارهایی مناسب هر سه دسته برای پول گرفتن از شوهر می‌توانند از آن‌ها برای حل این مساله استفاده کنند.

💡 واضح و روشن درباره مخارج خود صحبت کنید

اگر انتظار دارید که همسرتان، مخارج شخصی شما را بپردازد، باید او را در جریان کلیت هزینه‌های خود قرار دهید. به این ترتیب که می توانید به طور واضح به او بگویید که به چه چیزهایی نیاز دارید و قیمت تقریبی آن‌ها چقدر است. همچنین می‌توانید میانگین مخارج ماهیانه خود را به همسرتان اطلاع دهید تا متناسب با آن هزینه‌ای را کنار بگذارد. این گونه پول گرفتن از شوهر بسیار آسان‌تر خواهد‌شد.

💡 پول گرفتن از شوهر با یک قرارداد مالی

زن و شوهر می‌توانند درباره نقشی که در زندگی زناشویی برعهده دارند. و مسئولیت‌هایی که پذیرفته‌اند در ابتدای ازدواج، قراردادی مبنی بر پول گرفتن از شوهر تنظیم کنند. مفاد قرار داد می‌تواند در این باره باشد.

  • اگر خانم ها همچون همسران خود شاغل هستند و تمام وقت به کاری بیرون از منزل می‌پردازند بهتر است قراردادی تنظیم کنند و میزان سهم خود را در برآورده کرده هزینه‌های زندگی زناشویی مشخص نمایند. بدین شکل دیگر دلخوری و سوء تفاهم به وجود نمی‌آید و نمی‌توانند دیگری را به عدم پرداخت مخارج زندگی متهم سازند.
  • اگر خانم‌ها فقط چند ساعت در روز را بیرون از منزل مشغول هستند و درآمد شغلی پاره وقت آن‌ها زیاد نیست، باز هم می‌توانند قراردادی با همسر خود تنظیم کنند با این مضمون که سهم بیشتری از مخارج برعهده شوهر باشد و مقداری نیز برعهده خانم.
  • اگر هیچ یک از دو حالت قبل وجود نداشت و زن تمام وقت خود را در منزل صرف می‌کند می توانید قراردادی با همسر خود بنویسید و در آن مشخص شود که همسر ماهانه چه میزان هزینه‌ای را برای مخارج شخصی و نیازهای منزل کنار بگذارد. در این شرایط دیگر نیازی به این نیست که دائما از همسر تقاضای پول داشته باشید. شوهر می‌داند که موظف است در زمان مشخصی مبلغ خاصی را برای‌تان قرار دهد.

💡 پول گرفتن از شوهر و همسر را به وقت خاصی اختصاص دهید

برای پول گرفتن از شوهر، زمان خاصی را مشخص کنید. گفتن هر حرفی نیاز به مکان و شرایط خاص دارد. اگر همسرتان تازه از سر کار برگشته و خسته است، صحبت درباره پول را به وقت دیگری موکول کنید. هنگام درخواست پول نرمی بیشتری در گفتار تان قرار دهید و با عاطفه و احساس بیشتری سخن بگویید. اگر همسر از موضوعی عصبانی و ناراحت است، اجازه دهید مدتی بگذرد و آرام‌تر شود، سپس تقاضای خود را بیان نمایید.

💡 به همسر خود اعتماد به نفس بدهید

مهم‌ترین موضوعی که می‌تواند مردان را تحت تاثیر قرار دهد، این است که نقاط قوت آن‌ها را بیان کنید و به داشتن او افتخار نمایید. وقتی به همسر خود می‌گویید که بسیار تواناست و لایق رسیدن به جایگاه‌های بالاتر است، به او حس افتخار می‌دهید. و دلیلی می‌شوید تا پشتکار بیشتری به خرج دهد و زندگی مرفه‌تری را برای شما فراهم بیاورد. بنابراین برای پول گرفتن از شوهر، اعتماد به نفس او را افزایش دهید.

💡 برای پول گرفتن از همسر به او احترام بگذارید

در تمامی موارد زندگی مشترک، حتی پول گرفتن از شوهر؛ باید احترام را اولویت قرار دهید. ازدواج و زندگی زناشویی برپایه احترام زن و شوهر به حقوق همدیگر است. اگر مرد وظیفه پرداخت هزینه‌های زندگی را دارد، خانم ها نیز موظف هستند فضای خانه را کانون محبت قرار دهند. احترام به نظر و خواسته‌های همسر یکی از مواردی است که با رعایت آن می‌توانید فضای خانه را آمیخته از مهر و محبت قرار دهید. اگر مرد ببیند که همسرش، تمام سعی خود را می‌کند تا او در خانه آرامش بیشتری داشته باشد، قطعا در پرداخت هزینه‌های زندگی زناشویی انگیزه بیشتری خواهد داشت.

💡 قدردان زحمات همسرتان باشید

یکی از راه های پول گرفتن از شوهر، قدردانی در تمامی شرایط است. زمانی که به وضوح نشان دهید قدردان زحمات او هستید؛ برای رفع نیازهای شما هرکاری انجام می‌دهد.

💡 ولخرج نباشید

عدم ولخرجی یکی از راه های پول گرفتن از شوهر است. اگر قصد دارید که همسرتان برای شما هزینه کند، نباید ولخرجی کنید. به مقدار خرج کنید تا عادت مالی مناسب داشته باشید. اگر زیاد خرج کنید و برنامه ریزی خوبی داشته باشید، به راحتی می‌توانید از همسرتان پول دریافت کنید.

💡 از یک مشاور کمک بگیرید

شاید هیچ کدام از روش ها نتواند برای پول گرفتن از شوهر به صورت معقول و بجا کمک نماید؛ در این شرایط شاید مشکل در جایی باشد که موفق به کشف و حل آن نشده باشید. یک روانشناس یا مشاور خانواده ، با تجربه  و علمی که دارد می‌تواند مشکل را ریشه یابی کرده و در حل آن به شما کمک نماید. 

💡 پول گرفتن از شوهر برای زنان شاغل هم رایج است؟

امروزه زنان همپای مردان کار و کسب درآمد می‌کنند، درست است که طبق قانون باید تمام مخارج خانه را مرد بدهد، اما اگر معتقد به استقلال و برابری جنسیتی هستید دیگر نمی‌توانید با دیدگاه سنتی کار کردن خودتان را توجیه کنید، بنابراین خوب است شما هم در مخارج سهمی داشته باشید. این به معنای از بین رفتن استقلال و دادن خرجی به شوهر نیست، بلکه این نشانه همکاری و درک متقابل شما را می‌رساند. بنابراین برای زنان شاغل، پول گرفتن از شوهر و خرج زندگی بهتر است که یکسان باشد.

نکته دیگر آن که مردان نیاز دارند که در خانه نقش حامی و منبع قدرت داشته باشند، اگر در رفتار و گفتارتان این حس او را نادیده بگیرید، مسلما به مشکل خواهید خورد. پس تلاش کنید در عین لطافت از حقوق خودتان دفاع کرده و او را متوجه نیازهایتان نمایید.

نکات مهم در رابطه با قبل از پول گرفتن از شوهر

قبل از پول گرفتن از شوهر باید آرامش خود را حفظ کنید. و به نکات مهمی توجه کنید. در این بخش به نکات مهم قبل از پول گرفتن از شوهر اشاره کرده ایم.

🔻 به خلق و خوی همسر توجه کنید.

🔻 شرایط محیطی را حتما بسنجید.

🔻زمان مناسبی برای درخواست در نظر بگیرید.

🔻 شرایط مالی همسر را قبل از درخواست بسنجید.

کلام آخر

پول گرفتن از شوهر اصلا کار زشت و خجالت آوری نیست! حتی اگر شاغل هستید. بنابراین هر خانمی برای رفع نیازها و خواسته ها نیازمند پول است. بدون خجالت از همسر خود پول دریافت کنید. بهتر است در ابتدای ازدواج راجع به این موضوع صحبت کنید تا با مشکلات و خجالت کمتری روبرو شوید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پول گرفتن از شوهر و همسر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

با شوهری که پول نمی دهد چگونه رفتار کنم؟

اگر همسرتان به شما پول نمی دهد؛ باید برای حل این موضوع ابتدا دلیل آن را پیدا کنید. در صورتی که همسرتان دچار مشکل مالی شده باشد، بهتر است به او فرصت داده و با او همکاری لازم را داشته باشید. اما در صورتی که مشکل مالی وجود ندارد حتما مقاله راه های پول گرفتن از شوهر را مطالع کرده و در صورت عدم حل موضوع از متخصصان خانواده راهنمایی بگیرید.

(0) نظر

زندگی مشترک موفق | 10 ویژگی زندگی های مشترک موفق

سه شنبه بیست و سوم 3 1402

زندگی مشترک موفق بر اساس معیارها و قوانینی که زوجین در ابتدای ازدواج مشخص کرده اند؛ مشخص می‌شود. در واقع زندگی مشترک موفق برای هر زوجی با دیگری متفاوت است. طبیعتا همه کسانی که ازدواج می‌کنند در وهله اول به دنبال ساختن یک زندگی مشترک موفق هستند. اما در این میان تنها درصد کمی از زوجین راز خوشبختی در کنار یکدیگر را کشف می‌کنند. و می‌توانند در طول سال‌های زندگی احساس رضایتمندی بالایی را تجربه کنند.

از دید روانشناسان خانواده ساختن یک زندگی مشترک موفق به تلاش در زمینه‌های مختلفی بستگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به وجود همدلی در رابطه، احترام به عقاید، پرورش صمیمیت در ابعاد جسمی، جنسی و عاطفی اشاره کرد

منبع: زندگی مشترک موفق | 10 ویژگی زندگی های مشترک موفق

زندگی مشترک موفق

 

ازدواج یکی از تصمیمات مهم زندگی هر فردی است. چه زمانی که تازه ازدواج کرده باشید و چه زمانی که سالیان سال از زندگی مشترک شما گذشته باشد؛ باید بالا و پایینی زندگی را برای خود لذت بخش کنید. زندگی مشترک موفق نیاز به صرف انرژی و تلاش هر دو نفر دارد.

بنابراین برای ساخت زندگی مشترک موفق باید زوجین با کمک یکدیگر و با عشق زندگی را پیش بگیرند. ساختار زندگی مشترک در برنامه هر فردی متفاوت از دیگری است. و زوجین نباید زندگی خود را با افراد دیگر مقایسه کنند. به همین جهت معنای زندگی مشترک موفق برای هر کسی متفاوت است.

برای زندگی مشترک موفق، زوجین باید چهارچوبی را رعایت کنند. که برای تقویت هر زندگی ای لازم است. در این مقاله راجع به راهکارهای بهبود زندگی مشترک موفق توضیح داده ایم.

چرا باید به داشتن زندگی مشترک موفق اهمیت داد؟

رضایت زناشویی یکی از فاکتورهای بسیار موثر در سلامت روان زنان و مردان جامعه است. بررسی‌ها نشان می‌دهند شیوع اختلالات روان شناختی نظیر افسردگی و انواع مشکلات اضطرابی در کسانی که درگیر مشکلات زناشویی هستند یا به هر دلیلی رضایت چندانی از زندگی مشترک خود ندارند، بیشتر دیده‌می‌شود. به همین دلیل سلامت روان در زندگی مشترک موفق از اهمیت بالایی برخوردار است.

به علاوه کسانی که با همسر خود مشکل دارند در تربیت فرزندان نیز با چالش‌های بیشتری روبرو می‌شوند و بچه‌های آن‌ها نیز از منظر عاطفی و رفتاری در برهه‌های مختلف زندگی خود دشواری‌های دوچندانی را گزارش می‌دهند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که در انتخاب همسر خود با هوشیاری بالا عمل کنید. و پس از آغاز زندگی مشترک نیز همواره برای بهبود ارتباط میان خود و همسرتان تلاش کنید.

چگونه یک زندگی مشترک موفق داشته باشیم؟

عوامل بسیار متعددی وجود دارند که می‌توانند در زندگی مشترک موفق تاثیر بگذارند. در این مقاله از نگاه روانشناسی به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها پرداخته‌ایم.

1️⃣ بیش از تفاهم بر درک متقابل تاکید کنید

بسیاری از افراد فکر می‌کنند که برای داشتن یک زندگی مشترک موفق باید در اکثر مسائل با همسر خود توافق و تفاهم داشته باشند. روانشناسان در بررسی این موضوع به این نتیجه رسیده‌اند که داشتن تفاهم در افزایش رضایت زناشویی زوجین تاثیرگذار است اما عامل مهم‌تری که منجر به آرامش زوجین در کنار یکدیگر می‌شود بالا بودن درک متقابل از یکدیگر است.

در حقیقت بسیار اهمیت دارد که شما در هنگام مواجهه با تفاوت‌ها چه برخوردی از خود نشان دهید. کسانی که پذیرش بالایی نسبت به هم دارند و می‌توانند طرف مقابل را با وجود همه تفاوت‌ها بپذیرند، بیش از سایرین پایداری و رضایتمندی را در زندگی مشترک موفق گزارش می‌دهند.

2️⃣ برای زندگی مشترک موفق همدلی را در رابطه تقویت نمایید

یکی از پایه‌های اصلی زندگی مشترک موفق، وجود همدلی میان دو طرف است. برای اینکه بتوانید روحیه همدلی را در خود بالا ببرید تلاش کنید گاهی از زاویه دید همسرتان به دنیا نگاه کنید. از خود بپرسید که آیا می‌توانید حدس بزنید او از بودن در این شرایط چه احساسی دارد؟ بالا بودن روحیه همدلی در رابطه به شما کمک می‌کند که هنگام بروز چالش‌های مختلف بیشتر در کنار یکدیگر بمانید و تنش‌های میان‌تان را زودتر حل و فصل کنید.

3️⃣ اعتماد را میان خود پرورش دهید

برخی از زن و شوهرها انتظار دارند که اعتماد به طور خود به خودی در رابطه آن‌ها شکل بگیرد. این در حالی است که اعتماد حقیقی و ریشه‌دار زمانی پدید می‌آید که دو طرف برای پرورش آن تلاش کنند. نشان دادن روحیه متعهدانه از خود، وفاداری نسبت به زندگی و در اولویت قرار دادن زندگی مشترک موفق نسبت به سایر مسائل پیرامونی از جمله اقداماتی هستند که به بالا رفتن اعتماد بین زن و شوهر کمک می‌کنند.

4️⃣ زندگی مشترک موفق | ضرورت صمیمیت را درک کنید

از جمله فاکتورهای بسیار مهمی که در ساختن یک زندگی مشترک موفق تاثیرگذار است وجود صمیمیت بالا میان زوجین است. برای اینکه ببینید چقدر با همسرتان صمیمی هستید از خود بپرسید که تا چه حد می‌توانید با او همانند یک دوست رفتار کنید. برای مثال چقدر می‌توانید رازهایتان را با هم در میان بگذارید و زمان‌های مشترکی را با یکدیگر بگذرانید.

از نظر متخصصین صمیمیت زوجین و زندگی مشترک موفق، ابعاد مختلفی دارد که شامل صمیمیت عاطفی، شناختی، جسمانی و جنسی می‌شود. هرچقدر در همه این ابعاد ذکر شده احساس نزدیکی بیشتری به یکدیگر داشته باشید، احتمال اینکه بتوانید زندگی موفقی بسازید و رضایتمندی بیشتری از رابطه زناشویی‌تان داشته باشید بیشتر است.

5️⃣ اجازه ندهید مشکلات روی هم تلنبار شوند

یکی از مشخصه‌های اصلی زوجینی که دچار تعارض‌های جدی با یکدیگر می‌شوند این است که هرگز به موقع برای حل و فصل مشکلات میان خود اقدام نمی‌کنند. این مسئله شاید در کوتاه مدت همه چیز را آرام جلوه دهد. اما در بلند مدت منجر به انباشته شدن احساسات منفی شده و در نتیجه نوعی گسست را میان زن و شوهر پدید می‌آورد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که اجازه ندهید تنش‌هایی که در زندگی‌تان پدید می‌آیند روی هم تلنبار گشته و حل نشده باقی بمانند. بنابراین برای زندگی مشترک موفق نباید مشکلات را حل نشده باقی بگذارید.

6️⃣ زندگی مشترک موفق | برای زندگی خود برنامه ریزی داشته باشید

برنامه ریزی یکی از پایه‌های اصلی موفقیت در همه حوزه‌های زندگی است که در مورد ازدواج نیز صادق است. برای اینکه یک زندگی مشترک موفق را با همسرتان تجربه کنید باید برای خود اهدافی تعیین کرده و برای رسیدن به آن‌ها برنامه ریزی دقیق داشته باشید. برای مثال می‌توانید در زمینه مالی، نحوه تربیت فرزند، رسیدن به جایگاه اجتماعی و … با یکدیگر هدف‌های مشخصی را تعیین کرده و در نهایت گام‌های رسیدن به آن‌ها را نیز تعیین کنید. این به شما کمک می‌کند که همواره عملکرد بالاتری داشته و احساس موفقیت بیشتری بکنید.

7️⃣ به این پرسش پاسخ دهید که از زندگی مشترک چه می‌خواهید

برخی افراد صرفا به این دلیل ازدواج می‌کنند که آن را مرحله‌ای اجتناب ناپذیر از زندگی خود می‌دانند. در نتیجه اگر از آن‌ها بپرسیم که هدف ازدواج چیست دلیل شخصی چندانی برای آن پیدا نمی‌کنند. اینگونه افراد از آنجایی که در زندگی راه و مسیر مشخصی ندارند و صرفا بر اساس انتظارات اجتماعی پیش می‌روند، کمتر به زندگی مشترک موفق دست پیدا می‌کنند.

از همین رو تلاش کنید هنگام ازدواج و پس از آن پیش از هر چیز در خودتان کاوش کنید. و به این سوال پاسخ دهید که از زندگی چه می‌خواهید و دوست دارید با همسرتان به چه چیزهایی دست پیدا کنید. این نوع خودشناسی به هردوی شما کمک می‌کند تا هدفمندتر بوده و در نهایت زندگی مشترک موفق داشته باشید.

8️⃣ به یکدیگر احترام بگذارید

یکی از رازهای زندگی مشترک موفق، احترام به یکدیگر است. بدون احترام هرگز زندگی مشترک آرامی نخواهید داشت. به مرور زندگی شما فرسایشی می‌شود. و به دلیل این بی احترامی، زوجین نسبت به یکدیگر سرد خواهند شد. بنابراین برای داشتن زندگی مشترک موفق باید احترام یکدیگر به علاوه خانواده هم را داشته باشید.

9️⃣ هدف یکسانی داشته باشید

از دیگر راهکارهای ساخت زندگی مشترک موفق، هدف یکسان است. زمانی که زوجین هدف یکسانی داشته باشند، به یکدیگر کمک خواهند کرد و برای ساخت این زندگی تلاش می‌کنند. زمانی که یکی از زوجین دائم در حال کمک به پیشرفت همسر خود است، پس از مدت ها احساس پوچی خواهد کرد. بنابراین در زندگی مشترک همیشه اهداف یکسان را دنبال کنید.

🔟 شنونده خوبی برای همسر خود باشید

زمانی که شنونده خوبی برای همسر خود باشید، زندگی مشترک موفق نیز خواهید داشت. اکثر خانم ها گله مند از بی توجهی همسر خود هستند. آقایان نیز حوصله شنیدن صحبت های خانم ها را ندارند. به همین دلیل برای رفع این نیاز شنیده شدن؛ خانم ها از زندگی مشترک خسته خواهند‌شد. از این موضوع مراقبت کنید و برای ساخت زندگی مشترک موفق، شنونده خوبی باشید.

کلام آخر

زندگی مشترک موفق رازهای جالبی دارد. برای ساخت این زندگی خوب نیازمند صبر، حوصله و دانستن همسر به عنوان یک دوست است. بنابراین زمانی که برای زندگی مشترک موفق تلاش می‌کنید، باید در دست یکدیگر بکوشید تا زندگی خوبی را تجربه کنید. هر زوجی برای زندگی مشترک خود باید قوانینی تعیین کنند و طبق همان قوانین عمل کنند. برای تعیین این قوانین و شناخت یکدیگر می‌توانید از روانشناس کمک بگیرید. جهت دریافت مشاوره در این زمینه، با شماره های زیر تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه زندگی مشترک موفق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا کلاسی برای زوجین وجود دارد که بتوانند از طریق آن روش های موفقیت در زندگی مشترک را بیاموزند؟

بله امروزه بسیاری از کلینیک‌های روانشناسی اقدام به برگزاری کارگاه‌هایی در این زمینه می‌کنند. همچنین در جلسات مشاوره زوج درمانی نیز روانشناس می‌تواند در مورد چگونگی ساخت یک زندگی مشترک موفق به شما آموزش دهد.

(0) نظر

دوری از خانواده | 8 روش غلبه بر غم دوری از خانواده

سه شنبه بیست و سوم 3 1402

دوری از خانواده و مستقل شدن همراه با مزایا و معایب فراوانی است. در این شرایط فرد به آزادی تمام و کمال می‌رسد اما در برابر امور مالی تنها خودش مسئولیت دارد. معمولا اگر شغل مناسب وجود نداشته باشد فرد دچار بی برنامگی می‌شود.

به طور کلی تصمیم به دوری از خانواده بسیار دشوار است. به هر حال چند سال زندگی در کنار والدین و خانواده شما را وابسته می‌کند. اما این وابستگی در سال های اول خودش را نمایان می‌کند. برای دوری از‌خانواده حتما باید تصمیم قطعی بگیرید و پای تصمیم خود بمانید. در غیر این صورت با مشکلات بیشتری روبرو خواهید شد.

منبع: دوری از خانواده | 8 روش غلبه بر غم دوری از خانواده

دوری از خانواده

دوری از خانواده در زمینه های مختلفی وجود دارد. مهاجرت، ازدواج، تحصیلات در شهرهای دیگر و … همگی دوری از خانواده است. فرد با توجه به شرایطی که دارد از خانواده دور می‌شود. اما روبرویی با این دوری در زمینه های مختلفی سختی ها و مشکلات متفاوتی دارد.

دوری از خانواده اگر به دلیل مهاجرت باشد، از نوع سخت ترین دوری ها محسوب می‌شود. اما اگر به دلیل ازدواج باشد، این وابستگی ها کمتر بروز پیدا می‌کند. بنابراین درجه سختی دوری از‌ خانواده در زمینه های مختلف یکسان نیست. اما اگر به هر دلیلی دوری از خانواده باعث آزار و اذیت شما می‌شود، حتما از روانشناس کمک بگیرید. 

مزایای دوری از خانواده

دوری از خانواده همراه با مزایایی است. که اصلی ترین مزایای این دوری استقلال است. در این بخش مقاله راجع به مزایای دوری از‌خانواده توضیح داده ایم.

🟢 پس انداز را می‌آموزد.

🟢 مدیریت مالی و برنامه ریزی امور مالی

🟢روبرویی با چالش ها به تنهایی

🟢 کاهش وابستگی به خانواده

🟢دخالت کمتر والدین در تصمیمات زندگی شما

🟢کاهش اختلاف سلیقه ها با خانواده

🟢 حفظ حرمت ها با خانواده

🟢 آزادی در رفت و آمد ها

🟢 آموزش امور خانه داری و آشپزی

🟢 افزایش اعتماد به نفس

🟢 زمان بندی کارها در دست خود

🟢 تصمیم گیری های مستقلانه

🟢 حریم خصوصی داشتن

معایب دوری از خانواده

دوری از خانواده همراه با چالش ها و سختی های زیادی است. مخصوصا اگر این دوری در اوایل خود باشد. در این بخش مقاله راجع به معایب دوری از‌خانواده توضیح داده ایم.

🔻 پیدایش سبک زندگی ناسالم

🔻 معاشرت با افراد نامناسب

🔻 بازماندن از اهداف زندگی

🔻 تغذیه ناسالم

🔻 عدم حضور مراقب در مریض احوالی

🔻  بی برنامگی در اثر آزادی زیاد

🔻 مسئولیت صد در صدی در برابر امور مالی

🔻 مسئولیت خانه داری

🔻 احساس تنهایی

احساسات دوری از خانواده

دوری از خانواده همیشه همراه با احساسات و علائم است. در این بخش مقاله راجع به احساسات دوری از خانواده توضیح داده ایم.

🔍 افسردگی

کسانی که دوری خانواده را تجربه می‌کنند، عموما دچار افسردگی می‌شوند. زیرا در این شرایط حمایت های اجتماعی خانواده را از دست داده اند و در زندگی کنترل کمتری دارند. این عدم کنترل کامل افسردگی را افزایش می‌دهد. علائم افسردگی شامل موارد زیر است.

▪ احساس غم و اندوه

▪ احساس بی نظمی

▪احساس درماندگی

▪ کاهش اعتماد به نفس

▪ تغییر در الگوی خواب

▪تغییر در الگوی غذا

▪ عدم تمایل به انجام امور گذشته

▪ دوری از فعالیت های اجتماعی

▪بی حوصلگی برای انجام کارهای دانشگاهی

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی شدید کلیک کنید.

🔍 افکار نوستالژی | دوری از خانواده

یکی از علائم و احساساتی که دوری از خانواده ایجاد می‌کند، افکار نوستالژی است. در این شرایط فرد دائم در حال تفکر راجع به گذشته و اعضای خانواده است. حتی شاید محیط زندگی جدید را با اعضای خانواده در افکار خود فکر کنید.

🔍 رفتارهای غیر عادی

رفتارهای غیر عادی از دیگر موارد دوری از خانواده است. در این شرایط فرد از روال زندگی خود دور می‌شود و رفتاری جدید از او مشاهده خواهید کرد. حتی شاید با وجود خشم پایین، در این شرایط با هر رفتاری فوری خشمگین شوید.

🔍 اضطراب

یکی از احساساتی که اغلب افراد پس از دوری از خانواده تجربه می‌کنند، اضطراب است. در این شرایط فرد غم غربت را تجربه می‌کند. و شاید در اکثر موارد و کارهای خود خلاء خانواده را احساس کند. همین امر باعث افزایش اضطراب و ترس می‌شود.

روش های غلبه بر حال بد دوری از خانواده

دوری از خانواده در هر شرایطی سخت است. اما به تدریج باید این وابستگی را کاهش داد. اغلب افرادی که مهاجرت کرده اند یا برای تحصیل به شهرهای دیگری رفته اند؛ روش های غلبه بر احساسات دوری از خانواده را باید انجام بدهند. تا با چالش های کمتری روبرو شوند. در این بخش مقاله راجع به راهکارهای مواجه با دوری از خانواده توضیح داده ایم.

◀️ کارهای مورد علاقه خود را انجام دهید

یکی از روش های مواجهه با دوری از خانواده، انجام امور مورد علاقه است. اگر به ورزش علاقه دارید حتما ورزش کنید. اگر در اطراف خود حتی در غربت به مهمانی دعوت می‌شوید، حضور پیدا کنید. آداب و رسوم شهر محل زندگی را آموزش ببینید و صله رحم داشته باشید.

◀️ وسایل با ارزش و یادگاری از خانه به همراه داشته باشید | دوری از خانواده

یادگاری و وسایل پر خاطره ای که در خانه داشته اید برای مواجهه با دوری از خانواده، همراه با خود بیاورید. عکس های خانوادگی، کالاهای مربوط به فرهنگ و هویت، دفتر خاطرات و … را با خود به همراه داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید که نباید خودتان را با این وسایل گره بزنید.

◀️ در رابطه با احساسات خود با فرد دیگری صحبت کنید

از دیگر روش های مواجهه با دوری از خانواده، صحبت در رابطه با احساسات است. فرد مورد اعتماد پیدا کنید و احساسات خود را با آن در میان بگذارید. اگر از درمانگر استفاده کنید تمام احساسات شما را جهت می‌دهد و برای این احساس راهکارهای خوبی ارائه می‌دهد.

◀️ ورزش کنید

ورزش یکی از راه های مواجهه با دوری از خانواده است. بر اساس تحقیقات، ورزش باعث بروز حس خوب در بدن می‌شود. و می‌تواند بر افسردگی و اضطراب غلبه کند. حتی ورزش باعث افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شود. به یاد داشته باشید که غم دوری از خانواده مانند سر درد های مکرر و سرما خوردگی نیز بروز پیدا می‌کند.

◀️ افکار در رابطه با محیط قبلی خانوادگی را دور بریزید | دوری از خانواده

افکار قدیمی همیشه غم دوری از خانواده را افزایش می‌دهد. بنابراین برای مواجهه با چنین شرایطی باید افکار خود را از خانه و خانواده دور کنید. وقت خود را با اطرافیان و دوستان جدید سپری کنید. بر رفتارهای خود تجدید نظر کنید و زمان بیشتری را با دوستان سپری کنید.

◀️ جنبه های مختلف محیط جدید را تجربه کنید

برای مقابله با غم دوری از خانواده مخصوصا در غربت، باید جنبه های مختلف محیط جدید را تجربه کنید. مثلا به موزه و مکان های تاریخی بروید. و نسب به فرهنگ شهر و کشور جدید اطلاعات مفید کسب کنید. در این شرایط هم سر خود را گرم کرده اید و هم برای برقراری ارتباط بهتر، نسبت به محیط جدید اطلاعات کسب کرده اید.

◀️ در خانه نمانید

یکی از اشتباهات افراد در غم دوری از خانواده، این است که دائم در خانه می‌مانند. در خانه ماندن هیچ کاری برای بهبودی شما نمی‌کند. بنابراین برای اینکه نشخوار ذهنی و افسردگی حاد ایجاد نشود، باید از خانه خارج شوید و تعامل برقرار کنید

◀️ به سراغ علاقه مندی های خود بروید

یافتن علاقه مندی جدید یا رجوع به کارهای مورد علاقه گذشته باعث کاهش غم دوری از خانواده می‌شود. باید فعالیت های مثبت خود را افزایش دهید تا انرژی مثبتی برای انجام کارهای جدید داشته باشید. آموزش مهارت های جدید به خوبی باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله راجع به دوری از خانواده توضیح داده ایم؛ این تصمیم همراه با مزایا و معایب است. اما به دلیل وابستگی که هر فردی به خانواده خود دارد، معایب این تصمیم گیری بیشتر است. افسردگی، اضطراب، عدم علاقه به فعالیت های دوست داشتنی و … همگی مربوط بع معایب است. که اگر مورد درمان قرار نگیرد با مشکلات بزرگ تری مواجهه خواهید شد. بنابراین برای دریافت راهکار حتما از روانشناس کمک بگیرید.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. این مجموعه با سابقه طولانی در زمینه درمان های روانشناختی خدمات خود را به صورت کاملا حرفه ای و جامع ارائه می‌دهد. شما می توانید از هر شهر و مکانی با درمانگران ذهن نو تماس گرفته و خدمات درمانی دریافت نمایید. این خدمات برای برخی شهرها نیز به صورت حضوری قابل ارائه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه دوری از خانواده می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

کم کاری تیروئید | 3 روش درمان کم‌ کاری تیروئید

سه شنبه بیست و سوم 3 1402

کم کاری تیروئید یا هپوتیروئیدی یکی از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز است. در واقع این بیماری زمانی نمایان می‌شود که غدد تیروئیدی نتوانند هورمون مورد نیاز بدن را به اندازه تولید کنند. اگر غذه تیروئیدی به خوبی کار نکند؛ بدن انسان دچار مشکلات سیستمیک می‌شود. در نهایت تمامی بخش های بدن با مشکل دچار می‌شود و تمامی اندام ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در صورت عدم درمان، عوارض خطرناکی تظاهر خواهد کرد. برای درمان حتما باید از متخصصین غدد کمک بگیرید.

منبع: کم کاری تیروئید | 3 روش درمان کم‌ کاری تیروئید

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید یکی از اختلالات غده تیروئیدی است. که با درمان های دارویی بهبود می‌یابد. این بیماری از شایع ترین بیماری های غدد پس از دیابت است. به دلیل اینکه غده تیروئیدی به اندازه کافی و نیاز بدن انسان هورمون تولید نمی‌کند، فرد به بیماری کم‌کاری تیروئید مبتلا می‌شود.

کم کاری تیروئید باعث کاهش سرعت واکنش های سوخت و ساز و متابولیسم می‌شود. و علائمی مانند اضافه وزن، خستگی و عدم تحمل سرما را به دنبال دارد. این بیماری افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. و درمان ساده ای نیز دارد.

علائم کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید از خود علائمی را بروز می‌دهد که در سنین مختلف و وضعیت های جسمانی متفاوت به شکل های یکسان بروز نمی‌کند. در این بخش مقاله راجع به علائم کم‌کاری تیروئید در شرایط مختلف توضیح داده ایم.

🟪 علائم کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان

در بزرگسالان هرچقدر کم کاری تیروئید حاد تر باشد، علائم شدید تر یا بیشتری از خود نشان می‌دهد. و البته که به مرور زمان نشانه های این بیماری افزایش می‌یابد. شاید در ابتدا نشانه های خفیفی بروز کند، اما به مرور افزایش می‌یابد. در ادامه علائم کم‌کاری تیروئید در بزرگسالان را توضیح داده ایم.

▪️ خشکی پوست

▪️خستگی

▪️ عدم تحمل سرما

▪️ یبوست

▪️ افزایش وزن

▪️ ضعف عضلانی

▪️ صدای خش دار و ضخیم

▪️ افزایش کلسترول خون

▪️درد و خشکی عضلات

▪️ حساسیت

▪️ ورم مفاصل

▪️ پریود نامنظم و خونریزی شدید

▪️ نازک شدن موها

▪️ کاهش ضربان قلب

▪️افسردگی

▪️ اختلال در حافظه

▪️گواتر

▪️ صورت ورم کرده و پف شده

🟪 علائم کم کاری تیروئید در کودکان و نوجوانان

کم کاری تیروئید در کودکان و نوجوانان مانند علائم بزرگسالان است. اما این رده سنی شاید نشانه هایی مثل رشد ذهنی کم، رشد ذهنی کم، بلوغ دیررس، تاخیر در رشد دندان ها و قد کوتاه را نیز از خود نشان دهند.

🟪 علائم کم کاری تیروئید در مردان

اگر مردی به کم کاری تیروئید مبتلا باشد؛ می‌تواند علائم زیر را از خود بروز دهد.

🔹 یبوست

🔹خستگی

🔹 احساس سرما

🔹 مو و ناخن های خشک

🔹 مبتلا به افسردگی

🔹مشکل در تمرکز

🔹 درد ماهیچه ها

🔹اضافه وزن

🟪 علائم کم کاری تیروئید در نوزادان

کم کاری تیروئید در نوزادان نیز بروز می‌کند و تنها مختص گروه سنی بزرگسال نیست. در این بخش مقاله به علائم کم‌کاری تیروئید در نوزادان اشاره کرده ایم.

▫️زبان بیرون زده و بزرگ

▫️ بیرون زدگی ناف

▫️ گریه های خشک

▫️ اختلال در تنفس

▫️ زردی پوست و چشم

▫️ خواب بیش از حد

▫️ یبوست

▫️ بدن وا رفته

🟪 علائم کم کاری تیروئید در بارداری

اکثر مادرانی که قبل از بارداری به کم کاری تیروئید مبتلا هستند، در دوران بارداری شرایط حساس تری دارند. این بیماری شاید اثرات مخربی بر جنین بگذارد. در ادامه به نشانه ای کم‌کاری تیروئید در بارداری اشاره کرده ایم.

▪️ انقباض عضلات بدن

▪️ خشکی پوست

▪️کاهش ضربان قلب

▪️ یبوست

▪️ ورم صورت

▪️ درد مفاصل

▪️ افتادگی پلک

▪️ ضعف عضلانی

▪️ خستگی مفرط در بارداری

▪️ مشکلات خواب

▪️ افزایش وزن

▪️ گیجی

▪️ از دست دادن تمرکز

▪️ خشن شدن صدا

🟪 علائم خطرناک کم کاری تیروئید

🔻 درد و مشکلات قلبی

🔻 نازایی

🔻 بی نظمی در پریود

🔻 درد مفاصل مانند زانو درد، گردن درد و درد در شانه

🔻 چاقی بیش از اندازه

علت کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید به دلایل مختلفی پدیدار می‌شود که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.

❌ کمبود ید در رژیم غذایی

❌ تروما یا آسیب به غده بیرونی

❌بیماری خود ایمنی

❌ جذب کم ید در بدن

❌ کمبود هورمون محرک غده تیروئید

❌ژنتیک

❌ علل مادرزادی

❌ مصرف بیش از حد داروهای ضد تیروئید

❌قرار گیری در معرض اشعه

❌ درمان با ید رادیواکتیو

انواع کم کاری تیروئید

بیماری کم کاری تیروئید انواع مختلفی دارد که در این بخش مقاله راجع به آن توضیح داده ایم.

📌 کم‌کاری تیروئید خود ایمنی

گاهی غده تیروئید مورد حمله بدن قرار می‌گیرد. و عملکردش مختل می‌شود. این عملکرد به کم کاری تیروئید یا پرکاری مبتلا می‌شود. این اختلال در بانوان شایع تر است. و معمولا در دوران بلوغ نمایان می‌شود.

📌 کم کاری تیروئید یاتروژنیک

این نوع هپوتیروئیدی زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید به طور کلی یا جزئی برداشته می‌شود. یا به دلایل مختلفی بیرون می‌زند. در این صورت غده ی وجود ندارد که بخواهد تولید شود.

📌 کم‌کاری تیروئید مادرزادی

زمانی که نوزاد متولد شده به اندازه کافی هورمون تولید نکند، به کم کاری تیروئید مادرزادی مبتلا است. این اختلال بسیار شایع است. هنگام تولد نوزاد غربالگری تیروید الزامیست. در 3 تا 5 روزگی به بعد این غربالگری صورت می‌گیرد. و برای آن از کف پای نوزاد خون گرفته می‌شود.

📌 کم کاری تیروئید مرکزی

یکی از انواع کم کاری تیروئید، مرکزی است. زمانی که مغز دستور تحریک ترشح هورمون را ارسال نکند، TSH ترشح نخواهد شد. در این نوع اختلال اکثر بیماران تیروئید سالم دارند. اما مشکل اصلی دستور مغز است. این اختلال احتما به دلیل عدم وجود هورمون های زیر رخ می‌دهد.

▪ هورمون محرک غده فوق کلیه

▪ هورمون رشد

▪هورمون محرک جنسی

▪ پرولاکتین

▪ اوکسی توسین

▪هورمون ضد اداری

تشخیص کم‌کاری تیروئید

فرد دچار کم کاری تیروئید علائم و تغییراتی را احساس می‌کند. اما این علائم در تشخیص اصلی کفایت نمی‌کنند. بنابراین متخصص برای تشخیص قطعی موارد دیگری را در نظر می‌گیرد که در ادامه توضیح داده ایم.

🔍 آزمایش تیروئید

یکی از مهم ترین راه های تیشخیصی کم کاری تیروئید، آزمایش است. در کم‌کاری تیروئید هورمون های تحریک کننده بیش از حد طبیعی هستند. که سطح هورمون T3 و T4 کاهش می‌یابد. با آزمایش از میزان و سطح این هورمون ها مطلع می‌شوند.

🔍 معاینه فیزیکی

معاینه فیزیکی راه دیگری از تشخیص کم کاری تیروئید است. زمانی که کم‌کاری تیروئید داشته باشید، غده بزرگ می‌شود. و گواتر رخ می‌دهد. رطوبت یا خشکی پوست، پف صورت و علائمی که در ابتدای مقاله اشاره شد؛ توسط پزشک بررسی می‌شود.

🔍 تصویربرداری

یکی از راه های تشخیص کم کاری تیروئید، تصویربرداری است. پرشکان در سی تی اسکن می‌توانند اختلالات تیروئیدی را تشخیص دهند. هم چنین سونوگرافی نیز در این مورد بسیار کارآمد است.

عوارض کم‌کاری تیروئید

کم کاری تیروئید درمان دشواری ندارد. اما اگر تحت درمان نیز قرار نگیرید، با مشکلات و عوارض زیادی همراه خواهید بود. که در ادامه توضیح داده ایم.

🔻 اختلالات ذهنی

🔻 مشکلات قلبی

🔻  گواتر

🔻  آسیب به اعصاب محیطی

🔻  نازایی

🔻 آسیب به جنین

درمان کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید از جمله بیماری هایی است که در مدت زمان کمی نشانه های خود را بروز می‌دهد. خوشبختانه به همین دلیل درمان این بیماری بسیار ساده است. برای بازگشت بدن به عملکرد سابق، باید درمان صورت بگیرد. در این بخش مقاله راجع به درمان کم‌کاری تیروئید توضیح داده ایم.

✅ درمان کم‌کاری تیروئید با قرص چربی سوز

برای درمان کم کاری تیروئید با چربی سوزی نیز می‌توان اقدام کرد. به دلیل اینکه بزرگ ترین نشانه کم‌کاری تیروئید چاقی است. اما برای بر طرف کردن این حالت، بهترین راه اقدام به بهبود کم‌کاری تیروئید و سپس اقدام به کاهش وزن است.

✅ قرص کم‌کاری تیروئید

یکی از روش های درمانی شایع، مصرف قرص برای کم کاری تیروئید است. در این روش پزشک به بیماران قرص لووتیروکسین سدیم تجویز می‌کند. که البته بسته به شدت و علائم دوز مصرفی متفاوت است.

✅ درمان های غذایی

مواد غذایی در بهبود کم کاری تیروئید نیز موثر هستند. بنابراین باید به مواد غذایی توجه کرد. در این بخش به مواد غذایی مفید اشاره کرده ایم.

✔️مرغ

✔️میگو

✔️ صدف

✔️ مکمل زینک

✔️ آجیل برزیلی

✔️ ماهی ساردین

✔️ حبوبات

✔️ میوه ها

✔️ سبزی ها

✔️ ماهی

✔️ گوشت قرمز

✔️ تخم مرغ

کلام آخر

بیماری کم کاری تیروئید درمان ساده ای دارد. اما اگر این بیماری به خوبی درمان نشود؛ با مشکلات زیادی همراه است. برای درمان حتما باید نشانه ها را جدی بگیرید. اگر روند بهبودی به صورت جدی صورت نگیرد، عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. یکی از این عوارض گوشه گیری و انزوای بیشتر بیمار است.

خیلی اوقات بیماری های روانشناختی وضعیت فرد را بدتر کرده و روند درمان را نیز مختل می‌کند. هر چه وضعیت روحی شما بهتر باشد، بیماری های جسمانی شما نیز سریع تر درمان خواهند شد. پس در صورت وجود هر نوع مساله و درگیری ذهنی هر چه زودتر با متخصصین روانشناسی مطرح نمایید.

شما خدمات روانشناختی را می‌توانید از مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری دریافت نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کم‌کاری تیروئید می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید

(0) نظر

تفکر خلاق | 4 ترفند برای افزایش تفکر خلاق

سه شنبه بیست و سوم 3 1402

تفکر خلاق به منظور استفاده از راه حل های جدید به جای راه حل های مرسوم است. برای پیشرفت و افزایش اعتماد به نفس در جامعه پیشرفته امروزی باید تفکرخلاق داشته باشیم. برای بهبود این تفکر نیز نیازمند به تمرینات مناسب است. اگر تفکرخلاق نداشته باشیم در شغل، مسائل زندگی و تحصیلی هیچ جایگاهی پیدا نخواهیم کرد.

در نتیجه برای افزایش تفکر خلاق باید از روانشناس کمک بگیرید. روانشناسان با ازائه تکنیک های مهم و مناسب به افراد کمک می‌کنند تا تفکرخلاق خود را افزایش دهند. 

منبع: تفکر خلاق | 4 ترفند برای افزایش تفکر خلاق

تفکر خلاق

تعاریف گوناگونی از تفکر خلاق تا به امروز به وجود آمده است. اما اگر بخواهیم توضیح کلی و کاملی از تفکرخلاق در نظر بگیریم. تفکرخلاق روشی برای بررسی و حل مسائل است که با استفاده از دیدگاه متفاوت، جلوگیری از راه حل های همیشگی و تفکری به دور از چهارچوب است. این تفکر به افراد کمک می‌کند که روابط را بررسی کنید و در جست و جوی راه حل های جدید باشید.

ویژگی های افراد خلاق

تفکر خلاق در افرادی به وجود می‌آید که برخی ویژگی های مشخص دارند. مثلا توماس ادیسون، نیوتون، اینشتین، ماری کوری و … از تفکرخلاق برخوردار بودند. این افراد ویژگی هایی داشتند که در ادامه اشاره کرده ایم.

? ذهن باز دارند و از ارزیابی ایده ها ترسی ندارند.

? این افراد در برقراری ارتباط به خوبی عمل می‌کنند.

?بسیار انعطاف پذیر می‌باشند.

? تمایل زیادی به ریسک پذیری دارند.

? از تجربیات دیگر افراد درس می‌گیرند.

?به دلیل عدم راه گریز از شکست هراس ندارند.

اهمیت تفکرخلاق در چیست؟

از آنجایی که جامعه به سرعت در حال پیشرفت و ترقی است. نیاز داریم که خود را با توانایی ها و دنیا سازگار کنیم. در واقعه در مقابل پیشرفت های چشم گیر دنیا نباید تسلیم شویم. به همین دلیل تفکر خلاق باعث افزایش اعتماد به نفس، بهبود سریع تر شرایط، موفقیت های شغلی و … می‌شود.

انواع تفکر خلاق

تفکر خلاق به طور کلی در 3 بعد خود را نمایان می‌کند. که در این بخش مقاله انواع تفکرخلاق را توضیح داده ایم.

? خلاقیت در علم

یکی از انواع تفکر خلاق، خلاقیت در علم است. هر برنامه ای جدید که توسط برنامه نویسان طراحی می‌شود و فناوری های جدید که اختراع می‌شوند، در دسته خلاقیت در علم قرار می‌گیرند. 

? خلاقیت هنری | تفکرخلاق

خلاقیت هنری، یکی از انواع تفکر خلاق است. این بخش از خلاقیت در تاتر، هنر، مجسمه سازی و … نمایان می‌شود. به طور کلی هر خلاقیتی که وجهی از زیبایی شناختی داشته باشد، شامل این بخش می‌شود.

? حل مساله

هر اقدام جدید برای حل مسائل را می‌توان در این دسته از تفکر خلاق قرار داد. در این دسته نگاه جدید و نو به دور از پیش داوری ها خلق می‌شود.

تکنیک های تفکر خلاق

برای تفکر خلاق می‌توان از تکنیک های گوناگونی استفاده کرد. که با تمرین و تکرار رویکردهای مختلف می‌توان این روش ها را اجرا کرد. با کمک تکنیک های زیر می‌توانید در بهبود تفکرخلاق پیشرفت کنید.

? کلمات تصادفی

از دیگر تکنیک های تفکر خلاق، کلمات تصادفی هستند. در این روش از فرد می‌خواهند که کلمه یا عبارت مرتبط با مشکل را یادداشت کنند. و از افراد شرکت کننده درخواست بازگویی این کلمات را دارند. در این شرایط شرکت کنندگان ایده های مربوط به مشکل خود را دریافت می‌کنند.

? طوفان مغزی | تفکر خلاق

یکی از تکنیک های بهبود تفکر خلاق، طوفان مغزی است. در این تکنیک با کمک تمرینات باید به هدف دست یابید. هدف از این تکنیک نیز تولید بیشتر ایده ها در یک بازه زمانی است. مثلا شاید برای این تکنیک از یک گروه بخواهند که در عرض 5 دقیقه از افراد بخواهند که بدون پیش داوری هر ایده ای که به ذهنشان می‌رسد به اشتراک بگذارند.

? نقش آفرینی

در این روش تفکر خلاق، افراد خود را جای شرکت کنندگان می‌گذراند و از آنها درخواست می‌شود تا دیدگاه خود را تصور کنند.

? تفاوت ها و شباهت ها | تفکرخلاق

در تکنیک تفاوت ها و شباهت های تفکر خلاق، از افراد می‌خواهند تا دو چیز را انتخاب کنند. شی اول نشان دهنده چیزهایی است که آنها خواهان هستند. شی دوم نشان از مورد مرتبط است. مثلا اگر یک فرد قصد مدیریت زمان دارد. شاید ساعتی را برای نمایش مشکل و یکی را به عنوان یک شی مرتبط انتخاب کند. در نهایت فرد شباهت ها و تفاوت های زیادی را نشان می‌دهد.

مراحل تفکر خلاق

تفکر خلاق به طور کلی 4 مرحله دارد. که در این بخش مقاله به توضیح 4 مرحله تفکرخلاق پرداخته ایم.

? آماده سازی

در این مرحله از تفکر خلاق، مطالب برای راه های جدید جمع آوری می‌شود و مساله را فرموله می‌کنند. اما جای نگرانی نیست! در بسیاری از اوقات پس از روزها، هفته ها و ماه ها فرد به نتیجه دلخواه خود دست نمی‌یابد. که در این شرایط فرد از این مرحله خسته می‌شود و به سراغ مرحله بعدی می‌رود.

? دوره نهفتگی

دومین دوره از مراحل تفکر خلاق، دوره نهفتگی است. در این دوره برخی از ایده ها که با یکدیگر تداخل داشتند، ناپدید می‌شوند. و فعالیت آشکار و فکر به مشکل در این مرحله اصلا وجود ندارد.

? روشنایی

سومین مرحله تفکر خلاق، روشنایی است. در این مرحه ایده های خلاقانه به طور ناگهانی نمایان می‌شود. همه ابهامات روشن می‌شود.

? تائید

همانطور که راه حل در مرحله روشنایی تفکر خلاق یافت می‌شود. اما در مرحله آخر باید بررسی شود که این راه حل صحیح است یا خیر؟ به همین دلیل در این مرحله ارزیابی راه حل صورت می‌گیرد. در صورتی که راه حل رضایت بخشی وجود نداشته باشد، از ابتدا باید این فرایند طی شود.

ترفندهای تفکر خلاق

تفکر خلاق نیاز به پرورش دارد. هر فردی که افکار خلاق دارد، تمرینات خاصی انجام داده است. شما نیز با کمک 4 ترفند ارائه شده این بخش، تفکرخلاق دست یابید.

✅ پاداش را فراموش نکنید

یکی از روش های افزایش تفکر خلاق، پاداش است. طبق بررسی ها، پاداش برای تولید آثار خلاقانه بسیار عالی است. به شیوه ای که خلاقیت شما را افزایش می‌دهد. البته این موضوع را به خاطر داشته باشید که پاداش زیاد باعث کاهش انگیزه می‌شود.

✅ رویا پردازی کنید

دومین راه حل افزایش تفکر خلاق، رویا پردازی است. در زمان بیکاری خود به جای بازی و سرگرمی با اپلیکیشن ها، به خیال پردازی بپردازید. اگر که قصد افزایش خلاقیت دارید، حتما آینده خود را رویا پردازی کنید.

✅ پیاده روی داشته باشید

بر اساس بررسی ها، یکی از روش های افزایش تفکر خلاق؛ پیاده روی است. پیاده روی کنید و هنگام این کار به جای نشستن به رویا پردازی و جست و جوی خلاقیت باشید. به طور کلی مطالعه در سال 20154 نشان داد که پیاده روی ساده باعث افزایش موقت پیاده روی می‌شود.

✅ از مشکلات فاصله بگیرید

قرار گیری بین مشکلات باعث کاهش تفکر خلاق می‌شود. طبق مطالعات، زمانی که شرکت کنندگان تصور کنند مشکلات از یک مکان دور در مقابل مکان نزدیک ریشه گرفته است، مشکلات بیشتری حل خواهد شد. و در نتیجه راه حل های خلاقانه تری به ذهن خواهد رسید.

کلام آخر

تفکر خلاق به حل راحت تر مسائل و تصمیم گیری های مناسب می‌پردازد. خلاقیت در زندگی باعث بهبود و آسودگی هرچه بیشتر شرایط می‌شود. عده ای از افراد به دلیل تمرینات زیاد روش های تفکرخلاق را آموزش دیده اند. که شما نیز با کمک از روانشناس می‌توانید روش های تفکرخلاق را آموزش ببینید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تفکر خلاق می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

(0) نظر

مخفی کاری نوجوان | پیامدهای پنهان کاری نوجوانان

سه شنبه بیست و سوم 3 1402

مخفی کاری نوجوان دلایل مختلفی دارد. افزایش پنهان کاری در سنین نوجوانی یکی از دغدغه‌های بسیار مهم والدین است. آن‌ها به مرور متوجه می‌شوند که کودکشان دیگر تمایل چندانی به مشورت کردن با پدر و مادر خود ندارد و هم چنین تلاش می‌کند بعضی موضوعات را مخفی نگه دارد. این رفتار نوجوان نگرانی‌هایی را برای والدین رقم می‌زند که از جمله آن‌ها می‌توان به نگرانی در مورد درگیر شدن نوجوان در رفتارهای پرخطر نظیر نوشیدن مشروبات الکلی یا مصرف مواد اشاره کرد.

مخفی کاری نوجوان 

مخفی کاری نوجوان در یک برهه زمانی فارق از جنسیت وجود دارد. حال این مخفی کاری در زمنیه احساسی، همسالان و … صورت می‌گیرد. نوجوانان در این سنین ویژگی های منحصر به فرد و قابل توجهی پیدا می‌کنند. که اگر والدین به آگاهی مناسبی از دوران نوجوانی نرسند، مخفی کاری ها نیز افزایش می‌یابد.

دلایل بسیاری در مخفی کاری نوجوان نقش دارد. که بیشترین درصد دلایل به گرایش به سوی همسالان قرار می‌گیرد. برای برقراری ارتباط و تربیت سالم نوجوان باید نحوه برخورد با آنها را به خوبی آموزش ببینید. کمک از روانشناس باعث پیشرفت رابطه والد- فرزندی می‌شود.

نوجوانان چه چیزهایی را مخفی می‌کنند؟

مخفی کاری نوجوان در زمینه های مختلفی صورت می‌گیرد. در این بخش مقاله سعی کرده ایم بیشترین مخفی کاری نوجوان را اشاره کنیم.

🔻 رابطه عاطفی

🔻 قلدری

🔻نمرات پایین

🔻 مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر

🔻 خود ارضایی

🔻تماشای فیلم های جنسی

🔻 مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم

🔻 دیر خوابیدن های شبانه

🔻رفتارهای ضد اجتماعی

نشانه های مخفی کاری نوجوان

مخفی کاری نوجوان با کمک بروز برخی از نشانه ها قابل تشخیص است. در این بخش مقاله راجع به نشانه های مخفی کاری نوجوان اشاره کرده ایم.

🔹 علاقه به تنهایی

🔹 تغییرات ناگهانی خلقیات

🔹رفتارهای غیر قابل پیش بینی

🔹 دروغگویی

🔹 تغییر در ظاهر

🔹افزایش رفتارهای خشونت زا

علت و دلایل مخفی کاری و پنهان کاری نوجوان چیست؟

قبل از اینکه در مورد نحوه برخورد با مخفی کاری نوجوان صحبت کنیم بیایید ابتدا به این موضوع بپردازیم که چرا دختران و پسران در این دوران به پنهان کاری روی می‌آورند؟ اگر بتوانید علت این موضوع را دریابید می‌توانید بهتر شرایط فرزندان خود را درک کنید و واکنش‌های معتدل‌تری نشان دهید. از جمله عواملی که باعث رفتارهای غیر شفاف و به اصطلاح پنهان کاری در اکثر نوجوانان می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

📌 گرایش بیشتر به سمت گروه همسالان

یکی از عوامل مخفی کاری نوجوان، گرایش به سمت همسالان است. نوجوانان در دوران هویت یابی خود هستند. در حقیقت آن‌ها می‌خواهند از کودکی عبور کرده و خود را به عنوان یک بزرگسال در اجتماع تعریف نمایند. آن‌ها در این مسیر تا حد زیادی به تایید شدن از جانب همسالانشان نیاز دارند. در نتیجه به طور طبیعی به گروه‌های دوستی گرایش پیدا می‌کنند و نسبت به دوران کودکی ارتباط کمتری با والدین خود می‌گیرند.

این مسئله برای والدینی که از تحولات دوران بلوغ و نوجوانی آگاهی چندانی ندارند، نگران کننده به نظر می‌رسد و باعث می‌شود که آن‌ها فکر کنند نوجوان در حال پنهان کردن مسائل خاصی است که تنها می‌خواهد آن‌ها را با افرادی غیر از خانواده در میان بگذارد.

📌 مخفی کاری نوجوان ابزاری برای اعلام استقلال

از دیگر دلایل مخفی کاری نوجوان، استقلال طلبی است. گاهی اوقات نوجوانان بدون اینکه موضوع خاصی وجود داشته باشد، به گونه‌ای رفتار می‌کنند که انگار در حال مخفی کاری هستند. علت این موضوع آن است که آن‌ها با این رفتار به طور غیرمستقیم می‌خواهند اعلام استقلال کنند. زیرا کسب یک هویت مستقل یکی از نیازهای اصلی نوجوانان است. در نتیجه آن‌ها با پنهان کاری مسائل ساده این پیام را منتقل می‌کنند. که دیگر بزرگ شده‌اند و نیازی نمی‌بینند در مورد همه مسائل زندگی خود با پدر و مادرشان صحبت کنند. برای اشنایی بیشتر درباره تغییرات دوران نوجوانی کلیک کنید.

📌 نیاز به حریم خصوصی از علل مخفی کاری نوجوان

نیاز به حریم خصوصی از دیگر عوامل مخفی کاری نوجوان است. کودکان حریم خصوصی بسیار محدودی دارند. والدین در تمامی تصمیمات باید ناظر آن‌ها باشند و به کوچک‌ترین نیازهای آن‌ها از جمله خورد و خوراک یا بهداشت فردی‌شان رسیدگی کنند. این در حالی است که با فرا رسیدن دوره نوجوانی افراد توانمندی‌های بالاتری پیدا می‌کنند و نیاز دارند حریم خصوصی بیشتری با والدین خود داشته باشند.

متاسفانه برخی از والدین این موضوع را درک نمی‌کنند و با فرزندشان همانند دوران کودکی رفتار می‌کنند. در نتیجه وقتی نوجوان از آن‌ها می‌خواهد قبل از وارد شدن به اتاق در بزنند یا رفتارهای مشابه دیگری از این دست انجام دهند، والدین ممکن است فکر کنند که فرزندشان چیزی برای مخفی کردن دارد.

📌 نبود درک متقابل بین والدین و نوجوان

یکی دیگر از مسائل بسیار مهمی که باعث پنهان کاری و مخفی کاری نوجوان می‌شود، وجود مشکلات ارتباطی با والدین است. در حقیقت وقتی کودک متوجه می‌شود که والدین در برابر افکار و احساسات تازه‌ای که او تجربه می‌کند، همواره موضعی مخالف از خود نشان می‌دهند و پذیرش چندانی در این زمینه ندارند، پس به مرور زمان یاد می‌گیرد که ارتباط خود را با پدر و مادر کم کند و کمتر مسائل و موضوعاتی که برایش پیش می‌آید را با آن‌ها در میان بگذارد.

نحوه برخورد با پنهان کاری و مخفی کاری نوجوان

 

برای اینکه بتوانید از فرزند خود در دوران نوجوانی به خوبی مراقبت کنید و نگرانی‌های خود را در مورد پنهان کاری و مخفی کاری نوجوان کاهش دهید، باید با برخی اصول رفتاری آشنا باشید که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم. برای‌اینکه در این زمینه مهارت‌های بیشتری به دست بیاورید مراجعه به یک روانشناس متخصص در حوزه کودک و نوجوان نیز می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک نماید. 

🔶 نظارتی غیر مستقیم بر رفتار نوجوان داشته باشید

یکی از روش های برخورد با مخفی کاری نوجوان، نظارت غیر مستقیم است. نوجوانان به دلیل گرایش به استقلال طلبی نمی‌توانند تحمل کنند که شما همانند سابق آن‌ها را دائما چک کنید و مراقب رفتارشان باشید. این نحوه رفتار می تواند مخفی کاری و پنهان کاری آن‌ها را تشدید نماید. در نتیجه سعی کنید به جای امر و نهی کردن بر ارتباط میان خود و فرزندتان کار کنید تا تاثیرپذیری بیشتری از حرف‌های شما داشته باشد و همچنین به طور غیرمستقیم بر رفتارهایی نظیر معاشرت با دوستانش نظارت کنید.

🔶 در مورد نوجوانی و چالش های آن اطلاعات کسب کنید

دومین راهکار برای برخورد با مخفی کاری نوجوان، کسب اطلاعات است. همانطور که گفته شد در بسیاری از موارد آنچه به عنوان پنهان کاری از جانب والدین شناخته می‌شود، در حقیقت نوعی اعلام استقلال از طرف نوجوان است و یا از ارتباط نامناسب میان والدین و فرزند نشات می‌گیرد. اگر پدر و مادرها اطلاعات خود را در مورد دوران نوجوانی به روز کنند و از چالش‌ها و نیازهای خاص این دوره اطلاعات بیشتری داشته باشند به همان اندازه می‌توانند به درک بیشتری نیز از رفتارهای فرزندشان برسند.

🔶 برای استقلال نوجوان ارزش قائل باشید

بسیار اهمیت دارد که همیشه متناسب با سن فرزندتان با او برخورد کنید و نیازهای روانیش را نادیده نگیرید. در دوران نوجوانی برای پیشگیری از پنهان کاری یا هرگونه رفتار نابهنجار تلاش کنید. با رفتار و گفتار خود به فرزندتان نشان دهید که برای استقلال او ارزش قائل هستید. به این منظور باید برای تصمیمات یا نظرهایی که در مورد موضوعات مختلف می‌دهد، ارزش قائل باشید و با واکنش‌های خود به طور غیرستقیم این پیام را منتقل کنید که دیگر همانند یک کودک به او نگاه نمی‌کنید. بنابراین برای برخورد با مخفی کاری نوجوان، باید برای استقلال نوجوان ارزش قائل شوید.

🔶 در برابر اشتباهات نوجوان انعطاف پذیری بیشتری از خود نشان دهید

برای برخورد با مخفی کاری نوجوان، باید انعطاف پذیر باشید. نوجوانی دوره آزمون و خطاست. چرا که هر کسی برای کسب هویت دلخواه خود ممکن است راه و روش‌های مختلفی را برای زندگی امتحان کنند. در همین راستا ممکن است بارها خطا کنند یا تصمیمات نادرستی بگیرند. در این شرایط بسیار اهمیت دارد که در برابر خطاهای فرزندتان انعطاف‌پذیری بیشتری از خود نشان داده و واکنش‌های تند و پرخاشگرانه‌ای نداشته باشید. برخوردهای خشن باعث می‌شود که نوجوان روز به روز بیشتر از شما فاصله بگیرد و در نهایت پنهان کاری‌های بیشتری نیز داشته باشد.

🔶 به طور شفاف در مورد حد و مرزها با نوجوان صحبت کنید

در برخورد با مخفی کاری نوجوان، سعی کنید حد و مرزهای کاملا واضح و روشنی را در ارتباط با نوجوان در نظر بگیرید. موضوعاتی که جزء حریم خصوصی او محسوب می‌شوند را مشخص نمایید و آنچه به عنوان پنهان کاری و مخفی کاری در نظر گرفته می‌شود را نیز تعیین کنید. این کار باعث می‌شود هم شما به حریم خصوصی نوجوان احترام بگذارید هم نوجوان بداند که باید به چه مسائلی پایبند بماند.

🔶 تعریف و تمجید از نوجوان را فراموش نکنید

تقدیر و تمجید از نوجوان بسیار در رفتار با مخفی کاری نوجوان کاربردی است. زمانی که والدین از فرزندان خود تعریف می‌کنند، نوجوان به مرور برای تمجید و تقدیر بیشتر همه رفتارهای خود را به والدین گزارش می‌دهد. در این شرایط والدین نیز نسبت به رفتارهای نوجوان آگاهی بیشتری کسب می‌کنند.

🔶 شنونده خوبی برای نوجوان باشید

یکی از مهم ترین روش های برخورد با مخفی کاری نوجوان، این است که والدین باید شنونده خوبی باشند. هر صحبتی با نوجوان حتی اگر باب میل شما نباشید باید همراه با گوش شنوا باشد. در این صورت از صبحت های نوجوان چیزهای خوبی دستگیرتان می‌شود.

کلام آخر

مخفی کاری نوجوان تنها با کمک برخی از رفتارها و راهکارهای مناسب والدین بهبود می‌یابد. اگر والدین آگاهی خوبی نسبت به این رفتارهای نوجوان داشته باشند. به خوبی می‌توانند پنهان کاری نوجوان را مدیریت کنند. برای آشنایی با این راهکارها حتما از روانشناس کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مخفی کاری نوجوان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

اگر بفهمیم نوجوان از سیگار یا مواد استفاده می کند و این مسئله را مخفی می کرده چگونه باید واکنش نشان دهیم؟

پیش از همه باید در مورد مصرف سیگار یا مواد در فرزندتان مطمئن شوید و صرفا بر اساس حدس و گمان پیش نروید. سپس لازم است فضایی امن را ایجاد کنید تا بتوانید فارغ از خشم و سایر هیجانات با نوجوان گفت و گو نمایید. برای اینکه در این زمینه عملکرد بهتری داشته باشید مراجعه به یک روانشناس و دریافت خدمات مشاوره خانواده می‌تواند حد زیادی کمک کننده باشد.

(0) نظر

علائم بلوغ دختر

يکشنبه بیست و یکم 3 1402

علائم بلوغ دختر برای برخی زودتر و برای برخی از آن‌ها دیرتر بروز می‌یابد. اما همگی آن‌ها تجربیات مشابهی با یکدیگر خواهند داشت. این موضوع هم به خود آن‌ها و هم به اطرافیان کمک می‌کند تا آگاهی کافی برای مواجهه با این شرایط را داشته باشند. آن‌ها بلوطشغ را به همراه تغییرات جسمانی و روانی تجربه می‌کنند؛ رشد پستان‌ها بارزترین تغییر جسمانی است که اغلب دختران از بابت آن خشنود می‌شوند (چرا که در حال شبیه شدن به مادرشان هستند). اما آکنه، قاعدگی، رویش موهای زائد، بزرگ شدن بینی و…. از جمله تغییرات ناخوشایند این دوران است. در ادامه در مورد زمان و روند بروز علائم بلوغ دختران صحبت کرده‌ایم.

 

علائم بلوغ دختر

 

به طور کلی بلوغ،دوره ای است که رشد در آن کامل می‌شود. علائم بلوغ دختر شامل موارد جسمانی و روانی می‌شود.کنار آمدن با تغییرات ظاهری کار ساده ای یرای نوجوان نیست.حتی ممکن است تحت فشار دیگران نیز قرار گیرد. این علائم در دختران، در سنین مختلف و با شدن متفاوتی ظهور می‌کند. .

علائم بلوغ دختر از چه سنی ظهور پیدا می کند؟

آغاز علائم بلوغ دختر معمولا در سن 9 الی 13 سالگی اتفاق می‌افتد. معمولا در سن 12.5 سالگی علائمی با عنوان بلوغ اولیه ظاهر می‌شوند که شامل ترشحات واژن، بوی بدن، دردناک شدن عضلات و… است. عوامل مختلفی وجود دارد که می‌توانند بر این موضوع تاثیر بگذارند از جمله این عوامل می‌توان به فاکتورهای ژنتیکی، وضعیت روحی روانی، میزان تجمع چربی، شاخص توده بدنی، نوع تغذیه و سلامت جسمانی اشاره کرد.

در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهند دخترهایی که شاخص توده بدنی بالاتری دارند، دختران چاق و کسانی که اقوام درجه یک‌شان سابقه بلوغ زودرس داشته‌اند اغلب زودتر از سایرین علائم بلوغ دختر را تجربه می‌کنند. برای آشنایی با عوامل تاثیر گذار بر سن بلوغ نوجوان کلیک کنید.

علائم بلوغ دختران چگونه پدیدار می شود؟

علائم بلوغ دختر را به طور کلی می‌توان به 3 دسته تقسیم کنند. علائمی که پیش از 12 سالگی اتفاق می‌افتند، آن هایی که در بازه زمانی بین 12 تا 15 سالگی رخ می‌دهند و در نهایت علائمی که پس از 15 سالگی بروز می‌یابند. توضیح جامع‌تر این مراحل به شرح زیر می‌باشد. در این سنین معمولا چربی بدن دختران به شکل قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند که باعث بروز مختلفی از جمله چاقی می‌شود..

علائم بلوغ دختران قبل از 12 سالگی

از جمله اولین علائم بلوغ در دختران باید به رشد پستان‌ها و گسترش ناحیه قوی دور آن اشاره کرد. جوانه زدن پستان‌ها برای اکثر دختران کمی دردناک است و در مواردی ممکن است با سوزش و خارش همراه شود. در کنار این مسئله رشد موهای زائد در نواحی اندام تناسلی نیز از جمله دیگر علائمی است که دختران معمولا پیش از 12 سالگی آن را تجربه می‌کنند.

علائم بلوغ دختران در 12 تا 15 سالگی

این بازه زمانی دورانی است که اکثر دخترها از بروز جوش صورت یا بدن شکایت می‌کنند، نگران بروز تغییرات ظاهری خود هستند، رشد قد آن‌ها سرعت زیادی می‌گیرد، موی زیر بغل آن‌ها شروع به رشد کردن می‌کند و چربی بیشتری در ناحیه باسن و ران آن‌ها ذخیره می‌گردد. همچنین مهم‌ترین علامتی که در این دوره بروز می‌کند تجربه اولین دوره قاعدگی است که اغلب در سن 13 سالگی اتفاق می‌افتد.رشد بی تناسب بدن در این سن بسیار شایع است.شاید دست ها و پاها رشد بیشتری نسبت به دیگر اعضای بدن داشته باشند..

در نظر داشته باشید که همه این تغییرات مشغولیت ذهنی زیادی را به نوجوان تحمیل می‌کنند و باعث بروز علائمی نظیر افسردگی یا پرخاشگری می‌شوند. در نتیجه بسیار اهمیت دارند که در مورد علائم بلوغ و گذرا بودن آن‌ها اطلاعات کافی در اختیار فرزند خود قرار دهید و او را برای طی این مسیر آماده نمایید.

علائم بلوغ دختران پس از 15 سالگی

روند بلوغ دختران می‌تواند تا پس از 15 سالگی ادامه داشته باشد. در حقیقت فرایند بالغ شدن می‌تواند برای آن‌ها تا 18 سالگی به طول بیانجامد. علائمی که در این زمان ظاهر می‌شوند بیانگر تداوم فرایند بلوغ هستند و موارد زیر را شامل می شوند:

منظم شدن چرخه قاعدگی

کامل شدن رشد رحم

کامل شدن رشد پستان ها

پایدار شدن شرایط خلقی و هورمون ها

شباهت هر چه بیشتر ظاهر به یک بزرگسال.

برای اطلاع از علت و درمان جوش بلوغ کلیک کنید.

قاعدگی

یکی از اساسی ترین تغییرات دوران بلوغ برای دختران قاعدگی است. اطلاع از این موضوع و آگاهی رسانی توسط خانواده و مدرسه از مسائل حائز اهمیت است. بهداشت دوران قاعدگی مخصوصا در ابتدای بلوغ می‌تواند سلامت جنسی و باروری دختر را تضمین کند. تحقیقات نشان داده اند که در جهان از هر 10 دختر 3 مورد آنها در هنگام اولین قاعدگی از این موضوع اطلاع ندارند. همچنین دخترانی که اطلاع کافی از بدن خود در این دوران دارند، از سلامت روانی و اعتماد به نفس بالاتری برخوردارند. با او در مورد قاعدگی به طور روشن و متناسب با سن صحبت کنید.

بهداشت شخصی

بسیاری از والدین حتی بعد از دوران بلوغ نیز به دختر خود اجازه اصلاح موهای زائد را نمی‌دهند. همچنین بیشتر شدن بوی بدن در این سنین طبیعی است که استحام مرتب یا استفاده از خوشبو کننده ها توصیه می‌شود. نحوه استفاده از نوار بهداشتی یا حتی دسترس بودن آن نیز یکی از مسائلی است که خانواده ها باید به آن توجه کنند.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

چالش های روانشناختی مرتبط با بلوغ دختران

 

بلوغ دختران علاوه بر جنبه جسمانی یک جنبه روانشناختی نیز دارد. دختران در سنین بلوغ خود تحریک پذیرتر شده و در نتیجه حساس‌تر می‌شوند. به همین خاطر ممکن است متوجه شوید دخترتان کمی زودرنج شده یا بیشتر از قبل عصبانی می‌شود. علاوه بر این‌ها به عنوان والدین حتما متوجه این موضوع می‌شوید که فرزندتان می‌خواهد به نوعی اعلام استقلال کند و به عنوان یک بزرگسال خود را معرفی نماید. از همین رو دیگر علاقه‌ای ندارد همانند یک کودک با او رفتار نمایید. همچنین برهم خوردن تعادل هورمون ها در بدن دختر نوجوان آنها دمدمی مزاج می‌کند. گاهی از اینکه هیچ کنترلی بر روی خلق و خوی خود ندارند؛ بسیار آشفته می‌شوند.

افزایش تمایل به گذراندن اوقات با گروه دوستان، کاهش حرف شنوی از والدین و تقلید از الگوهای مورد علاقه زندگی از جمله دیگر تغییرات رفتاری مرتبط با بلوغ است. بسیار اهمیت دارد که در این دوران اصول برخورد با یک نوجوان را بلد باشید و فرزند خود را به خوبی درک نمایید. اگر در تعامل با دخترتان در سنین بلوغ با مشکل مواجه شده‌اید، مراجعه به یک روانشناس متخصص در حیطه کودک و نوجوان می‌تواند تا حد زیادی در این زمینه به شما یاری برساند. برای دریافت مشاوره نوجوان کلیک کنید.

چگونگی رویارویی با علائم بلوغ دختر

قطعا این دوران، چالش بزرگی در زندگی نوجوان دختر خواهد بود. عده ای به دلیل  ناتوانی در پذیرفتن این تغییرات دچار انزوا یا اختلالت روانی خواهند شد یا حتی دست به بزهکاری می‌زنند. اما روش هایی برای کنترل عواقب این دوران وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با علائم بلوغ دختر نوجوان این مقاله را مطالعه کنید.

آموزش جنسی

والدین یا مدارس با آموزش برخی مسائل ضروری به دختران می‌توانند آن را در مقابل بسیاری از مخاطرات حفظ کنند. برای مثال با توضیح دادن تغییرات بدنی یا راه هایی برای مقابله با پیامدهای روانی به نوجوان، برای او نیز فضای امنی محیا کنند تا به راحتی احساساتش را بیان کند. مشکلات یا سوالاتی در زمینه هویت، استقلال فردی و ارزش ها از علائم بلوغ دختر است. گفت وگو با خانواده، یکی از راه های پاسخ دادن به این سوالات است.

کمک از مشاور

اگر قادر راهنمایی درست نوجوان خود نیستید؛ از یک روانشناس کمک بگیرید. رفتارهای آنان تا حدی طبیعی است ولی با شدت گرفتن یا طولانی شدن آنها بهتر است با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. شاید دختران در این سنین احساس گناه یا شرم داشته باشند که این در اعتماد به نفس آنها تاثیر بسزایی خواهد داشت. حتی اگر نوجوان از این مرحله با موفقیت عبور کند و شرایط جسمانی او وضعیتی عادی پیدا کند؛ بازهم خجالت همراه آنها خواهند ماند. همچنین بیان یک سری از مسائل با خانواده ها، برای دختران سخت است. از این طریق نوجوان می‌تواند با فردی باصلاحیت، گفت و گو کند. برای جلوگیری از زشت شدن و مشکل باقیافه در بلوغ کلیک کنید.

سخن پایانی

طبیعی است که علائم بلوغ دختر زود تر از پسرا آشکار شود که این به معنی بلوغ زودرس نیست. مقایسه دختران و پسران در این زمینه کار درستی نخواهد بود چرا که به طور کلی دو فرایند متفاوت است. بلوغ زودرس یا دیررس در دختر، برای او مشکلاتی را به همراه خواهد آورد. هیجان و حس کنجکاوی آنان در مسائل مختلف، خود نشانه ای از بلوغ است که نباید سرکوب شود. واکنش صحیح خانواده ها و اطرافیان به  این موضوع، در آینده دختر بسیار است. برای اطلاع از دلایل بلوغ دیررس پسران و دختران کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه علائم بلوغ دختر می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

چه زمانی می توان گفت دختر دچار بلوغ زودرس شده است؟

طبق نظر متخصصین شروع علائم بلوغ قبل از 8 سالگی به عنوان بلوغ زودرس در نظر گرفته می‌شود. این شرایط می‌تواند فشارهای جسمی و روانی مضاعفی را به فرزندتان وارد کند. از همین رو لازم است با یک پزشک در این زمینه مشورت کرده و در صورت بروز آسیب های روانشناختی از یک روانشناس نیز کمک بگیرید.

چه دخترانی بیشتر در معرض بلوغ زودرس قرار دارند؟

عوامل مختلفی می تواند در بلوغ زودرس دختران تاثیرگذار باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به چاقی، فاکتورهای ژنتیکی، نوع تغذیه، سلامت عمومی و شرایط روحی و روانی اشاره کرد

علائم پایان بلوغ کدام اند؟

پایدار شدن خلق و خو و بهبود در شرایط رفتاری، منظم شدن عادت ماهیانه،به پایان رسیدن درد های رشدی، کامل شدن رشد پستان ها و از بین رفتن جوش های صورت از نشانه های پایان بلوغ هستند.

(0) نظر
X